Johan Derksen voelt zich misbruikt door Shownieuws

Johan Derksen vindt het erg knap hoe Shownieuws zijn kritische interview over Gordon heeft teruggebracht tot twee uitspraken die pasten in een propaganda-item over de nieuwe aanwinst van SBS. Dat liet hij gisteren weten in VI Oranje Blijft Thuis. De overstap van Gordon werd maandag bekend en Shownieuws vond het leuk om de reactie van de mannen van VI te peilen, aangezien ook zij overstappen. Het VI-trio bleek echter vrij kritisch over Gordon, maar dat paste niet in het geplande jubelitem.

Shownieuws gebruikte uit het tien minuten durende interview met de VI-heren daarom slechts twee uitspraken. Eén van Derksen (‘Eigenlijk kunnen we concluderen dat alle toppers naar Talpa gaan’) en één van Genee (‘Hij is zo ontzettend snel, dat is gewoon heel knap.’)

Dat is absoluut geen goede weergave van het gesprek, aldus Derksen. “René, jij en ik hebben gisteren een item gedaan over de komst van Gordon met een volwassen man van Shownieuws. We hebben daar een reëel beeld neergezet van Gordon, wat voor hem spreekt en wat tegen hem spreekt. Dat was een gesprek van een minuut of tien en dan worden er twee keer acht seconden uitgezonden, namelijk de enige twee keer dat wij zeiden dat hij wel ergens goed in is.”

Nu denkt de Shownieuws-kijker dat hij enthousiast is over Gordon, terwijl dat bedrog is, aldus Derksen. “Het enige wat ze uitzenden is dat ik met zelfspot zei: ‘Alle toppers gaan naar Talpa.’ Dat zenden ze dan uit. Dan denk ik: wat een onzin. We hebben hier gisteren aan tafel al uitgelegd dat Gordon hele lange tenen heeft. Als wij hier aan tafel een grapje over Gordon maken, dan is Gordon pislink.”

Gordon is een beetje een valse nicht: als hij alleen in programma’s zit, is hij helemaal niet zo jofel. Alleen als hij met Gerard Joling is, dan is hij geniaal en lach ik me de pleuris om die twee. Zonder Gerard Joling vind ik er niet zo veel aan aan Gordon, dus als De Mol Joling er niet bij haalt, dan moet ik nog zien of dat een topper wordt.

Boycot Shownieuws en Boulevard

Derksen heeft daarom besloten niet meer mee te werken aan Shownieuws. “Ik heb vandaag een belangrijke beslissing in mijn leven genomen. Ik ga nooit van mijn leven meer bij Shownieuws zitten of bij Boulevard. Ik wens niet meer misbruikt te worden om een interview te geven en dat een of andere bakvis bij SBS erin gaat knippen en dat die het verhaal dat wij houden dan totaal uit zijn verband rukt.

Shownieuws heeft het dus ook verpest voor Boulevard. “Vanochtend werd ik gebeld door Boulevard en heb ik tegen die mevrouw gezegd: ‘Wilt u mij nooit meer bellen en wilt u zeggen tegen de andere redactieleden dat u mij nooit meer moet bellen?’ Want ik ga niet meer in die twee kutprogramma’s zitten.”

René van der Gijp: “Ik ben er al een tijd mee gestopt, hoor. Net als dat RTL Boulevard. Die komen bij je binnen, gaan je een kwartier zitten interviewen en die zenden tien seconden uit. Die halen één dingetje eruit. Wat doe je daarmee? Zonde van je tijd.”

Hij had Gordon sowieso niet in huis gehaald, aldus Van der Gijp. “Als ik heel eerlijk was: als ik John de Mol was, dan had ik wel Wendy van Dijk, Linda en mijn zoon gehad, maar dan had ik ons er lekker niet ingelaten. Dan haal je toch een gezeik naar binnen? Met die Gordon toch ook? Je haalt toch allemaal gezeik naar binnen, man. Met die Gordon. Daar zat die Marco voor het laatst op en die Galjaard. Die zijn bijna in een tbs-kliniek beland allebei, door die Gordon. Ha ha ha.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen