Johan Derksen voelt zich misbruikt door Shownieuws

Geplaatst op Wed 04 Jul 2018 om 9:15

Johan Derksen vindt het erg knap hoe Shownieuws zijn kritische interview over Gordon heeft teruggebracht tot twee uitspraken die pasten in een propaganda-item over de nieuwe aanwinst van SBS. Dat liet hij gisteren weten in VI Oranje Blijft Thuis. De overstap van Gordon werd maandag bekend en Shownieuws vond het leuk om de reactie van de mannen van VI te peilen, aangezien ook zij overstappen. Het VI-trio bleek echter vrij kritisch over Gordon, maar dat paste niet in het geplande jubelitem.

Shownieuws gebruikte uit het tien minuten durende interview met de VI-heren daarom slechts twee uitspraken. Eén van Derksen (‘Eigenlijk kunnen we concluderen dat alle toppers naar Talpa gaan’) en één van Genee (‘Hij is zo ontzettend snel, dat is gewoon heel knap.’)

Dat is absoluut geen goede weergave van het gesprek, aldus Derksen. “René, jij en ik hebben gisteren een item gedaan over de komst van Gordon met een volwassen man van Shownieuws. We hebben daar een reëel beeld neergezet van Gordon, wat voor hem spreekt en wat tegen hem spreekt. Dat was een gesprek van een minuut of tien en dan worden er twee keer acht seconden uitgezonden, namelijk de enige twee keer dat wij zeiden dat hij wel ergens goed in is.”

Nu denkt de Shownieuws-kijker dat hij enthousiast is over Gordon, terwijl dat bedrog is, aldus Derksen. “Het enige wat ze uitzenden is dat ik met zelfspot zei: ‘Alle toppers gaan naar Talpa.’ Dat zenden ze dan uit. Dan denk ik: wat een onzin. We hebben hier gisteren aan tafel al uitgelegd dat Gordon hele lange tenen heeft. Als wij hier aan tafel een grapje over Gordon maken, dan is Gordon pislink.”

Gordon is een beetje een valse nicht: als hij alleen in programma’s zit, is hij helemaal niet zo jofel. Alleen als hij met Gerard Joling is, dan is hij geniaal en lach ik me de pleuris om die twee. Zonder Gerard Joling vind ik er niet zo veel aan aan Gordon, dus als De Mol Joling er niet bij haalt, dan moet ik nog zien of dat een topper wordt.

Boycot Shownieuws en Boulevard

Derksen heeft daarom besloten niet meer mee te werken aan Shownieuws. “Ik heb vandaag een belangrijke beslissing in mijn leven genomen. Ik ga nooit van mijn leven meer bij Shownieuws zitten of bij Boulevard. Ik wens niet meer misbruikt te worden om een interview te geven en dat een of andere bakvis bij SBS erin gaat knippen en dat die het verhaal dat wij houden dan totaal uit zijn verband rukt.

Shownieuws heeft het dus ook verpest voor Boulevard. “Vanochtend werd ik gebeld door Boulevard en heb ik tegen die mevrouw gezegd: ‘Wilt u mij nooit meer bellen en wilt u zeggen tegen de andere redactieleden dat u mij nooit meer moet bellen?’ Want ik ga niet meer in die twee kutprogramma’s zitten.”

René van der Gijp: “Ik ben er al een tijd mee gestopt, hoor. Net als dat RTL Boulevard. Die komen bij je binnen, gaan je een kwartier zitten interviewen en die zenden tien seconden uit. Die halen één dingetje eruit. Wat doe je daarmee? Zonde van je tijd.”

Hij had Gordon sowieso niet in huis gehaald, aldus Van der Gijp. “Als ik heel eerlijk was: als ik John de Mol was, dan had ik wel Wendy van Dijk, Linda en mijn zoon gehad, maar dan had ik ons er lekker niet ingelaten. Dan haal je toch een gezeik naar binnen? Met die Gordon toch ook? Je haalt toch allemaal gezeik naar binnen, man. Met die Gordon. Daar zat die Marco voor het laatst op en die Galjaard. Die zijn bijna in een tbs-kliniek beland allebei, door die Gordon. Ha ha ha.

Foto: RTL
14 Reacties op “Johan Derksen voelt zich misbruikt door Shownieuws”


 1. 😎

  Derksen blijft zichzelf en dat siert hem enorm, we weten allemaal dat John hier een enorme dobber aan gaat krijgen. Dat wordt spannend voor de insiders.

 2. Hijgje Huigstra

  Het zal me allemaal jeuken, mensuh!

 3. aammehoela

  Gordon is walgelijk en totaal niet leuk. Ook niet met Joling. Gordon is en zal een ramp blijken voor SBS en John de Mol, maar dat is deze John van harte gegund. Deze gast, John de Mol, heeft het kijkplezier van 3 miljoen mensen 3 jaar verknald
  door de samenvattingen van het voetbal uit te zenden of beter gezegd, reclames met tussendoor wat voetbal. Gordon heeft alle sympathie verloren en dus hopelijk ook de kijkers. Enkel het domme Utopia-volk zal nog wel gaan kijken.

 4. b

  Mooi hoor hoe dat commerciele wereldje door Derksen terug gebracht word tot een pinda nootje op Madurodam formaat.

 5. Lala

  Johan is blijkbaar alweer vergeten dat zijn dochter ooit mocht beginnen als stagiair bij Boulevard, en daar nog flink op weg is geholpen omdat het niet bepaald een uitblinkertje was. Gelukkig mag ze nu papa’s uitgeverij runnen…

 6. KingAlert

  @lala

  Correct. Derksen past in het rijtje. Krabbé,Römer, van Nieuwkerk,de Mol,Wendy en Erland,Borsato. En ik zal er nog wel een paar vergeten.

 7. Wolter

  Gaan we nou alles wat Derksen zegt uitschrijven en behandelen? Stop dsar eens mee.

 8. Otto Groeneveld

  Die hoop stront wat Gordon wordt genoemd is het benoemen niet waard. Natuurlijk wil toch niemand met zo psychopaat in beeld komen. Daar hoef je geen Derksen voor te heten wat toch ook een redlijk achterbaks zaadje is met weinig verstand van voetbal. Hij heeft veel verstand van het enge wereldje om het voetballen heen en kent door zijn leeftijd veel mensen dat is absoluut waar maar van het spel,heeft hij na 650 jaar nog weinig kaas gegeten. Kortom allebei zou ik die stumpers niet op tv zetten.

 9. Ron

  Helemaal mee eens. En goed dat Derksen een statement afgeeft aan deze pulp TV. Maar aan de andere kant, zo gaat het al jaren bij dit soort programma’s. Ze zijn soms een uur aan het draaien voor 1 item, en er wordt maar een minuut of minder van gebruikt in de uitzending, en dan ook nog eens het materiaal wat de makers het beste uit komt en wat scoort op TV.

 10. Vulverie D' Varginales

  Ik wil maar wat graag misbruikt worden door Derksen, dat lijkt me heerlijk, en dan mogen Genee en Gijp toekomen en videoopnames maken

 11. age

  Dus…er is nu discussie in de media of Gordon wel of niet in VI Oranje moet?

  Wat Johan Derksen, die gemarkeerde ex voetballer allemaal moet doen om de media te halen en te zorgen dat VI Oranje niet uitgaat als een nachtkaarsje, omdat er bijna niemand meer kijkt en we nog deze week de mededeling ‘ VI Oranje is niet meer’ kunnen lezen.

  Ik vermoed, dat Gordon in de volgende VI Oranje gast is?
  Reneetje gaat dan bij hem op schoot zitten en Johan loopt kwaad weg..

 12. Marjan

  Johan Derksen voelt zich misbruikt door Shownieuws, ach gossie.

 13. Erik2

  Derksen moet zijn bek houden want hij zegt nooit iets zinnigs.

 14. Kaaskijker

  Beetje ruzie maken voor wat ophef. Derksen speelt het slim.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.