Tino Martin schept vreselijk op in Playboy-interview

Volkszanger Tino Martin komt in de Playboy uit de kast als een ongelooflijke patser. Hij schept op over zijn populariteit, zijn salaris en zijn wagenpark. Dat is te lezen in de kiosk. Martin, een soort René Froger maar dan zonder multifocale bril, is in relatief korte tijd uitgegroeid tot een succesvolle artiest; in december mocht hij zelfs een kwartier lang aanschuiven in de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk. Een halfjaar later lijkt het succes Tino Martin naar de bol gestegen, en niet zo’n beetje ook.

De zanger vertoont in de Playboy patsergedrag. “Als ik een concert geef in Carré of Ziggo Dome dan is dat binnen een paar minuten uitverkocht“, begint hij.

Als hij gevraagd wordt of hij tot de top tien beste zangers van Nederland behoort, antwoordt Martin: “Ik kan denk ik zes goede zangers opnoemen en dan houdt het wel op. En bij die zes hoor ik zelf ook.”

Volgens Martin zelf kent zijn succes geen grenzen. “Hoewel we de afgelopen twee jaar zes keer omhoog zijn gegaan met onze gage, krijgen we nog steeds tien tot twaalf aanvragen binnen per week. De populariteit is echt ongekend.

Wat verdient hij daar nou mee? “Soms heb ik wel vier optredens op een avond. De gage voor een optreden is € 8.995, dus reken maar uit.”

En al dat geld laat hij goed rollen. “Ik geef geld wel vrij makkelijk uit. Ik betrap mezelf er weleens op dat ik een winkel binnenloop, drie jassen tegelijk koop en niet eens weet wat het kost. De rekening laat ik gewoon opsturen.”

Ook zijn wagenpark is indrukwekkend. “Dat wisselt nog weleens. Ik heb op dit moment zelf een Audi Q7 en een Audi station en mijn vriendin heeft net een nieuwe Mercedes. Om de zoveel maanden neem ik een andere auto. Ik snap ook niet waarom mensen jarenlang in dezelfde auto rijden. Het is toch veel leuker om regelmatig van auto te wisselen?

Ik wacht nu op de Audi A9. Hij bestaat nog niet, maar ik heb hem al wel besteld. Als hij over een paar maanden de fabriek uit rolt, ben ik de eerste die hem heeft.”

Tot slot: wat is zijn beste eigenschap? “Ik ben helemaal niet materialistisch ingesteld.

Story-baas Guido den Aantrekker is hoogst verbaasd: “Oké, een proleet dus. Staat zó ver af van het dagelijkse bestaan van zijn fans – de mensen die hem groot maakten. Dom. Een ‘ster’ die snel zal vallen, verwacht ik.

Het Playboy-interview met Tino Martin kunt u lezen via Blendle. Een hulpmiddel voor bij het lezen vindt u hier.

Foto: DWDD

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen