Overstap Gordon komt voor RTL 4 niet als verrassing

De overstap van Gordon naar SBS 6 komt voor zijn huidige werkgever RTL 4 niet als een verrassing. De zender en zijn zenderster hebben met elkaar gesproken over een verlenging van de samenwerking, maar kwamen er niet uit. Dat laat een woordvoerder van het station weten. John de Mol heeft vanochtend met het binnenhalen van Gordon een flink bommetje laten vallen op het Media Park, want hij en Martijn Krabbé worden gezien als de grootste mannelijke sterren van de familiezender.

RTL zag de overstap al aankomen. “Het komt niet als een verrassing dat Gordon overstapt naar SBS, omdat we met Gordon hebben gesproken over de toekomst. Hierbij zijn alle opties voorbijgekomen“, laat een woordvoerder weten.

De laatste tijd was Gordon vrij negatief in het nieuws, onder meer omdat hij zijn ex-vriend heeft bedreigd met een mes en omdat zijn biografie voor een groot deel verzonnen zou zijn. Bovendien was zijn laatste programma, een soort Geer & Goor maar dan met Estelle Cruijff, een kijkcijferflop.

Of dat een rol heeft gespeeld in de gesprekken tussen RTL en Gordon is onduidelijk. De inhoud van gesprekken met presentatoren zijn altijd vertrouwelijk, aldus de zender.

Volgens RTL biedt het vertrek ook weer ruimte voor nieuwe plannen. “En na elf jaar is het soms goed om de boel weer op te schudden.

De tv-zender bedankt Gordon voor alle mooie jaren en de fijne samenwerking. “We zijn hem heel dankbaar voor de altijd mooie en soms roerige tijden, waarbij de lach uiteindelijk altijd zegevierde. We wensen hem heel veel succes bij zijn nieuwe werkgever.

De overstap van de mannen van Voetbal Inside kwam eind maart wél als een verrassing voor RTL. De zender had volgens het boek Inside een gentleman’s agreement met John de Mol dat ze tijdens hun gesprekken over een samenwerking geen sterren van elkaar zouden stelen.

Lees ook:
Megatransfer: Gordon stapt over van RTL 4 naar SBS 6 (vanochtend)
Edwin Evers denkt dat na Gordon ook Gerard overstapt (vanochtend)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen