‘Katja Schuurman krijgt bij RTL minstens vier ton’

Katja Schuurman gaat er behoorlijk in salaris op vooruit nu ze op 1 september aan de slag gaat voor RTL 4. Volgens bronnen van de Privé gaat het minstens om een verdubbeling van haar huidige beloning bij KRO-NCRV. Dat is te lezen in het blad. Schuurman moest zich bij de NPO houden aan de salarisnorm van 181.000 euro, maar bij RTL 4 wordt ze nu een van de belangrijke gezichten en daar hoort een fors salaris bij. De Privé sprak met ingewijden en die weten wat ze gaat verdienen.

Het gaat volgens een insider om een behoorlijk bedrag. “Bij de NPO was ze gebonden aan de balkenendenorm, maar bij RTL gaat ze minstens vier ton per jaar verdienen, als het niet meer is.

Salarissen van tv-sterren worden bijna nooit officieel naar buiten gebracht. Van de grootverdieners van de NPO zijn de salarissen wel bekend (de salarisnorm van 181.000 euro gaat pas in bij nieuwe contracten). Zo verdient Matthijs van Nieuwkerk 580.000 euro per jaar.

Ook de salarissen van de mannen van Voetbal Inside zijn publiek. Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee zitten bij RTL op 350.000 euro per jaar en gaan bij Veronica 500.000 euro per jaar verdienen, Genee zelfs 700.000 euro.

Het Privé-artikel ‘Komt Katja’s huwelijk er nog wel?’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen