Megatransfer: Gordon stapt over van RTL 4 naar SBS 6

Gordon maakt de overstap van RTL 4 naar SBS 6. Hij heeft een vijfjarig contract getekend bij Talpa Network. Dat heeft het bedrijf van John de Mol zojuist laten weten. De Mol is erg verheugd over de komst van Gordon, zegt hij in een verklaring. “De komst van Gordon betekent voor ons niet alleen het binnenhalen van een grote tv-persoonlijkheid, maar ook van een heel aantal trouwe fans. Fans die wij met de kracht van Talpa Network willen bereiken met content die ze raakt.

Gordon zelf laat weten: “We leven in een snel veranderend medialandschap en Talpa Network biedt creatieve contentmakers zoals ik op dit moment de beste mogelijkheden. Ik ga een nieuw avontuur aan met John de Mol en dat voelt enorm vertrouwd en goed. Bij Talpa Network gaat het gebeuren de komende jaren. Daar wil ik bij zijn.

De afgelopen zestien jaar was Gordon te zien bij RTL. De overstap naar Talpa Network is in goed overleg gegaan, zegt hij. “Ik heb er lang over na moeten denken om deze stap te zetten. RTL is altijd enorm goed voor me geweest en ik heb mezelf als presentator en jurylid enorm kunnen ontwikkelen. Ik verlaat RTL met grote dankbaarheid.”

Het gaat om een megacontract voor de komende vijf jaar, wat een enorme periode is in dit veranderende medialandschap. Gordon debuteert in januari 2019 op SBS 6 en is tot 2024 te zien op de zender.

Wat Gordon precies gaat doen bij de zendergroep is nu nog niet bekend. “Talpa Network ontwikkelt in samenwerking met Gordon verschillende multimedia formats.”

Bij RTL 4 was Gordon een van de belangrijkste sterren. Volgende maand debuteert hij nog in The Voice Senior, overigens een productie van De Mol.

‘John de Mol probeert RTL uit te roken’

Inmiddels zal RTL 4 hem wel beginnen te knijpen. Recentelijk haalde John de Mol ook al de mannen van Voetbal Inside en zijn zoon Johnny de Mol naar SBS.

De Mol heeft aangegeven dat hij in september 2019 pas écht los wil gaan met SBS 6. Dan maakt naar verluidt ook zijn zus Linda de Mol de overstap van RTL naar SBS.

De Mol is al een tijdje in gesprek met RTL over een intensieve samenwerking. De partijen spraken vorig jaar af om in de tussentijd geen sterren van elkaar te stelen. Toen De Mol de mannen van VI binnenhaalde, voelde dat voor RTL als een schending van een gentleman’s agreement, is te lezen in het boek Inside.

Begin juni zat De Mol in RTL Late Night. Daar gaf hij aan dat de mate waarin hij RTL te lijf gaat sterk zal afhangen van de komende gesprekken met de zendergroep.

Vorige week zeiden insiders in het AD dat De Mol RTL probeert uit te roken.

Update 11.05 uur – Lees ook: Overstap Gordon komt voor RTL 4 niet als verrassing

Foto: RTL Boulevard

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen