Techjournalist RTL niet dol op mensen en buitenlucht

Daniël Verlaan, ster-techjournalist van het RTL Nieuws, houdt niet van mensen en van naar buiten gaan. Dat bekent hij in gesprek met Villamedia. Verlaan voldoet daarmee aan het stereotype van een computernerd. “Ik houd niet van buiten. En ik houd ook niet zo van mensen. Van nature ben ik heel achterdochtig. Dat wordt alleen maar versterkt wanneer je je bezighoudt met het soort verhalen dat ik maak. Maar die achterdocht is ook goed voor mijn werk“, geeft de RTL Nieuws-ster aan.

Waarom is achterdocht goed voor zijn werk? “Als je niet zo goed van vertrouwen bent laat je je minder makkelijk voorliegen. Maar dat stereotype beeld van een nerd die niet graag buiten komt en een beetje sociaal incapabel is, dat klopt in mijn geval wel ja.”

Hij zit dus veel binnen, bijvoorbeeld spelletjes te spelen of zich in de krochten van het dark web te werken. “Laatst zei mijn vader tegen me: ‘Goed verhaal over dat wraakporno-netwerk, maar je moet nu weer over andere dingen gaan schrijven. Anders krijg je een stigma.’

Ik stuur nu even bewust bij zulke onderwerpen weg, maar ik vind mannen die vieze dingen op internet doen bijzonder interessant. Vooral omdat ze zich onaantastbaar wanen. Ik laat graag zien dat ze dat niet zijn.

Het Villamedia-interview met Daniël Verlaan kunt u lezen op de Villamedia-site.

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen