‘De Mol heeft het naast RTL ook op NPO Radio gemunt’

John de Mol is druk bezig met het wegkopen van sterren. Hij heeft het flink gemunt op RTL, maar richt zijn pijlers ook op NPO Radio, merkt radiorecensent Vincent Bijlo van het AD op. Na Gerard Ekdom haalde hij vorige week bíjna Rob Stenders binnen, natuurlijk met het doel om marktleider NPO Radio 2 te verzwakken. Die zender heeft immers zijn eigen Radio 538 verstoten van de nummer-één-positie. Bijlo heeft het idee dat De Mol flink morrelt aan de fundering van NPO Radio.

Ekdom vertelde dat hij ‘de brug over gaat’ naar Talpa Radio. Eerder durfde hij het niet, maar nu is ‘de fundering stevig genoeg’. Bijlo: “Het kan ook zijn natuurlijk dat De Mol zoveel gangen heeft gegraven onder de fundering van de publieke radio dat daar de boel op inzakken staat.”

Daar komt bij dat je bij de publieken niet meer boven de 181.000 euro per jaar uitkomt als ster-dj, aldus Bijlo. “Daar heeft De Mol geen last van. Zolang er genoeg Remia in de knijpfles en maandverband met vleugels verkocht wordt is er geen bovengrens aan de salarissen van de deejays.”

Vanochtend begon NPO Radio 2 met zijn nieuwe ochtendspitsshow: met Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte hoopt de zender het marktleiderschap vast te houden.

John de Mol haalde vanochtend na de mannen van VI en Johnny de Mol weer een grote ster weg bij RTL: Gordon. Hij heeft voor vijf jaar getekend bij SBS 6.

Foto: NOS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen