Lilian Marijnissen zwijgt in VI over ‘affaire’ met Slagter

Geplaatst op do 05 jul 2018 om 10:30

SP-leider Lilian Marijnissen liet zich woensdagavond in VI Oranje Blijft Thuis niet verleiden om uitspraken te doen over haar vermeende affaire met Omroep MAX-baas Jan Slagter. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Marijnissen en Slagter beheersten in februari 2016 de showpagina’s in De Telegraaf, omdat de omroepbaas toen zou rommelen met de 32 jaar jongere ‘dochter van’. Vervolgens werd Slagter tot zijn grote woede flink op de hak genomen door Johan Derksen in VI.

Derksen sprak zijn verwondering uit over de vermeende affaire: “Jan Slagter is een man van in de 60 en ik heb zelf dochters in de leeftijd van die van Jan Marijnissen, maar ik zou toch thuis niet op mijn gemak zitten als ik wist dat mijn dochter Jan Slagter lag te pijpen.

René van der Gijp lag in een deuk: “Het is ook wel vervelend als je op je dertigste al in een seniorenwoning woont, of niet? Daar word je ook niet blij van, ha ha ha ha.

En toen moest de veelbesproken grap van Mark Rutte tijdens het Correspondents’ Dinner op NPO 1 nog komen: “Bij de SP heeft Jan Marijnissen eindelijk afscheid genomen. Zijn dochter wordt nu klaargestoomd voor de partijtop. Ze krijgt zelfs mediatraining bij Omroep MAX.

Twee jaar later

Ondanks die grappen en grollen zat Lilian Marijnissen gisteren toch in het programma VI Oranje Blijft Thuis, overigens in een Derksen en Van der Gijp-loze aflevering, én sprak ze lovende woorden over Mark Rutte.

De SP-leidster prijst Mark Rutte. “Ik ben het politiek ontzettend vaak met hem eens, maar ik heb wel veel respect voor de man en zijn inzet. We hadden bijvoorbeeld vorige week dat debat over de afschaffing van de dividendbelasting. Dat duurt dan van acht ’s avonds tot twee ’s nachts. Hij had daarvoor nog een debat over de Europese top. Zo’n man staat gewoon zestien uur achter elkaar in de Kamer te debatteren. En je mag geen fouten maken natuurlijk. Dat geldt voor ons allemaal, maar hij zeker niet.”

Hebben ze zijn grap nog wel eens besproken? “Hij is er nooit meer op teruggekomen. Nooit meer. En ik ook niet. Nee joh, laat gaan, laat gaan.”

Tafelgast Hans Kraay: “Maar iedereen weet waar het over gaat?

Marijnissen, die zichtbaar liever niet Slagters naam wilde horen: “Nou, jij wel aan je gezicht te zien, toch? Nee, hij mag lekker zijn grappen maken die hij wil.

Kraay: “Ik had hem nog nooit een grap zien maken, maar die ging toen in één keer een grapje maken over jou en Jan Slagter.”

Marijnissen: “Ja, ik heb het gezien. Hij is er nooit meer op teruggekomen.”

Kraay: “Jan is er heel boos om geweest.”

Marijnissen: “Ja, heel boos, maar ik kom Rutte nu heel vaak in de Kamer tegen en dat gaat heel goed.”

Feyenoord

Even later in de uitzending kwam ter sprake dat Marijnissen een seizoenskaart van Feyenoord heeft en vaak naar wedstrijden gaat. “Met wie ga je dan?“, vroeg Kraay.

Marijnissen: “Ik ga met mijn ex-vriend.

Kraay: “Jan?

Marijnissen: “Nee, niet Jan. Jongen, hou er nou eens over op! Gaat hij nou de hele avond dat soort flauwe grappen maken?

Als het gesprek vervolgens over de nieuwe vriend van Lieke Martens gaat, doet tafelgast Niels van der Laan nog een suggestie: “Jan Slagter?

Marijnissen: “Wat een mannentafel.

Foto: RTL
19 Reacties op “Lilian Marijnissen zwijgt in VI over ‘affaire’ met Slagter”


 1. KingAlert

  Anders had Marijnissen moeten beginnen over dat 16 jarige meisje uit Beesd dan was Hansje wel gestopt

 2. Loki

  Ik ben het politiek ontzettend vaak met hem oneens

 3. Raaf

  Lilian is de gematigde koers van Roemer aan het loslaten en wordt nu Groen Links nummer 2.
  Ze gaan nu volle bak voor Identity Politics, islam en open grenzen.
  De oude SP’rs zijn ontheemd.
  Ik vermoed dat Lilian de SP wel onder de 7-8 zetels zal weten te krijgen.

 4. age

  Kan iemand mij uitleggen, waarom elke opmerking, scheet, die er voor en in VI Oranje wordt gelaten, in de media aandacht krijgt?

  The answer my friend is..…?

  Of is het een wanhopige meer kijkers te krijgen..?

 5. Joost

  Onprofessioneel en niet mannelijk om zo over anderen te roddelen. Hou daar niet van.

 6. robb

  Hans wilde ook even goedkoop scoren ,ik heb niks met haar maar ze reageerde ijzersterk om er niet op te reageren ,verloedering van de maatschappij had Johan het over vorige week ,dit is er ook onderdeel van 10 jaar gelden vroeg je dat niet aan een vrouw met wie ze in bed heeft gelegen.

 7. chris

  Als ik dit verslagje leest heeft zij zich goed staande gehouden.

 8. SOLANGE

  Hans is een domme nare man die over een ander zn rug grappen maakt….alsof hijzelf geen blaam treft engnek

 9. Remi

  Ik vond het op zich knap, dat ze er ging zitten …
  Zoiets getuigt toch van een stukje moed ;)

 10. Kaaskijker

  Waarom zegt ze niet gewoon dat er niets gebeurd is en dat het in de media meer werd dan het was? Klaar! Of is er dus toch wat gebeurd, waarom zou je anders zwijgen als het graf? Relatie van Jan Slagter lag in een breuk en alles.

 11. HansrZ

  Misschien gold voor haar ook dat “een SP’er en een CDA’er op 1 kussen, daar slaapt de duivel tussen”
  Een oprecht christen CDA’er als Jan Slagter hield zich even niet aan de regeltjes (de 10 geboden)

 12. boris

  Afwas Courant

 13. mark

  Hans zal altijd Hansie blijven iemand die nooit serieus wordt genomen.

 14. Henk

  @Chris:
  Die van Jan Slagter heeft ze ook staande gehouden.

 15. BRAAK

  Lilian en Jan, bah. Bovendien kost die affaire haar en haar partij meer stemmen dan ze denkt!

 16. anoniem

  De SP-leidster prijst Mark Rutte. “Ik ben het politiek ontzettend vaak met hem eens, maar ik heb wel veel respect voor de man en zijn inzet. ”

  Moet hier niet staan dat ze het vaak oneens is?

 17. Joop55

  Marijnissen realiseert zich zich dat deze dragondersclub nooit aan de macht komt , het Putin pijpende en Pseudo-communistische SP ziet graag achter iedere boom een complot en toont veel raakvlakken met de nationaal socialisten van de PVV.
  SP wil een Europese federatie dwarsbomen , inhoudelijk vindt ik de VVD ook ruk, maar mevrouwke kan bij dhr. Rutte een hoop leren aangaande Europese integratie.
  D’66 liever vandaag dan morgen.

 18. Jordao

  Die Kraaij wil ook leuk zijn om te scoren over andermans ruggen. Wat een idioot. zelf scheelt hij met zijn jonge vriendin ook haast 30 jaar. Nietszeggende bal gehakt.

 19. Annoniemus

  Kraaij Jr schuinsmarcheerder van het eerste uur wilde even schijtlollig doen , één ding weten we nu , hij is er niet in geslaagd !!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.