Niels van der Laan baalde van einde Kwis: ‘Ik dacht: lúl!’

Niels van der Laan en Jeroen Woe baalden er flink van dat hun collega’s Joep van Deudekom en Rob Urgert niet verder wilden met De Kwis. “Er is zeker geen ruzie, maar door hen is het wel gestopt“, zei Woe gisteren in VI Oranje Blijft Thuis. Woe wist zijn collega’s niet te overtuigen om door te gaan “Zij zijn heel erg bezig met het uitdenken van nieuwe tv-formats en daar wilden ze op een gegeven moment alle tijd voor hebben. De Kwis is heel intensief om te maken, omdat je alles schrijft.”

Is hij dan niet boos op zijn oud-collega’s? “Hoeveel we ook van ze houden, geen leuk nieuws voor ons, want wij hadden heel graag door gewild.”

Toch is er geen sprake van ruzie, benadrukt Van der Laan. “Ze hadden al eerder aangegeven dat ze nieuwe dingen wilden doen, maar wij dachten: we gaan nog één keer proberen om het te doen met een nieuwe frisse werkwijze, maar zij zeiden: ‘We gaan tóch stoppen, want het is te zwaar en we willen iets nieuws.‘”

Zo’n gesprek is wel kut, het is balen en verdrietig, maar we hebben wel met die mannen dat hele ding gemaakt. We zijn gewoon vrienden, dus het is een soort vriendschappelijk dat je denkt: lúl! Het is niet dat we met slaande deuren uit elkaar zouden gaan.”

Wat gunt hij Joep en Rob? “Een Thaise grot.”

Lees ook: Niels en Jeroen wilden wél door met De Kwis (27 april)

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen