Johan Derksen vindt Marianne Zwagerman stom wijf

Johan Derksen vindt Marianne Zwagerman een stom wijf. Haar beschuldiging dat hij zou stinken is nergens op gegrond. Dat zei hij gisteren in VI Oranje Blijft Thuis op RTL 4. Derksen zat thuis voor de buis toen Zwagerman hem in VI beschuldigde van hygiënegebrek. “Ik kan er gelukkig heel goed tegen en mijn vrouw was alleen maar verbaasd. Ik denk dan: je bent toch niet helemaal goed bij je hoofd als je dat zegt? De feiten kloppen niet en ze heeft geen argumenten.

Ze roept maar gewoon wat, aldus Derksen. “Ik zeg toch ook niet over haar dat ze hangtieten heeft en een druipkut? Dat weet ik niet, dus ik zeg het niet en ik wil het niet weten ook.

De mannen van VI beledigen ook wel eens, maar dan is het in elk geval ergens op gegrond, zegt hij. “Ik denk: als je nou iets naars over iemand zegt, dan moet je een argument hebben en de feiten moeten kloppen. Ik kan die vrouw uit haar droom helpen: ik was iedere ochtend mijn haar. Ik vond het niet leuk, als het humor was, dan was het geen leuke humor.”

Zwagerman wil zich volgens Derksen heel graag profileren. “Die mensen willen zich zo graag profileren, dat ze over de top gaan. Het is eigenlijk gewoon iemand tot op het bot beledigen. Ik heb niets tegen beledigen, maar heb dan een argument erbij. Maar ze kent me niet. Dan denk ik: als je dan vindt dat ik stink, snuffel dan even aan me.”

Overigens vindt Derksen het niet leuk dat Zwagerman doodsbedreigingen heeft ontvangen na haar uitspraken. “Het is een stom wijf, maar verder mag ze honderd worden.”

Joling en Gijp

Ook de andere mannen aan tafel konden niet lachen om Zwagerman. “Jij komt zo onder de douche vandaan, jij bent fris en fruitig. Wat was de reden van die dame gisteren? Het was een columniste, ik weet niet eens van welke krant? O, dus ze is niet echt belangrijk zeg maar?“, zei tafelgast Gerard Joling.

Je ziet dat ze ongelooflijk een punt wil maken. Je ziet ook dat ze rode plekken krijgt op haar borstplaat en vlekken krijgt op haar kin. Ze wil het zó graag kwijt, er zit een soort agressie in.

René van der Gijp: “Dat is hetzelfde als met die Maxim Hartman. Daar zit een geldingsdrang bij die mensjes, het is bijna ziekelijk. Dat is apart.

Lees ook:
Zwagerman beledigt Derksen, Frits wijst haar terecht (gisteren)
Marianne Zwagerman met dood bedreigd na VI Oranje (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen