Bert Huisjes: ‘RTL met handen in haar na Gordon-exit’

Bert Huisjes, de baas van omroep WNL, denkt dat RTL Nederland met de handen in het haar zit nu ook Gordon is overgestapt naar het SBS van John de Mol. Dat heeft hij vanochtend gezegd in het programma Spraakmakers op NPO Radio 1. De Mol haalde de afgelopen maanden ook al zijn zoon Johnny de Mol en de mannen van Voetbal Inside in huis, waardoor de entertainmentstal van RTL wel heel erg wordt uitgedund. En dan moet de overstap van Linda de Mol nog komen.

Huisjes denkt dat RTL zich, ondanks de komst van ‘frisse’ gezichten Art Rooijakkers en Twan Huys, flinke zorgen maakt. “Ik denk dat ze bij RTL echt wel met de handen in het haar zitten, want uiteindelijk haalt John de Mol natuurlijk de ene na de andere ster bij RTL vandaan.”

Het houdt maar niet op, constateert Huisjes. “Of hij het aan het leegtrekken is? Dat kunnen we gewoon vaststellen, dat doet hij. Hij heeft natuurlijk ook al geopperd dat RTL en SBS misschien maar moeten gaan fuseren, dus dat hij een heel groot medialandschap onder zich krijgt.”

Nu vind ik dat heel erg te respecteren en John is een groot zakenman, maar dat geeft ook wel aan dat die publieke omroep ook best wel een steuntje in de rug nodig heeft, want die wordt weggespeeld tegen een commercieel veld waar je anders niet meer tegen op kunt.”

Lees ook:
Megatransfer: Gordon stapt over van RTL 4 naar SBS 6 (vanochtend)
Edwin Evers denkt dat na Gordon ook Gerard overstapt (vanochtend)
Overstap Gordon komt voor RTL 4 niet als verrassing (vanochtend)

Foto: NPO Radio 1

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen