PowNews voxpopt over Halsema en komt Tatjana tegen

Normaal gesproken reist PowNews altijd af naar achterstandsbuurten om meningen te peilen over bestuurders en beleidsmakers – daar is de klaagdichtheid over onze regering het grootst – maar om in het linkse Amsterdam wat tongen los te krijgen over de nieuwe burgemeester Femke Halsema, reisde de rubriek af naar de Beethovenstraat in het chique Amsterdam-Zuid. Daar kwam reporter Mark Baanders, bekend van zijn ongelooflijk schorre stem, societyster Tatjana Simic tegen.

Simic had net een beker koffie gehaald bij de Coffeecompany om die vervolgens aan de overkant, op de vensterbank van modewinkel Pauw, op te drinken. “Ik denk dat ik me ga aanmelden voor de burgemeester“, zei ze.

Mark Baanders: “Dan zouden we een iets knappere burgemeester hebben dan nu. Het is nu Femke Halsema.”

Simic: “O, Femke Halsema? O ja? Oké.”

De Flodder-ster, woonachtig in Monaco, denkt dat Halsema als opvolger van Eberhard van der Laan grote schoenen te vullen heeft. “Vaak hoor je ook dat mensen dan zeggen: ‘Ja, zoiets krijg je nooit meer terug.’ Ik wens Femke natuurlijk ontzettend veel geluk en succes daarmee.”

Wat is haar mening over Halsema precies? “Ze is waarschijnlijk een heel goede vrouw, maar hoe ze het gaat doen, dat weet ik toch niet?

De bewoners vanAmsterdam-Zuid die al wel hadden gehoord over Femke Halsema’s aanstelling reageerden allemaal negatief. “Ik vind haar verschrikkelijk!“, klonk het.

Foto: PowNews

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen