Luuk Ikink haalt keihard uit naar mannen van VI

Luuk Ikink is er woest over dat Johan Derksen de redactie van zijn eigen show VI Oranje Blijft Thuis, die bestaat uit vrijwel dezelfde mensen als de redactie van RTL Late Night, heeft beledigd. Dat liet hij vanavond blijken in RTL Boulevard. De mannen van VI maakten in de eerste aflevering van VI Oranje Blijft Thuis gehakt van de zelffelicitatieweek van Humberto Tan. Derksen wilde zich niet inhouden omdat ze de redactie van Tan hebben overgenomen; hij heeft ‘schijt’ aan hen, zei hij.

Luuk Ikink, nauw betrokken bij RTL Late Night, is woest. “Het was een heftige uitbarsting dit gisteren. Ik zat me zelf een beetje op te vreten op de bank. Niet vanwege Humberto, want die kan zichzelf wel redden en heeft genoeg kanalen om hier iets tegenin te brengen als hij dat wil, alleen die redactie maakt dus ook dat programma.”

Hij leeft mee met de redactie. “Zij hebben anderhalf jaar tegen de klippen in moeten knokken, hebben super hard gewerkt en maken nu weer dat programma. Er zijn ook mensen die daar hun baan hebben verloren. Die worden dan een ‘kutprogramma’ genoemd, ‘schijt aan de redactie’ en ‘hittepetitten’. Zij zitten daar voor 3,5 ton een beetje uit hun neus te vreten.”

Zo veel geld?“, riep Miljuschka Witzenhausen.

Beau van Erven Dorens: “Je moet niet over het geld praten, maar zij zoeken gewoon elke keer nieuwe grenzen in onhebbelijkheid op. Ik vond het gisteren echt te ver gaan.”

John van den Heuvel: “Het werd op een gegeven moment zelfs een beetje ziekelijk, vooral van Johan Derksen, toen hij de vrouw van Humberto erbij ging betrekken. Die vrouw zat gewoon op de eerste rij om Humberto te steunen. Die wordt bijna verweten dat ze daar zit en dat ze zichzelf moet behandelen. Iemand moet zichzelf een keer gaan behandelen.”

Luuk Ikink: “Ik zat echt te denken: zij denken dat ze een soort Braveheart van de Nederlandse televisie zijn met hun ‘geestelijke onafhankelijkheid’. Het is niet geestelijke onafhankelijkheid, maar zij zijn financieel onafhankelijk. Dat is iets anders.”

Beau van Erven Dorens: “Wilfred Genee komt hier heel makkelijk weg, want hij schept natuurlijk wel de gelegenheid waarbij Johan Derksen er met gestrekt been in kan gaan. Hij doet of hij van niks weet, maar…

Luuk Ikink: “Natuurlijk zit hij gewoon te voeden en die twee zeurende steunkousen zitten daar op in te hakken natuurlijk. Ik vind het echt schandelijk hoe je met zo’n redactie omgaat.”

Van Erven Dorens is vanavond de sidekick van Wilfred Genee in VI Oranje Blijft Thuis.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen