Humberto uitgebreid afgeslacht in VI Oranje Blijft Thuis

Geplaatst op Tue 12 Jun 2018 om 8:10

Humberto Tan was maandagavond direct de klos in de eerste aflevering van VI Oranje Blijft Thuis. Zijn zelffelicitatieweek werd flink bekritiseerd door de mannen van VI. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Na een voorzetje van Wilfred Genee, ging Johan Derksen helemaal los. “Ik heb gebiologeerd naar het afscheid van Humberto zitten kijken. Die heeft vijf jaar een talkshowtje gedaan. Die begon aardig, maar vervolgens werd het één grote puinhoop, een afgang en hij werd ontslagen.”

Het was te veel van het goede, aldus Derksen. “Die krijgt een afscheid vijf dagen lang alsof hij honderd jaar een wereldshow gepresenteerd heeft. Ik zit hier 21 jaar, ik ga over 4 jaar weg, dus misschien kunnen we vanavond al aan het afscheid beginnen. Wat is dat voor gelul?

Je zag gewoon dat Tan ervan genoot om in het middelpunt te staan, zegt hij. “Ik heb in een week lang twintig slijmballen langs zien komen die net deden of Humberto onze lieve heer was. Hoe eng kun je zijn? Ze moeten hem ook tegen zichzelf in bescherming nemen. Een redactie moet zeggen: ‘Dit moet je niet meer doen.’

De laatste week van RTL Late Night was één grote lofzang op Tan. “Ik moest al kotsen van die aflevering bij de familie Borsato thuis en dan krijg je dit nog eens eroverheen. Hij kwam echt klaar, hè, zag je het? Hij neemt zichzelf veel te serieus.

Dat zijn vrouw Ineke op de eerste rij zat in de laatste RTL Late Night, was volgens Derksen ongeloofwaardig. “Laten we nou eens gewoon zeggen zoals het is: als jij nou overal buiten de deur ligt te neuken en jij neemt afscheid hier, zitten jouw vrouw en jouw kinderen dan op de eerste rij?

Genee: “Dat denk ik niet.”

Derksen: “Ik denk het ook niet. Het is belachelijk. Ik hoop dat die vrouw zich daarvoor laat behandelen. We hebben er geen reet mee te maken, maar het is ongeloofwaardig en het is allemaal eng. Het is niet echt.”

En waarom moet hij een wassen beeld? Omdat hij een talkshow kreeg waar geen hond naar keek?

Wilfred verbijsterd

Genee is het helemaal eens met Derksen. “Wel even voor de duidelijkheid: de redactie van RTL Late Night doet nu ook dit programma de komende vijf weken. Het zou wel lekker zijn om die mensen enigszins te motiveren, ha ha.”

Derksen: “Daar heb ik schijt aan. Wij zijn toch geestelijk onafhankelijk en zeggen toch wat we willen? Omdat er hier een paar hittepetitten achter de schermen werken, moet ik mijn oren laten hangen?

Genee: “Maar ik vond het ook raar. Ik heb ook met verbijstering zitten kijken. Er werd op een gegeven moment een foto vertoond, die kostte 1.500 euro en die wilde Humberto graag zien. Dan denk ik: stel dat je verzorgen of leraar bent en je verdient 1.500 euro in de maand, en dan zie je dat er een foto 3 seconden in beeld komt omdat de presentator dat leuk vindt. Dat gaat wat ver allemaal.”

Gijp vindt Tan egotripper

De zelffelicitatieweek van Tan ging René van der Gijp ook iets te ver. “Op een gegeven moment ging het gewoon veel te ver. Wij zaten van de week naar Jinek en toen dacht ik al: oje, ik moet straks ook over mezelf en het programma gaan zitten praten. Dat vind ik al niet makkelijk – ik praat liever over voetbal. Dan zit je daar en toen ging ik ‘s avonds kijken naar Humberto. Daar ging die Andreetje Hazes een nummertje zingen voor hem. Nou, ik zweer het je: ik had er echt bijgezeten of ik in de sauna zat. Ik was gaan zweten, ik was gaan trillen, ik had tegen die redactie gezegd: ‘Jongens, alsjeblieft, dit gaat veel en veel te ver.’ Maar hij ontspánde ervan. Hij vond het heerlijk.

Als je dat zeg maar laat gebeuren, dan heb je gewoon echt ergens een afslag gemist. Als je daarvan bij de redactie niet zegt van: ‘Dit ging iets te ver.‘”

Als je kijkt wie er voor de tv het nodige betekend hebben: Mies Bouwman, Willem Duys, Willem Ruis, noem ze maar op. Maar dit. Ik bedoel: kom op, met dat kutprogramma, schei uit.

Kritiek

Toen Johan Derksen in september felle kritiek uitte op Humberto Tan, leidde dat tot de veelbesproken ruzie tussen VI en de RTL-top.

Update dinsdag 21.55 uur – Lees ook: Luuk Ikink haalt keihard uit naar mannen van VI

Foto: RTL
78 Reacties op “Humberto uitgebreid afgeslacht in VI Oranje Blijft Thuis”


 1. Boris

  Wat is dat VI Oranje blijft thuis slecht zeg. Ongehoord. En dito kijkcijfers. Wordt de flop van de zomer.

 2. mark2

  oeps…… echte collega’s

 3. Anouk Smllers

  En zo is het! Ineke is een zielige hulpbehoevende lichtelijk zwakzinnige vrouw, maar die Humberto is de meest walgelijke kwal die er bestaat! Hoe sneu was deze vertoning. En dat voor 5 jaar een programma presenteren, waarvan 2 jaar geleden dit normaal direct van buis was gehaald.

 4. Henk

  Haha, daar is toch weinig aan toe te voegen. Het is maar tv en vermaak. Andere mensen zijn bezig met hun kinderen opvoeden, huizen bouwen en levens redden.

 5. Marco55

  VI inside was nog wel leuk, maar dit programma heeft geen meerwaarde. Ook twee maal onderbreking door reclame doet geen goed.
  Afwachten maar!

 6. Fox Mulder

  De waarheid is hard maar we blijvu lachu en dansu.

 7. ycheweiz

  geestelijk en financieel onafhankelijk, dus kunnen ze zeggen wat ze denken en willen. Heerlijk personen die geen blad voor de mond nemen, als RTL het niet zint moeten ze de mannen van VI van de buis halen. Daar zijn ze dan ook niet rouwig om.Wat is er mis met een kritische blik eigen organisatie, zou de regering ook eens moeten doen.

 8. ycheweiz

  3 werf hoera. Geestelijk en financieel onafhankelijk, dus kunnen ze zeggen wat ze denken en willen. Heerlijk personen die geen blad voor de mond nemen, als RTL het niet zint moeten ze de mannen van VI van de buis halen. Daar zijn ze dan ook niet rouwig om.Wat is er mis met een kritische blik eigen organisatie, zou de regering ook eens moeten doen.

 9. J

  Het wordt onderhand een beetje zielig, die meninkjes van Derksen, Genee en vd Gijp…..

 10. Watje

  Helemaal juist wat Johan zei over Ineke. Hoe gestoord Kun je zijn om je zo te laten misbruiken. Nadat hij haar al zo had bedonderd!

 11. weethetbeter

  Ik heb gister genoten van VI blijft thuis en ja ze hadden gelijk met de kritiek op Humberto,ik heb mij ook dodelijk zitten ergeren aan een week afscheid van Tan.
  Ze hebben goed inzicht over de media !En er is bij RTL niemand die iets durft te zeggen.Er zullen meer koppen vallen .

 12. By the way

  Wow, wat lijken mensen het heerlijk te vinden om elkaar eens flink door het slijk te trekken en allerlei uitspraken toe te slingeren die niet getuigen van enig respect. Dat beperkt zich niet meer tot mensen die het stoer vinden om op websites als deze allerlei kwetsende dingen te roepen, zelfs in programma’s op TV wordt het inmiddels als normaal beschouwd.

  Het is in mijn ogen zielig te noemen als je je ‘succes’ bij elkaar moet schrapen door anderen op deze wijze belachelijk of zwart te maken.

 13. pieter 52

  Nou als ik heel eerlijk ben en ook alles zeggen mag , dan is dat hele RTL NEDERLAND wat programma`s bedreft helemaal niets
  Het is opvulling , monsters zonder waarde , een mooie verpakking zonder inhoud,
  Er zijn regionale tv zenders die vele male beter zijn in hun programmering dan het hele RTL! Snap ook niets van kijkers die zich zo aan een zender binden zoals RTL
  Wat is hun drijfveer om naar NIETS te kijken ? Of zijn de kijkers zelf ook niets in deze wereld en is er een tweedeling waar te nemen NPO voor de middelklasse,
  en RTL voor Jan met de pet en anders geaarden

  Lekkere doelgroep!!!! Daat moet je als zender niet trots op zijn!

 14. Flip de Beer

  M is positiever!

 15. Karel

  @By the way,

  Tan hoef je niet meer zwart te maken dat is hij al.

 16. Rubicon

  Dit wordt een drama. Ze kunnen ook alles maken nu want zijn toch weg. Begon al met vier keer zeggen in 1 minuut hoe weinig zin ze hadden. Vervolgens Tan compleet doorzagen och och och. De Mol zat ook bij Tan aan tafel maar daar hielden ze schielijk hun mond over. Ik vind het weinig professioneel. Zeker wel lachen af en toe maar alleen maar grappen ten koste van anderen. Gasten krijgen kruiwagens met cash en zitten daar alleen maar te klagen. Tuurlijk zijn de eerste wedstrijden saai maar juist zij zouden die een beetje kleur kunnen geven. Zij zijn toch de beste analisten? Laat het ook zien dan. Valt me echt tegen van jongens die altijd de mond vol hebben over juiste mentaliteit etc.

 17. Cece

  Wat betekent “oje”? Is dat het meervoud van “ooi” of bedoelt MC “o, jee”?

 18. Bears' den

  Die reclame was behoorlijk irritant ja zo snel na elkaar!
  En ik hoop ook niet dat ze elke avond beginnen met zo n lang liedje!

  Anders gaat dit programma niet slagen denk ik..
  En dat zou jammer zijn!

 19. Marjolijn

  Hypocriete zakkenvullers. En over De Mol niets zeggen. Zat ook bij Tan. Als je dan zo stoer bent, had je die ook aan moeten pakken. Nee hoor, geld, geld.

 20. anonymous

  Ze hadden helemaal gelijk wat Humberto en zijn vrouw betreft

 21. Erik

  Ze hadden absoluut een punt. Het was zelfbevlekking van Humberto van de bovenste plank.

 22. Raaf

  De enige kritische geesten van de tv.

  Ik vond ze wel wat mild maar dat komt wel goed.

 23. Pstty

  Ouwe zeikerds, die van de Gijp gaat ook vreemd bij het leven.

 24. Mieke

  Top VI ORANJE

 25. chris

  Beste mensen, kijk toch eens naar de kijkcijfers, b.v. gisteren. De publieke zenders voeren de toon met stip en terecht. Waarvan akte

 26. Deadly Viper

  Wat slecht dit.

  Ben al een tijdje klaar met die pestkoppen van VI hoop echt dat ze floppen op Veronica.

 27. Bart

  @Pstty Het ging bij Humberto ook helemaal niet specifiek om het vreemdgaan maar om een hele waslijst aan dingen.

 28. julske

  Ik kijk nooit geschilderd naar deze mannen, in mijn beleving gaat het alleen maar over ( anderen) roddelen en jaloezie,Ik heb liever Humberto Tan. Zoveel geld verdienen alleen om anderen neer te halen, de kijkcijfer zegt al heel wat, en het moet lager. Die Addergebroed heeft flink van langs gekregen van Prem, Humberto bleef wel netjes, omdat haat niet in die man zit.En daar hou ik van. Derksen zou nooit een afscheidsfeest krijgen, geen hond zou willen komen ook.

 29. pieter 52

  Programmas zijn odergeschikt bij RTL als je de reclames maar ziet op RTL
  Daar gaat het om!!

 30. Bart

  Ze moeten nog even inkomen en ze waren nog mild. Wat betreft Humberto natuurlijk helemaal gelijk.

  Wel komt hier misschien een goed format uit. Weliswaar zonder Humberto. Een live talkshow waarin alles kan en waar de presentator van te voren niet weet wie een komen of wat er gaat gebeuren.

 31. pieter 52

  @Chris De NPO is als een MIELE , er is geen betere ! Daar zal RAAF het niet mee eens zijn maar die is altijd tegendraads als het om de NPO gaat

 32. Veadly Diper

  Wat geweldig dit.

  Ben al tijden enorm fan van dit heerlijke programma
  Hoop dat ze groot succes gaan hebben op Veronica.

 33. Achim

  Umberto blijft voor qltijd de smeerlap van RTL

 34. Miepje

  Die jongens van VI zeggen toch zeker gewoon wat iedere normaal denkende kijker in Nederland ook vindt van die ego-tripperij van heertje Tan?

 35. pieter 52

  @ Veadly Diper VERBAAST ME NIETS alleen je naam spreekt al boekdelen

  Zou maar een baan gaan zoeken als ik jou was

 36. Claire

  Ik heb het fragemt bekeken van VI en de heren hebben het goed verwoord. Humberto heeft volgens mij zelfs meer dan een afslag gemist. Deze man is niet goed snik. Het is een treurige narcist die zich lachwekkend gedraagt. Hij staat echt voor paal. Al die slijmballen die het misplaatse gedrag van deze Piet voeden zitten daar voor zichzelf. De schoorsteen moet wel blijven roken nietwaar.

  “Zo’n persona, eigenlijk een illusie, moet namelijk wel verdedigd worden. Een narcist kan zich niet overgeven, niet passief afhankelijk zijn; hij moet altijd op zijn hoede zijn en stippelt zijn eigen weg wel zelf uit: niks overgave en afhankelijkheid. Een dergelijk patroon van narcisme bouw je vermoedelijk ook op omdat de feitelijke basis een zwakke is. Dit moet verborgen worden. Het mag niet blijken dat de metalen reus lemen voeten heeft”

 37. Paul Goudsmit

  Ieder ander programma met vijfhonderd duizend kijkers is mislukt op RTL 4. Dit is een geinig programma op een b zender.
  Ook John weet dit maar kiest er voor de reuring die het altijd geeft omdat de heren altijd ongefundeerd kritiek geven op andere. Vraag maar eens na wie samen met Tan koning van de schnabbels is. Genee dus. De oude mannen tour van Derksen waar de optredende artiesten voor een matig maandsalarisje in dienst zijn levert hem tonnen op. Voor de jaarlijks met depressie kampende vd Gijp past slechts medeli jden

 38. Paul Goudsmit

  Neen als je kwaliteit wilt zien k ijk je naar Kingalert op YouTube. Wil me zelf niet ophemelen maar ik behoor toch wel tot de top 3 talkshowhost / presentator. Ben trouwens ook te boeken als DJ

 39. Hans van het Noorden.

  Ze hebben 100% gelijk. Humpie wat een arrogante over het paard getild mannetje zeg. Humpie is ziek in zijn hoofd dat is zeker. En iedereen dke anders beweerd weet niet wat hij lult. Klote RTL en dan zie hem nog met die arrogante kop bij allerlei achterlijke RTL programma’s. Nou zoland die badmuts bij RTL programma’s presenteert kijk ik niet.

 40. Tss

  Heb 15 minuten gekeken. Vier zielige mannetjes. Ook hier weer het afzeiken van andere mensen.
  VI Oranje Blijft Thuis ….. Zo gauw mogelijk van de buis.

 41. julske

  Paul Goudsmit, allen die kritiek hebben op anderen, zitten zonder een spiegel thuis.

 42. Anne

  Ik heb me bescheurd. De mannen van VI Oranje Blijft Thuis zijn te grappig.

  Oembertoh die zichzel voortdurend probeert te pijpen is een stakker. Wat heeft deze sukkel nou gepresteerd? Hij is ontslagen! De programma;s die hij gaat presenteren ga ik niet naar kijken ik kan die vleespet niet meer zien.

 43. Ron

  Ik vond het een topshow. Tja, kijkcijfers, ach. Ik vind het nogal meevallen. Tan scoorde minder in zijn reguliere laatste weken.

 44. kampie

  J
  Tue 12 Jun 2018 om 8:30

  jij moet het doen met de mc om je mening te geven, over zielig gesproken

 45. kampie

  Marjolijn
  Tue 12 Jun 2018 om 9:19

  je zit dom te zwetsen of kijkt nooit vi. john de mol is regelmatig bekritiseerd in hun programm

 46. kampie

  Tss
  Tue 12 Jun 2018 om 10:33

  ach gut. Sterkte verder

 47. Uit het Vak

  een beetje zelfreflexie voor humberto

 48. Pieter 52

  Ik kijk altijd VI en lach de ballen uit de broek.

 49. Pieter 52

  Na de uitzending rond elf uur gelijk moeder de vrouw uit elkaar trekken in het beter bed.

 50. Japie

  RTL programma’s: reclame uitzendingen onderbroken door een of ander programma!

 51. Flits Bom

  Ik ben het volkomen eens met deze heren.
  Tan is een waardeloze presentator .

 52. G.

  TOPSHOW- moet nog even verder groeien!

 53. Hans

  Kijk die ”sjow” niet. Die mannen zijn zo stom. Alleen die koppen al.

 54. Mark

  Dit programma haalt alleen redelijke cijfers als de mannen aan tafel zitten. Vanavond weer niet dus en op donderdag ook niet. Dan krijg je dus weer een Beau ofzo. Dan hebben ze hooguit 300.000.

 55. jroen

  Over een paar weken vragen wij ons af waarom RTL dit zo graag wilde. Waarom zijn de mannen overstag gegaan en maken ze toch 5 weken dit programma terwijl er niets over voetbal te vertellen is? Uiteindelijk kijkt er geen hond na..

 56. Paul Goudsmit

  Julske
  Ik heb geen kritiek. Ik constateer alleen feiten. Ik waarschuw je alvast .Begin met mij geen discussie. Ik ben 41 jaar en heb daardoor voldoende levenservaring om elke discussie on de kiem te smoren. Dat zijn gewoon feiten geen mening.

 57. @Paul Goudsmit

  Ga eens heel gauw je vader Lex achterna.

 58. Tss

  @ Anne
  Tue 12 Jun 2018 om 10:42
  Hoezo dom!
  Niks zinnigs te zeggen? Gefrustreerd type!

 59. joost

  oost
  Tue 12 Jun 2018 om 14:24
  Wordt wel een beetje vervelend die giga arrogantie van Johan Derksen.
  Deze man denkt boven iedereen en alles te staan en met het oogmerk “vrijheid van meningsuiting en satire” iedereen en alles zomaar te kunnen beledigen.
  Zijn beschavings- niveau is zero!

  Waar is die redelijke, felle socialist gebleven, die een hekel had in zijn VI tijd in Gouda aan mensen die een kostuum droegen en veel geld verdienden?

  Derksen is in zijn eigen onaantastbaarheid gaan geloven.
  Zijn vrienden van VI durven hem niet tegen te spreken, maar let op de kijkers zullen hem eens helemaal zat worden, net als de altijd gillend lachende niets nieuws meer toevoegden van der Gijp en de onverstaanbare en stompende
  kabouter Plop Boskamp
  VI wordt overkill.

 60. julske

  Meneer Pau lGoudsmit, zou ik niet durven , wie ben ik, is uw volste recht hoor.

 61. Anouk Smllers

  Humberto ik haat hem

 62. dennis

  Het had meer weg van een roddelprogramma dan dat er gepraat werd over sport en voetbal. Ik snapte er niks van!

  Collega’s afkatten in een programma is niet chique. Dit heeft Humberto ook nooit gedaan in Late Night.

 63. jeroen

  Heerlijk gelachen en helemaal waar. Die Ineke stond vorige week ook al zo trots te glunderen van oor tot oor toen Humbertoo zijn wassen beeld werd onthuld.
  Maar ja een villa aan de Amstel woont net iets prettiger dan een huur woninkje in Diemen….

 64. Robert

  Hadden beeld van Stax naast hem moeten zetten in Tussaud.

 65. Rianne

  Hypocriet om in een talkshow liever over voetbal te praten dan over zichzelf aldus van de Gijp om in een programma waar alles om voetbal draait alleen maar bezig te zijn om Humberto Tan af te zeiken

 66. ali

  Ik snap er werkelijk niks van, een afscheid van 5 dagen van een mislukte narcist.Zelfs Miesbouwman heeft zoiets niet gehad en t ergste is dat Humberto niet niet met rtl stopt, maar meer programma,s gaat doen volgende seizoen. brrrrrrrrrrrrrr

 67. Vrede

  Groot gelijk. Die vrouw staat al voor lul dat ze bij hem blijft en dus die pielemans die even door Stax gebruikt is weer in te nemen maar dat ze daar nog gaat staan ook is lachwekkend.
  Zal Tan het goed gemaakt hebben met quotes van anderen? Daar is die zo goed in.

  Iemand als Oprah die een show van 25 jaar heeft verdiend zo’n afscheid maar hij niet. Dat hij dat accepteert en laat gebeuren zegt genoeg over hoe hij in elkaar zit.

 68. Pluto

  Uiteraard chargeren de heren van VI een beetje, dat hoort erbij. Maar ze hebben wél gelijk. Ik vond de verheerlijking van Humberto nogal fors over de top. Een bijna incestueus vast clubje (hoog RTL-gehalte) kwam voorbij, zoals dat ook de afgelopen jaren voorbij kwam. Vooral allemaal lief zijn voor elkaar, geen kritische vragen stellen. En stelt Humberto toch een keer een kritische vraag, dan neemt hij vervolgens genoegen met het eerste de beste flutantwoord van de betreffende gast. Zijn beheersing van de Engelse taal was griezelig slecht én hij lijkt er zelf erg trots op te zijn. Al die plastic emoties in zijn programma. Het is niet zo vreemd dat Johan Derksen roept dat alles aan die man nep is. En laten we niet zeuren over de heren van VI, want het is een verademing tussen al die mainstream prutprogramma’s van de commerciële omroepen. En mensen met tere zieltjes moeten gewoon kijken naar lieve zoetsappige inhoudsloze programma’s, want die zijn er genoeg.

 69. Dorus

  Die Tan doet me denken aan iemand uit de tweede wereldoorlog….

 70. Mike

  Flip de Beer
  Tue 12 Jun 2018 om 9:04
  M is positiever!

  ???

  M gepresenteerd door een grote boos en chagrijn kijkende. Dat noem je positiever?

 71. aammehoela

  Helemaal eens met Pluto. Maar die reclames er tussen. Gelukkig is er dan Nieuwsuur om die acht minuten te overbruggen.

 72. Cor

  De jongens van VI hebben helemaal gelijk,wat een vreselijke vent die Tan.
  En zijn vrouw stond gewoon voor schut. Heeft dat arme mensje dan
  helemaal geen eigenwaarde? En zwak dat Dionne Stax niet aanwezig was.

 73. Jordao

  Volgens mij zat hun eigen nieuwe baas ook in de voorlaatste aflevering van Tan aan tafel, daar wordt met geen woord over gerept. Hypocriet ten top! Wel lekker makkelijk Tan compleet afzeiken en zijn vrouw ook nog maar persoonlijk knippen en scheren. Goedkoop scoren over de rug van anderen! (Dacht dat het een voetbalprogramma was die VI) Als die Derksen en cs ballen hadden pakken zij de Mol sr. ook nog maar even mee, maar nee dat doen ze maar niet….

 74. Bart

  @Jordao In tegenstelling tot Humberto Tan en bijna die slijmjurken die er de laatste week zijn aangeschoven zijn de heren van VI juist niet hypocriet. John de Mol pakken ze net zo hard aan als daar aanleiding voor is.

 75. s.den braven

  het is makkelijk om iedereen af te zeiken, laat de heren van VI eerst maar eens naar zichzelf kijken. echt asociaal bezig.

 76. Jordao

  @Bart, niks is o zo makkelijk om mensen lekker af te zeiken en de kijkers te vermaken met die onsmakelijke grappen. Heeft Tan ooit over hun negatief uitgelaten? Waarom dat afzeiken, krijgen ze daar een stijve van ofzo? Bij hun is het als je tegen hen bent, kritiek hebt of niet meegaat met hun beledigingen wordt men zelf keihard aangepakt.

 77. Renee

  Oemberto blijft de narcist en Stax het matras van NPO.

 78. anoniem

  Ehm.. Wat heeft dit met voetbal te maken?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.