AD-Angela zet collegajuryleden Nipkowschijf onder druk

Angela de Jong zet haar collega’s in de jury van de Zilveren Nipkowschijf onder druk. Als ze gezamenlijk níet kiezen voor De Luizenmoeder als winnaar, dan maakt de jury zich ongeloofwaardig. Dat schrijft de tv-criticus vandaag in het AD. De dertienkoppige Nipkowschijf-jury gaat vanmiddag discussiëren welke van de volgende drie programma’s moet gaan winnen: De Luizenmoeder, Ersin in Wonderland of In het spoor van IS. Volgens De Jong is er maar één optie mogelijk.

De Jong: “Als er een programma is dat de tijdgeest perfect wist te vangen, een ongekend groot en breed publiek aansprak en zich met een begrip als ‘participizza’ in onze taal heeft genesteld, dan is het deze serie.” Een comedy nota bene, een genre waar we doorgaans in dit land niet bepaald in uitblinken.

Dat verdient de Nipkowschijf, stelt De Jong. “Punt. Sterker nog, ik vind dat wij ons als Nipkow-jury volstrekt ongeloofwaardig maken als De Luizenmoeder niet wint.”

Het AD deed ook nog een rondje langs twaalf bekende televisiemakers. Zes van hen kiezen voor De Luizenmoeder, vijf voor In Het Spoor Van IS en één voor Ersin in Wonderland.

De Luizenmoeder-stemmers zijn Bert van der Veer, Frits Barend, Marc Dik, Bert van Leeuwen, Matthijs van Nieuwkerk en Paul de Leeuw.

De IS-stemmers zijn Fons de Poel, Paul Witteman, Herman Meijer, Ton Verlind en Kees van der Spek. Ersin in Wonderland wordt gekozen door Janine Abbring.

De AD-column Nipkow van Angela de Jong en het artikel De favoriet van de kenners kunt u lezen via Blendle, hier en hier.

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen