Wilfred tegen AD-Angela: ‘Je wil echt graag op tv, hè?’

Geplaatst op do 14 jun 2018 om 10:00

Wilfred Genee heeft het idee dat Angela de Jong wel heel erg graag op televisie wil. Dat liet hij gisteren aan haar blijken in het programma VI Oranje Blijft Thuis. De Jong is bekend als tv-recensent van het AD, maar maakt tegenwoordig ook furore als tv-persoonlijkheid. Genee liet doorschemeren haar een beetje ijdel te vinden. “Het botst wel met elkaar. Je wil echt graag op tv én je schrijft erover. Wat wil je nou: wil je BN’er worden of wil je de mensen bekritiseren die op televisie zijn?

De Jong: “Eén kleine correctie: ik wil niet heel graag op televisie.”

Genee: “Nah, kom, je zit zo vaak op tv, man. Nog vaker dan Peter Vandermeersch van het NRC. Wat dat betreft doe je het echt knap.”

De Jong: “Ten eerste heeft de krant me ervoor vrij gemaakt. Ik vind het heel leuk om te doen, maar ik nodig mezelf niet uit. Jullie nodigen me uit. Ik nodig me ook niet uit bij Jinek of Pauw.”

Genee: “Maar je zegt graag ja. Dat vind je fijn, toch?

De Jong: “Ik zeg ja omdat het bij mijn werk hoort tegenwoordig en ik het belangrijk vind dat hier iemand van het AD zit.”

Genee: “Ze dwingen je nog net niet bij het AD?

De Jong: “Ze vinden het heel fijn dat er iemand zit van het AD die een goed uithangbord is van de krant.”

Genee: “Het botst wel een beetje met elkaar.”

De Jong: “Collegajournalisten hebben er altijd heel veel moeite mee en beginnen er altijd over, maar mijn lezers totaal nooit.”

‘De dame die RTL kapot maakte’

De Jong werd door Genee aangekondigd als ‘de dame die deze zender helemaal kapot gemaakt heeft’. Daar herkent ze zich niet in. “Ik heb de zender niet kapotgemaakt. Dat hebben de mensen gedaan die er werken.”

Genee: “Je hebt het wel heel hard aangepakt, hè? Met name als het gaat om het programma over Humberto was jij altijd wel heel erg uitgesproken. Het leek op een gegeven moment wel een klein beetje een hetze. Het leek erop alsof je hem aan het zoeken was.”

De Jong: “Dat vind ik niet. Ik schrijf vijf dagen per week over televisie en RTL is een belangrijke zender en een latenighttalkshow is het vlaggenschip van zo’n zendergroep. Dan volg ik dat kritisch.”

Is zij verantwoordelijk voor het stoppen van RTL Late Night? “Ik vind het heel leuk dat mij zo veel macht wordt toegedicht, maar bij een commerciële zender werkt het heel erg simpel: als de kijkcijfers niet goed zijn, dan stopt het. En die kijkcijfers waren niet goed.”

Prem

De Jong werd deze week op de radio keihard aangepakt door Prem Radhakishun. “Ik denk dat het ene woordje wat hij gebruikte, ‘witte’, wel een behoorlijk deel van zijn klachten prijs gaf. Dat een witte vrouw over een donkere man mag schrijven.”

Genee: “Het feit dat Humberto erbij zat en dat ook allemaal beaamde. Heeft Humberto genoeg zelfkritiek, vind jij?

De Jong: “Ik denk dat hij inderdaad de problemen nog steeds heel erg buiten zichzelf zoekt. Het is heel makkelijk om mij de schuld te geven.”

De Jong heeft meer haters. Wendy van Dijk gaf ooit aan De Jong te willen slaan. Heeft ze dat al gedaan? “Die heb ik nog steeds kunnen ontwijken. Humberto kom ik ook niet tegen. Ik woon niet in Amsterdam of het Gooi, dus ik zit niet in dat wereldje.”

En Erland Galjaard dan? “Die kwam ik in het verleden nog wel eens tegen, maar tegenwoordig niet meer nee.”

Overigens gaf 40 procent van de kijkers van VI Oranje aan Angela de Jong niet te kennen.

Foto: RTL
75 Reacties op “Wilfred tegen AD-Angela: ‘Je wil echt graag op tv, hè?’”


 1. Den Draaiert Joost

  Wilfred heeft helemaal gelijk. Zo iemand moet een keuze maken. Of je wordt bn-er of je hebt kritiek op de bn-ers

 2. Jan

  Angela de Jong is de meest verzuurde persoon die ooit op televisie is verschenen.

 3. Paul Goudsmit

  27 x dezelfde vraag stellen is geen interview Wilfred

 4. Angela

  Ik heb mezelf gister onsterfelijk belachelijk gemaakt bij dit programma. Ik werd al niet serieus genomen in tv-land en nu al helemaal niet meer.

 5. Wilfred Acne

  Ik twijfel nog wie het liefst op tv wil, Angela of ikzelf.. ik twijfel nog

 6. SBSLover

  Eindelijk werd mevrouw de Jong, die zo passieloos, maar vol minachting haar stukjes neerpent, eens flink tegengesproken. Hoewel ze haar quasi nonchalante glimlachje aardig in de plooi wist te houden, zag de kijker dat Wilfred de zere plek te pakken had. Wat blijkt… Mevrouw de Jong is gewoon aspirant-BN’er. Ze probeerde nog even het AD hiervan de schuld te geven, alleen vliegensvlug bleek dat ze genoot van de aandacht, de snelle roem en macht die haar zure stukjes haar geven. Mevrouw de Jong is geen recesent, maar wil gewoon lekker aan de desk bij Linda, Chantal of Jeroen of Eva aanschurken om mee te kletsen. Angela wil nagedaan worden door de TV-Kantine en waarschijnlijk ook wel meedoen aan Wie is de Mol of een eigen real-life soap en het liefst allemaal. Angela viel gisteren keihard door de mand en eerlijk is eerlijk dat was heerlijk om te aanschouwen.

 7. Johan Derksen

  Ik ga die mevrouw Angela vrijdag eens helemaal kapot maken als ik eindelijk, na dagen niet op tv te zijn verschenen, weer mag aanschuiven. Ze kan beter niet kijken, want ik ga helemaal los.

 8. Robert

  Op zich niks mis met de columns van haar, beetje veel nu 5 keer per week.
  Inderdaad zie je haar nu teveel op tv.

 9. BBC

  Je hebt zuur en zuur. Angela is het toppunt van een vrouw die thuis niet genoeg aandacht krijgt van haar man en dan maar probeert goedkoop te scoren op tv.

 10. BBC

  Misschien moet ze een keer flink vernederd worden door een BBC..

 11. Zwarte Piet

  Niemand houdt van BBC man, ga terug naar je eigen land zwarte piet

 12. Kevin

  dan heb je toch echt naar een ander programma gekeken SBSLover

  veel mensen kunnen het niet hebben dat een vrouw de zere vinger op de juiste plek legt en die mensen roepen het hardst dat Angela niets kan, moet gaan koken, etc etc etc

  Angels is een topper, en mag van mij direct een eigen tv-programma krijgen waarin ze tv-formats bekritiseert zowel positief als negatief

 13. Zure gleuf

  Angela hoort thuis in de keuken.

 14. Paul Goudsmit

  De hier onder de naam Johan Derksen reagerende is blijkbaar behept met een is van de wc borstel en kijkt blijkbaar nooit VI.
  Johan is namelijk een groot fan van Angela. Misschien wel omdat zij ook geen blad voor de mond neemt. Alhoewel ik haar wel een frissere adem toedenkt als Derksen.

 15. Annoniemus

  Genee als talkshow host gaat m ook niet worden , teveel van het zelfde en veel herhaling in de vragen . #oersaai

 16. Paul Goudsmit

  Ik ben Paul en ik snap er helemaal niets van.

 17. S

  Mensen als Angela, met een mening, zijn juist een verademing tussen alle ja-knikkers. Wees blij dat ze er is.

 18. Grace321

  Wie leest haar columns nog? Is premium. Moet je betalen haha

 19. D

  Angela is wel erg veel in zichzelf gaan geloven zeg. Ze genoot zichtbaar van het feit dat ze haar onzin weer eens mocht verkondigen op tv. En ze gleed bijna van haar stoel af toen ze het stukje van de TV Kantine lieten zien waar ze werd nagedaan.

 20. SBSLover

  @Kevin dat is ook precies wat Angela het liefste wil een eigen show! Je bent een ziener pur sang! Dus ik zou zeggen schrijf het op, stuur het aan John en voor je het weet zijn Angela en jij saampjes bij TalpaTV. Verder behoor ik niet tot de categorie die er een probleem mee heeft dat ‘een vrouw de zere vingen op de juiste plek legt’.

 21. Bears' den

  Mensen hierboven snappen er niks van..
  Het is haar werk om dingen te benoemen!
  Is het goed, is het goed..
  Is het slecht, dan zegt ze dat ook!
  Volgens mij is het meerendeel hierboven een tokkie, of personen met een niet heel hoog IQ..
  Ik heb medelijden met de omgeving van deze personen want waarschijnlijk hebben ze ook problemen in hun eigen leventje..

  Angela is gewoon goed, zegt waar het op staat en loopt ook niet weg voor comentaar..
  Meer Angela op tv zou verfrissend zijn!

 22. AD

  Het is wachten tot het moment dat ze stukjes van Angela niet meer te lezen zijn. Bijna niemand leest meer de krant en zeker niet het Algemeen Dagblad. Oplages dalen in rap tempo. Nee, Angela is over een tijdje nergens meer te lezen. Hopelijk nodigen de tv-baasjes haar dan niet meer uit, want ze maakt zich per tv-optreden meer en meer belachelijk.

 23. K

  Zonder tv was Genee ergens een niemand dalletje..dus wat kletst hij nou…zonder Gijp en Derksen was hij helemaal een niemand.Het is verfrissend hoe Angela de knuppel in de geeikte mediamassa knuppelt.

 24. kees de Vries

  Angela is top! Gewoon kritisch, slim, zegt wat ze ervan vindt. Zulke persoonlijkheden vind je niet veel in medialand.

 25. BA

  Die Angela neemt het allemaal wel heel serieus he. Waar gaat het in godsnaam over? Tv-programmaatjes, waar steeds minder mensen naar kijken. Netflix voert de boventoon en deze mevrouw doet net alsof tv nog een heel hot medium is. Ze snapt er dus maar vrij weinig van.

 26. K

  Van mij mag Angela een talkshow presenteren hoor…even lekker jongleren met aangescherpte messen..om de boel wakker te houden.

 27. Peter R. de Vries

  Angela en ik zouden wel een stelletje kunnen zijn, de twee meest zure personen op tv bij elkaar. Oh nee, ik hou ervan om het af en toe buiten de deur te doen.

 28. S

  @K

  Zonder je ouders was jij er niet. Wat eem SLECHTE argumenten draag je daar aan. Kun je echt niet beter?

 29. Bep

  Ik vind Angela geweldig!Waarom? Omdat ik precies zo televisie kijk als zij, omdat wat ik denk de volgende dag in de krant staat, omdat Angela humor met goed inzicht combineert. Angela is geen verzuurde tante maar een goede tv recensente.En dik is ze ook niet, dat zijn haar haters.Die hebben zo’n laag IQ dat ze niet normaal kunnen opschrijven waar ze het niet mee eens zijn.

 30. Z

  Angela ging gister tekeer tegen de man die de tabaksindustrie verdedigde, terwijl veel eten ook erg slecht is voor je gezondheid. Dat zou zij toch moeten weten. Daar kan wel een kilo of 20 vanaf. Minimaal dan he.

 31. Ron

  Eens met Wilfred. Ze begint wel erg veel in zichzelf te geloven de laatste tijd. Ze schrijft dan ook wel scherpe columns en ben het bijna altijd met haar eens. Maar ze is wel ijdeltuit genoeg om erg graag op TV te willen inderdaad.

 32. Bep

  Angela die zegt dat ze een goed uithangbord is van de krant. Hahaha, ik kwam niet meer bij. Als het AD hiermee geassocieerd wil worden, dan zou iedereen die krant moeten boycotten zeg.

 33. Arie

  Negatief, verzuurd, dik, lelijk: zomaar wat woorden die in me opkomen bij Angela.

 34. Freddy

  Dit is volgens mij een voetbaltalkshow, twee beauty’s van een Leeuwinnen waren aanwezig en uiteindelijk werd er maar 5 minuten gesproken met de Leeuwinnen en de andere 50 minuten stond die vreselijke Zeekoe van een Angela in de schijnwerpers.

 35. Enzo Voort

  Het enige recht dat Angela zou mogen hebben is het recht op een aanrecht.

 36. Jannie

  Het lijkt wel alsof die Angela de belangrijkste tv-persoonlijkheid uit de historie van de Nederlandse televisie is. Zoveel aandacht krijgt ze voor die slechte stukjes van haar. Graag negeren deze dikke z eug.

 37. Jannie

  Het lijkt wel alsof die Angela de belangrijkste tv-persoonlijkheid uit de historie van de Nederlandse televisie is. Zoveel aandacht krijgt ze voor die flutstukjes van haar. Graag negeren.

 38. AA

  In het begin en aan het einde van de uitzending stond Angela met Wilfred in de keuken. Daar had ze moeten blijven.

 39. B

  Die Angela maakt wel wat los he, gezien het aantal reacties. Terecht ook wel, deze mevrouw moet compleet afgemaakt worden voor al die gore onzin die ze over tafel gooit.

 40. BAAS

  Hoeveel zou die Angela wel niet wegen? Dit kan toch niet op tv.. Wat een slecht voorbeeld voor de jeugd deze mevrouw.

 41. Alex

  Grappig hoe de berichten onder Angela 180 graden draaien.
  Het ene moment is ze een held die het juiste zegt, het volgende moment wordt ze helemaal afgebrand.

 42. SOLANGE

  Valt me zwaar tegen van Wilfred Genee bah Angela de jong doet het voor haar werk en omdat Tan niet kan presenteren krijgt zij de schuld …Genee had meer die gek van een Koblenko moeten aanpakken…

 43. Ja

  @Alex, mensen gaan steeds meer inzien wat voor intens triest figuur die Angela is. Het heeft even geduurd, maar steeds meer mensen draaien de juiste kant op. Het is nu tijd om Angela kapot te maken, zodat ze stopt met die onzinstukjes die ze dagelijks uitpoept.

 44. nico

  Angela benoemd gewoon de zere plek in TV land, topvrouw

 45. Prem

  Genee had dat mens nog veel harder moeten aanpakken, zoals ik deed in m’n radioshow. De waarheid mag toch gezegd worden? Bij mij durft deze slapzak niet aan te schuiven.

 46. Trudy

  wat een zure trieste vrouw is Angela toch..

 47. nico

  Bah, wat heb ik toch een hekel aan die Angela. Treurig hoopje mens is het.

 48. Ikke

  Beste Arie, dik en lelijk doen er niet toe. Het gaat niet om de buitenkant, daarvan zijn er al veel te veel op tv die alleen maar mooi zijn en verder niets. Het gaat om de inhoud. En de inhoud op televisie is nogal mager. En daarover schrijft Angela de Jong. Zij is tv criticus. Dus iemand met kritiek. En als haar kritiek meer negatief dan positief is dan komt dat niet door haar, maar door wat zij te zien krijgt op televisie.

 49. Lodewijk zelf homo

  Rtl en zijn medewerkers dat is nog minder dan dan een stel kampbewakers uit de tweede wereldoorlog. Als er een giftige zender is dan is het Rtl wel.
  Schijnen ook homo’s bij dat gif te werken. Werken dus indirect voor een familie die erachter stond dat homo’s werden vergast. Lekkere principes houdt dat tuig erop na. Maar ja dat woord kennen ze sowieso niet bij dat graftakke zooitje van Rtl. Met de groeten van de homo’s die zijn vergast.
  Een stuk steont heeft meer waarde dan Rtl en zijn medewerkers.

 50. snuifje

  Angela heeft gewoon heel vaak een terecht punt. En ja, dat vindt niet iedereen leuk natuurlijk.

 51. Robi

  Ze durft tenminste haar mond open te trekken. Angela is een kijkcijferhit!

 52. Drupsteen

  Angela gaat dezelfde fout maken als Peter R. de Vries. Op iedere uitnodiging ingaan en overal, iedere zender die haar vraagt, haar mening geven op een betweterig toontje. En vooral blijven ontkennen dat je graag in beeld bent. Op een gegeven moment is men je zat. Overexposure heet dat dan. Een valkuil waar, helaas, heel veel BNers in vallen.

 53. chris

  ANEGELA wordt betaald om in die praatprogramma’s te verschijnen. Moet een keuze maken of trachten bij de TV onder dak te komen of stukjes blijven schrijven.
  M.C. waarom dat gezicht van dei mevrouw weer, was blij dat ik er van af was. Zie haar gezicht al te vaak in het AD.

 54. Kim Jung Dos

  West Korea is the BEST Korea!

 55. ERIK

  Volgens mij zit hier de hele RTL4 redactie zuur te doen onder valse naam. Angela is een topwijf!! DIe Genee die effe de scherpe interviewer wilde uithangen werd door Angela en die lobbyist voor de rook industrie in al hun rust onder de tafel geluld…..

 56. Hans

  Het is heel simpel: als Angela niet meer uitgenodigd wordt, komt ze niet meer op tv. Maar blijkbaar zijn er nog veel programmamakers die vinden dat ze een nuttige bijdrage levert.

 57. Angela Fat

  Het wordt nu echt tijd dat die Angela eens haar verzuurde mond dicht houdt. Wat vindt mevrouw zichzelf opeens belangrijk zeg. En dat alleen om wat stukjes tekst die ze schrijft op Sesamstraat-niveau. Lachwekkend.

 58. Bart

  @Johan Derksen 10:13 Dat gaat hij helemaal niet doen want hij is erg te spreken over haar. En ik ook. Iemand die haar vak verstaat en gewoon de dingen zegt zoals ze zijn.

 59. Bart

  Helemaal eens met Kevin, Bears’ Den en Bep (de eerste) Ze doet hij werk en dat doet ze goed. Hierboven meerdere mensen die steeds onder een andere naam posten. Dit zijn mensen die helemaal geen verstand hebben van televisie. Dit zijn dood gewone kijkers die op een normale manier tv kijken. Niets mis mee maar dan is he mening niet echt heel serieus te nemen. Helemaal als men gewoon ordinair gaan schelden. Ik hoop dat mc nog even door de reactie gaat vandaag en een en ander verwijderd.

 60. chris

  @Bart, Natuurlijk zal Derksen haar niet afvallen, zij schrijft namelijk altijd positief over zijn programma, helaas.

 61. Bart

  @chris Daar is ook geen reden toe

 62. chris

  @Bart, dus vriendjes

 63. Sven L.

  Het grote nadeel van tv-recensenten hebben; ze kúnnen een programma, acteur, presentator wel degelijk kapot schrijven. Als je maar lang genoeg roept dat iets vreselijk slecht is, gaat 2/3 van de toeschouwers dat ook vinden want ‘ze hebben dat ergens gehoord cq. gelezen’. Het gros van de kijker is zo intens beïnvloedbaar; vooral het type dat uitsluitend naar Boulevard kijkt en Facebook als nieuwsgaring gebruikt.

  En laat dat nou precies de doelgroep zijn die ook de opmerkingen van Angela de Jong serieus neemt.

  Als je kijkt naar de afgelopen vijf jaar heeft RTL4 met Humberto een degelijk programma neergezet. Het afgelopen seizoen was niet denderend, maar dat heeft ook te maken met de koerswijziging van Pauw & Jinek. Opeens werd er uit 1 vijver gevist als het op gasten aan kwam.

  Overigens vind ik ook dat iemand die oa. de Sonja Barend Award heeft gewonnen, wel erg makkelijk werd afgemaakt in diezelfde media die hem bejubelden toen hij koning van de late avond was.

  Kortom; reken RTLLN niet af op het laatste seizoen, is niet fair tegenover seizoen 1 t/m 4 ;-)

 64. Carola

  RTL 4 heeft het goed gezien WG kan niet alleen een show dragen daar heeft hij echt Johan voor nodig. Genee moet oppassen met zijn gedram en 27x dezelfde vraag.

 65. Mark

  Die 40% kent Angela de Jong wel, maar die poll is ironisch: met die laatste optie bedoelen ze dat het een no-no is.

 66. Goordoen

  Angela is een beetje de luis in de pels van de zelfingenomen kleffe Hillywood-kliek.

  Verfrissend. Méér Angela!

 67. Simon

  Wilfred moet wel stoppen met die belachelijke sample box met geluiden om zijn afwezige collega’s te vervangen.

 68. Bart

  @Chris Helemaal geen vriendjes. Voor kontelikkerij en vriendjespolitiek had je bij Humberto moeten zijn. Op een enkeling als Beau na is Boulevard ook overgoten met wat sausje.

 69. Henk

  Goh, dat Genee dat allemaal durft te vragen. Hij kan die vragen ook aan zichzelf stellen. Denk dat we Genee bij SBS niet veel talkshows gaan zien doen, amateur.

 70. Bart

  @Henk Ik denk van wel. En daarnaast nog wel wat dingen.

 71. Antoinette Harp en Nou

  Beste Angela de Jong,

  Zelfs op mijn platte TV heb jij een veel te dik hoofd om op TV te mogen verschijnen. Daarnaast vind ik jou meer passen in een snackbar als patatbakster. Of eventueel als koffie met koek aandrager in een ordinaire kapsalon. Het AD was al geen kwaliteitskrant, maar door jou te laten schrijven wordt het niveau er verlaagd tot een stacampingkrantje, dat twee keer per jaar verschijnt. Let op mijn woorden: overal waar jij verschijnt, loopt het publiek snel en massaal weg.
  Tv bazen en AD boycot deze domme brutale vrouw. Laat deze figuurlijke lichtgewicht (nee klopt letterlijk klopt dit geenszins) nergens meer boven komen drijven. Geef haar de kans niet, bescherm dit dikhoofd tegen zich zelf.
  Ik wens jullie allen een fijn weekend.

 72. Henk

  @Antoinette. U heeft een vieze casting nodig. Boze witte man dat je er bent.

 73. pepe

  Knuppel in het hoenderhok. Goed bezig hoor Ans!

 74. L

  Het is haar werk om kritisch te zijn en daar is ze gewoon goed in.

 75. Rita

  Wilfred projecteert op Angela. Wilfred zit volgens mij stiekem te r*ukken als hij zichzelf terugziet op televisie.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.