Marianne Zwagerman met dood bedreigd na VI Oranje

Marianne Zwagerman is gisterenavond met de dood bedreigd na de uitzending van VI Oranje Blijft Thuis. Ook hebben mensen haar massaal uitgescholden. Dat laat de opiniediva weten in een filmpje op Twitter. Zwagerman had niet haar sterkste optreden in de talkshow van Wilfred Genee. Ze kwam niet veel verder dan het beledigen van Johan Derksen. Zo gaf ze aan hem vies te vinden en te verwachten dat hij heel erg stinkt. Het leverde op sociale media flink wat kritische reacties op.

Die opwinding verbaast Zwagerman. “Ik zei dus op televisie allemaal complimenteuze dingen over Johan Derksen, omdat ik Johan heel erg bewonder. Ik heb ook wel eens een bewonderende column heb geschreven over Johan, waarin ik zeg dat er meer mensen zouden moeten zijn zoals Johan Derksen, omdat er bijna niemand tegenwoordig nog durft te zeggen wat hij denkt. Laat staan op tv. Dat doet Johan dus wel en daar bewonder ik hem heel erg voor.”

Ze vervolgt: “Alleen ik vind hem ook heel erg vies. Die man ziet er gewoon heel vies uit, dus ik denk altijd dat hij heel erg stinkt. Als je je haart nooit wast, ruimte het op een gegeven moment niet meer lekker. Nu zijn mensen allemaal boos op mij en krijg ik allemaal doodsbedreigingen.”

De mensen roepen de heftigste dingen, aldus Zwagerman. “Het is allemaal ‘kanker dit’ en ‘hoer dat’ en ‘waar is je bezem’? Nou ja, goed, ik bedoelde het toch allemaal hartstikke lief? Ik begrijp niet dat mensen zo selectief luisteren.”

SBS 6-presentator Thijs Zeeman heeft geen medelijden met Zwagerman. “Oh jee, ⁦‪Marianne Zwagerman doet lekker bijdehand en grof mee in VI Oranje. Lekker grof, lekker bot, harde botte dingen zeggen enzo. Alleen ja, door haar poriën heen zie je dat het een act is hè. En dan wordt het pijnlijk. Gewoon je lieve zelf zijn joh, echt veel leuker!“, twittert hij.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen