‘Waarom stopt Qmusic niet gewoon met Mattie?’

Qmusic blijft maar doorgaan met Mattie Valk als boegbeeld, omdat er al te veel is geïnvesteerd in de radio-dj. Dat heeft radiokenner Jeroen van Inkel gisteren gezegd in RTL Boulevard. Valk kampt met een imagoprobleem sinds hij vorig jaar radiovriend Wietze de Jager bedroog. In oktober begon Valk een nieuw duoschap met Igmar Felicia, maar hij wordt nu alweer ingeruild voor Marieke Elsinga. Gisteren vroeg Froukje de Both zich in Boulevard af: waarom is het niet Igmar & Marieke geworden?

Met Igmar & Marieke in de ochtend had Qmusic een frisse start kunnen maken, zonder Mattie Valk en zijn imagoprobleem. “Dat had ook nog gekund, maar Qmusic heeft de afgelopen jaren heel veel in Mattie geïnvesteerd op marketingniveau. Ze hebben heel veel reclame voor hem gemaakt, heel veel aandacht gegeven op het radiostation. Daar is gewoon veel geld in geïnvesteerd“, zegt Van Inkel.

Valk is te duur om uit de ochtend te halen, aldus Van Inkel. “Om hem dan nu aan de kant te schuiven en helemaal opnieuw te beginnen met twee nieuwe mensen bij Qmusic, dat is zakelijk eigenlijk niet interessant.”

Het is algemeen bekend dat Valk zijn radiomaatje De Jager bedroog voor zes ton en een Tesla en voorlopig zit Qmusic nog vast aan het contract met Valk.

Overigens denkt Van Inkel dat Mattie & Marieke best wat kan gaan worden. “Het is wel een interessante combinatie. Bij Qmusic weten ze altijd wel op een heel opvallende, interessante, nieuwe manier de dingen aan te pakken. Dit is ook wel weer een beetje zo’n keuze. Het is heel spannend, want ze komen in een periode terecht dat alle ochtendshows anders zijn.

Valk wilde gisteren in RTL Boulevard niet meer praten over zijn radioruzie met Wietze. “Dat einde was niet leuk, maar daar heb ik inmiddels wel alles over gezegd. Ik kijk vooral heel trots terug op dat jongensboek dat we daar hebben geschreven. Ik heb heel veel zin om er minstens zo’n groot succes van te maken.

Hij heeft vooral veel zin in Elsinga. “Zij is natuurlijk eigenlijk een soort ster geworden, maar het is stiekem nog zo’n normaal meisje. Die verhouding vind ik super interessant.

Foto: RTL Boulevard

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen