Redactie VI Oranje ‘echt aangeslagen’ na kritiek Derksen

De redactie van VI Oranje Blijft Thuis, die gelijk is aan de redactie van RTL Late Night, was dinsdag ‘echt aangeslagen’ na de kritiek die Johan Derksen had gespuid in de aflevering op maandag. Dat heeft Wilfred Genee vandaag gezegd op Radio Veronica. Vanwege zijn afscheid had Humberto Tan zichzelf vorige week getrakteerd op een heuse zelffelicitatieweek. Op zijn eigen verzoek liet Tan zich elke uitzenddag verrassen en toezingen door mensen die hem he-le-maal geweldig vinden.

Daar had Johan Derksen behoorlijk wat kritiek op, ook al heeft hij nu Tans redactie. “Daar heb ik schijt aan. Wij zijn toch geestelijk onafhankelijk en zeggen toch wat we willen? Omdat er hier een paar hittepetitten achter de schermen werken, moet ik mijn oren laten hangen?

De redactie was vijf jaar Humberto Tan gewend, dus die waren helemaal van de kaart door deze opmerking. Genee: “Ik merkte op dinsdag dat de redactie echt aangeslagen was. Het was ook niet helemaal nodig geweest. Die mensen hebben ontzettend hun best gedaan en die hebben het ook met Humberto samen gemaakt.”

Het is mooi dat Humberto een afscheid heeft kunnen krijgen, alleen het was wel een beetje over de top. Het sloeg een beetje door allemaal. Dat moet je kunnen zeggen, maar het was hier en daar van dik hout zaagt men planken, zoals Johan dat kan weet je wel.

Luuk Ikink nam het dinsdag voor de redactie op tijdens zijn eerste woede-uitbarsting op de nationale televisie.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen