Matthijs begrijpt dat Frans Klein met RTL praatte

Geplaatst op Wed 13 Jun 2018 om 16:15

Matthijs van Nieuwkerk vindt het best begrijpelijk dat tv-directeur Frans Klein van de NPO met RTL Nederland gepraat heeft om Erland Galjaard op te volgen. Dat zegt hij in gesprek met NRC Handelsblad. Even leek het erop dat publieke-omroepman Klein zijn principes inruilde voor het grote geld, maar op het állerlaatste moment krabbelde hij toch terug. “Frans zal met RTL gepraat hebben”, zo laat Van Nieuwkerk weten. “Waarom niet? Het is daar uitdagend koffie drinken.

Zelf heeft Van Nieuwkerk ook ervaring met koffie drinken bij RTL. Sterker nog: hij schroefde zijn salaris bij de NPO flink op door te dreigen met een overstap. Daardoor is hij nu, op de koning na, de best betaalde Nederlander in de (semi)publieke sector met een salaris van 580.000 euro per jaar.

Van Nieuwkerk haakte net als Klein af. “Frans is volgens mij echt verknocht aan een deel van het repertoire van de publieke omroep, en dat is nou net dat deel dat de commerciële omroep niet zo snel zal uitzenden. En geld interesseert hem niet. Dat scheelt.

De televisiebaas zal zijn afgehaakt ‘voor het altaar toen hij de volle omvang van zijn verhuizing voor zich zag, aldus Van Nieuwkerk. “Dat zijn van die idiote celebrale momenten, dan staat de tijd een seconde stil en dat was het moment dat de olifant Ganesh zijn werk deed. Frans zei nee. En ik denk dat hij op dat moment opgelucht adem haalde. Ik ook trouwens.

Lees ook: Frans Klein wil gesprekken met RTL niet bevestigen (7 juni)

Foto: BNNVARA
11 Reacties op “Matthijs begrijpt dat Frans Klein met RTL praatte”


 1. SOLANGE

  Groot graaier Matthijs ..begrijpt….het zakkenvuller eerste klas ben blij die kop niet meer te zien….. Margriet doet het veel beter …..

 2. Fox Mulder

  Ging alleen maar om zijn salaris via RTL op te krikken… Shula snapt het spel niet en geeft een ruime verhoging. #IkHebErDeKrachtNietMeerVoor

 3. Rubicon

  De man (van Nieuwkerk) heeft sterke teksten. Alleen jammer dat Klein het zelf niet zegt. Is toch niets mis mee om te zeggen ‘praten kost niets, nieuwe uitdaging lonkte uiteindelijk niet gedaan want angst spijt te krijgen’. Niets mis mee en gelijk heeft ie want zenderdirecteur bij commerciele is different ball game en niets voor hem. Cash inderdaad geen showstopper. Meen dat ie ook twee restaurantjes heeft voor pensioen.

 4. Jeroen

  De echte graaiers zitten bij Voetbal In$$$$ide.

 5. Vrabus

  Hey mathijs

  Neem je dochter in bescherming en zorg dat ze nooit meer op tv komt aub

  Zo klaar met de zilveren lepel generatie die alles naar zich toegegooid krijgen dankzij papas naam

  Voorgoed Opr otten 😴

 6. chris

  In de TV wereld verbaast niets mij meer. Zijn toch te veel personen die “het rupsje nooit genoeg” huldigen.

 7. LLRV

  “En geld interesseert hem niet”

  En niemand niet, geen enkele BNer. Natuurlijk niet! Zum kotzen!

 8. scott_0

  Ik moet kotsen van die harses.

 9. Krezus Jistus

  Het zijn cerebrale momenten, celebraal is geen woord

 10. Annoniemus

  Bij de NPO incestclub begrijpt iedereen alles van elkaar !

 11. Reageer

  Vrabus, realitycheck hier: de zilveren lepel generatie die alles naar zich toegegooid krijgen dankzij papas naam, is zo oud als de mensheid. Weltrusten en fix zelf een zilveren lepel, dat scheelt een hoop frustratie

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.