Frans Klein wil gesprekken met RTL niet bevestigen

Frans Klein, de tv-directeur van de NPO, heeft in Hilversum naar verluidt flink lopen pochen over zijn gesprekken met RTL 4, maar in de media blijft hij schimmig over zijn flirt met de commerciëlen. Dat is te lezen in het AD. Dat Klein in de race was om de nieuwe Erland Galjaard te worden, was een onthulling van het AD. Deze week maakte de NPO-baas in die krant een einde aan de geruchten met een kort statement: ‘Frans Klein is en blijft bij de NPO.’ De RTL-deal zou ‘last minute’ zijn afgeketst.

Hoe zit het nou? “Nou, ik heb gisteren antwoord gegeven dat ik bij de NPO ben en bij de NPO blijf. Het zijn jouw woorden dat ik overwoog naar RTL te gaan.

Ontkent hij de gesprekken met RTL dan? “Ik ontken helemaal niks, ik zeg alleen dat ik over mijn eigen persoonlijke situatie geen mededelingen doe. Ik ben namelijk een vrij mens, ik mag praten met wie wil. Ik vind alleen niet dat ik dat per se ook aan jou moet vertellen.

Maar kennelijk wel aan half Hilversum. Dat gepoch in de mediastad omschrijft Klein nu als ‘een verkeerde grap’. “Je maakt soms wel eens een verkeerde grap, maar ik zal je eerlijk vertellen: dat zit in je karakter gebakken. Dus als je me vraagt in de toekomst geen verkeerde grappen meer te maken, moet ik je teleurstellen.

Door de flirt met RTL vindt Angela de Jong dat Klein zijn geloofwaardigheid als publieke-omroepman is verloren. Klein: “Ik werk er ruim 30 jaar dus ik hoef mezelf helemaal niet te verantwoorden voor mijn liefde voor de publieke omroep.

Klein laat zich verder ook nog uit over het plan om EenVandaag te verhuizen naar NPO 2 en de overstap van Paul de Leeuw naar RTL 4. U leest het in het AD-artikel ‘NPO-tv-baas Frans Klein: Het zijn jouw woorden dat ik overwoog naar RTL te gaan’.

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen