Frans Klein wil gesprekken met RTL niet bevestigen

Geplaatst op Thu 07 Jun 2018 om 10:00

Frans Klein, de tv-directeur van de NPO, heeft in Hilversum naar verluidt flink lopen pochen over zijn gesprekken met RTL 4, maar in de media blijft hij schimmig over zijn flirt met de commerciëlen. Dat is te lezen in het AD. Dat Klein in de race was om de nieuwe Erland Galjaard te worden, was een onthulling van het AD. Deze week maakte de NPO-baas in die krant een einde aan de geruchten met een kort statement: ‘Frans Klein is en blijft bij de NPO.’ De RTL-deal zou ‘last minute’ zijn afgeketst.

Hoe zit het nou? “Nou, ik heb gisteren antwoord gegeven dat ik bij de NPO ben en bij de NPO blijf. Het zijn jouw woorden dat ik overwoog naar RTL te gaan.

Ontkent hij de gesprekken met RTL dan? “Ik ontken helemaal niks, ik zeg alleen dat ik over mijn eigen persoonlijke situatie geen mededelingen doe. Ik ben namelijk een vrij mens, ik mag praten met wie wil. Ik vind alleen niet dat ik dat per se ook aan jou moet vertellen.

Maar kennelijk wel aan half Hilversum. Dat gepoch in de mediastad omschrijft Klein nu als ‘een verkeerde grap’. “Je maakt soms wel eens een verkeerde grap, maar ik zal je eerlijk vertellen: dat zit in je karakter gebakken. Dus als je me vraagt in de toekomst geen verkeerde grappen meer te maken, moet ik je teleurstellen.

Door de flirt met RTL vindt Angela de Jong dat Klein zijn geloofwaardigheid als publieke-omroepman is verloren. Klein: “Ik werk er ruim 30 jaar dus ik hoef mezelf helemaal niet te verantwoorden voor mijn liefde voor de publieke omroep.

Klein laat zich verder ook nog uit over het plan om EenVandaag te verhuizen naar NPO 2 en de overstap van Paul de Leeuw naar RTL 4. U leest het in het AD-artikel ‘NPO-tv-baas Frans Klein: Het zijn jouw woorden dat ik overwoog naar RTL te gaan’.

Foto: NPO, Michel Schnater
9 Reacties op “Frans Klein wil gesprekken met RTL niet bevestigen”


 1. Jables

  Het spijt me zeer en ik kan er niks aan doen, maar telkens als ik zijn ronde kale bolletje zie moet ik denken aan Tokkie Tor.

 2. ArnieAlberts

  Serieus. Wat een mafkikker. Die man maakt fout op fout en toch zit hij in zo’n koninklijke positie. Waarom? Waar komt hij vandaan?

 3. kiekeboe

  Waar zijn de bewijzen AD? AD begint steeds meer een roddelkrant te worden

 4. Insider.

  Mijn God, dit kan echt alleen in Nederland… In ieder ander land was hij, enkel al door dit arrogante interview, direct de laan uitgestuurd.

 5. 123

  Ik blijf denken dat hij dit vooral heeft gedaan, om zijn ‘marktwaarde’ te verhogen. Immers, als er twee zendergroepen vechten om die man, dan kan z’n prijs lekker omhoog. Dit zou ook verklaren waarom hij er zelf niets over zegt.

 6. zo maar

  Klein kon de NPO op dit moment gewoon niet in de steek laten, ondanks een mooi aanbod van RTL. Dat siert hem. Waar is Shula bij het reageren op de kritiek op de nieuwe plannen?

 7. Ikke

  Niet handig om op Holland Beach Party in Cannes luidkeels te flirten met RTL.

 8. Freek

  Net als Matthijs. Even opzichtig kletsen met RTL en/of John de Mol. Kijk eens hoeveel belangstelling er voor mij is! En dan blijven zitten met een beter salaris en voorwaarden. Wat een stel griezels. Zowel Klein als Matthijs hadden het nooit waar kunnen maken bij RTL of de Mol. En dat weten ze zelf ook wel.

 9. Henk

  Jammer dat hij daar blijft zitten en veel te veel macht heeft. Mooie programma`s als Man Bijt Hond en 5 jaar later zijn dankzij Frans Klein van de buis gehaald volgens de krant. Dan heb je weinig voeling met wat de kijker kan waarderen. DWDD is ontspoord en daar is hij compleet wauws van. Tijd om een snel een goede opvolger aan te wijzen die wel oog heeft voor leuke programma`s waarin de kijker zich kan herkennen zonder dat het platvloers wordt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.