VI-fans verbijsterd over klagende Victoria Koblenko

Victoria Koblenko heeft gisteren voor flink wat verbijstering gezorgd bij kijkers van VI Oranje Blijft Thuis door ‘hittepetit’ uit te roepen tot een seksistisch woord. Dat blijkt uit reacties op sociale media. Dankzij de grachtengordeltafels van Pauw, Jinek en Matthijs weten we tegenwoordig steeds beter welke woorden wel en niet deugen, maar dat hittepetit kennelijk óók al niet meer kan, is voor veel mensen toch wel een verrassing. “Wat zit ze nou te overdrijven“, klinkt het.

Het gaat echt nérgens meer over, zegt kijker 2Cheek bij het fragment op YouTube. “Ik vond dit wel een mooi televisiemoment. Hier zie je heel goed de enorme disconnectie tussen een BN’er/grachtengordeltypetje en de gemiddelde Nederlander, waarvoor een gemiddelde VI-kijker representatief is. De ongemakkelijke stilte in de zaal en de bijna collectieve zucht zijn zo duidelijk aanwezig dat zelfs zij het merkt en denkt: shit dit publiek is iets anders dan de mensen waar ik normaal gesproken mee optrek.

Cambuurleeuwarden wijst op de betekenis van het woord hittepetit, namelijk ‘aankomend dienstmeisje’, ‘bakvis’ en ‘bedrijvig persoontje’. “Heeft zij geen smartphone waarmee ze het woord kan googelen? Ik word zo moe van al dat politiek correcte gedoe de afgelopen jaren.

Veel kijkers geven aan alleen nog maar te kijken als Johan Derksen en René van der Gijp aan tafel zitten, namelijk elke maandag, woensdag en vrijdag. “Wat een ontzettende kutuitzending was dit zeg, niks aantrekken de volgende keer van die grachtengordel types die zo snel op hun tenen getrapt zijn. Eerst die Beau en toen nog die Victoria.. Nodig Derksen en van der Gijp maar weer gewoon uit de volgende keer“, zegt kijker Tom.

En Tony: “Typisch zo’n links grietje dat niets interessants te melden heeft behalve die oudbakken clichés. Waarom worden er eigenlijk gasten uitgenodigd die alleen maar over het programma lopen te zeiken? Daar is RTL Boulevard toch voor uitgevonden?

Het fragment en meer reacties vindt u op YouTube.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen