Gijp kan ermee leven dat Europa League bij RTL blijft

René van der Gijp heeft er vrede mee dat de Europa League niet met Voetbal Inside meeverhuist van RTL 7 naar Veronica. Dat heeft hij gisterenavond gezegd in RTL Boulevard. Veronica heeft weliswaar de rechten van de Champions League veiliggesteld voor de komende jaren, maar de VI-mannen hoopten dat hun nieuwe baas John de Mol ook de Europa League zou wegkapen bij RTL. Dat is niet gelukt: gisteren werd bekend dat RTL een nieuw driejarig contract heeft getekend met de UEFA.

Van der Gijp vindt het prima zo. “Nou, dat vind ik hartstikke leuk man. Laten we het lekker verdelen, dat is toch ook leuk voor de zender en de mensen die kijken? Dan zien ze ook andere gezichten. Het is ook helemaal niet leuk als het bij één zender zit, joh. Het is prima zo.

Volgens Peter R. de Vries heeft RTL met Europa League opnieuw de troostprijs. “Ja, het is niet de Champions League. Dat zijn wel de clubs waar het echt om draait, hè? Het is the second best.

Peter van der Vorst denkt er anders over: “Dat is wel leuk nieuws. De Champions League, daar speelt geen Nederlander in mee. Althans, geen voetbalclub. Aan de Europa League doen Ajax, Feyenoord en PSV mee, dan kun je nog meeleven. Volgens mij wilde VI ook heel graag de Europa League hebben.”

Luuk Ikink: “Het is een beetje verdeeld nu.”

Peter van der Vorst: “Deze is voor ons!

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen