Ronald Molendijk: ‘VI vindt mij lul om band met Erland’

Ronald Molendijk denkt dat Voetbal Inside hem puur en alleen een ‘lul’ vindt omdat hij bevriend is met Erland Galjaard, de voormalig baas van RTL 4. Dat heeft de muziekkenner gisteren gezegd in RTL Boulevard. Molendijk lag vorig jaar onder vuur van critici vanwege zijn arrogante voorkomen en het gerucht dat hij zijn Boulevard-baantje puur en alleen te danken heeft aan zijn vriendschap met Galjaard, die ook al met een imagoprobleem kampt. Ook VI nam hem onder vuur.

VI-deskundige Johan Derksen deelde in september zijn ergernis over Molendijk. “Het meest schrijnende wat ik deze week heb gezien is dat ik me al een week zit te ergeren aan een geweldige lul bij Boulevard en dan lees ik in de krant dat hij daar zit omdat het een boezemvriend is van de directeur van RTL 4. Als dat de reden is…

René van der Gijp daarop: “Een pedante lul, ja. Ha ha ha! Waarom zit die man daar?

Het was dezelfde uitzending van VI waarin Erland Galjaard werd bekritiseerd, wat een enorme rel binnen RTL veroorzaakte. Molendijk liet in een reactie weten de aanvallen op Galjaard te hekelen. “Bij een aantal van die aanvallen werd als klap op de vuurpijl ook de vriendschap tussen mij en Erland ingezet om hem maar te kunnen raken.

Toen Voetbal Inside gisteren aan bod kwam in RTL Boulevard, wilde Molendijk er niet veel woorden aan vuil maken: “Het gaat er wel vaker over mij. Ik geloof dat – hoe heet hij ook alweer de bromsnor? Ja, Johan Derksen – mij een ongelooflijke lul vindt. Dan kan ik heel veel van Johan vinden, maar laat ik maar zeggen dat ik er niets over zeg. Dat lijkt me een beter idee.

Olcay Gulsen: “Waarom vindt hij jou een lul dan?

Molendijk: “Dat moet je aan Johan vragen.”

Gulsen: “Nee, maar dat zegt hij toch ook dan tijdens zijn programma’s?

Molendijk: “Ik ben bevriend met Erland Galjaard en dat schijnt al voldoende te zijn om een ongelooflijke lul te zijn. Dat is het dan.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen