Zelffelicitatieweek Humberto Tan scoort; verslaat Jinek

De kijkcijfers van RTL Late Night zitten in de lift omhoog nu het einde nadert. De geplaagde talkshowhost Humberto Tan passeerde gisteren zelfs zijn rivale Eva Jinek: een zeldzaamheid. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. RTL Late Night heeft in deze laatste week een nieuw format: Humberto Tan gaat de uitzending blanco in, vervolgens wordt hij overladen met complimenten door special guests en uiteindelijk zingt er iemand een liedje waar de presentator om moet huilen.

Het lijkt erop dat de makers daarmee na anderhalf jaar eindelijk een format hebben gevonden dat aanslaat bij de kijker. RTL Late Night scoorde gisteren 663.000 kijkers, waar Jinek er 611.000 had.

De zelffelicitatieweek van Humberto Tan werd gisteren overigens kortstondig verstoord door Peter R. de Vries, die met een keiharde roast over de talkshowhost kwam. Het was het meest kritische moment in vijf jaar RTL Late Night.

Of de hoge kijkcijfers van gisteren zijn veroorzaakt door die roast, liet De Vries vanochtend in het midden op Radio Veronica. Hij gaf alle credits aan de presentator van de show: Humberto Tan.

Overigens schrijft tv-recensent Haro Kraak van de Volkskrant vandaag dat hij het feelgood-niveau van RTL Late Night deze week wel héél hoog vindt. “RTL Late Night was altijd al schmaltz, maar deze laatste week is de overtreffende trap“, is te lezen in de krant.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen