Johan Derksen wil ook Europa League bij Veronica

Geplaatst op Sat 19 May 2018 om 11:16

Johan Derksen is er blij mee dat het Veronica is gelukt om de uitzendrechten van de Champions League te verlengen, maar hoopt ook op de komst van het andere grote voetbaltoernooi: de Europa League. Dat zegt de voetbalkenner in de Volkskrant. De Europa League zit nu bij RTL 7, waar Derksen en zijn collega’s jarenlang Voetbal Inside presenteerden. Na de zomer verhuizen ze naar Veronica en Derksen hoopt dat de Europa League meeverhuist. “Ik hoop dat Talpa die rechten ook binnenhaalt.

De kans lijkt reëel: De Mol wil volgens Derksen een beetje een voetbalzender maken van Veronica. “Hij is goed op weg, met onze voetbaltalkshow op maandag- en vrijdagavond en de Champions League.

Het gaat Veronica geen windeieren leggen, denkt Derksen. “Reken er maar op dat René, Wilfred en ik op woensdagavond lang aan het woord zijn, zodat de tv-baasjes tussen de analyses door veel reclameblokken kunnen uitzenden.

Het was wel pijnlijk geweest als Veronica de Champions League had verloren, maar daar ging Derksen niet van uit. “John de Mol zei al eerder dat we de woensdagavond moesten vrijhouden“, zegt hij.

Derksen is positief over Veronica en zijn nieuwe rol daarin. “Dat we het beste voetbal ter wereld uitzenden is goed voor de status van de zender.”

Foto: RTL
21 Reacties op “Johan Derksen wil ook Europa League bij Veronica”


 1. Peter

  John haalt alles binnen.

 2. kees

  Nu nog een paar goede commentatoren bij de CL-duels. Wat er nu zit is bagger. Steeds dezelfde, doet de wedstrijden uit de ‘bezemkast’ met anderhalfuur oplepelen nietszeggende feitjes. Weg met die man. Haal twee goede van Nos binnen.

 3. Voice-over Teun

  Als tv-zender hét voetbalprogramma en de voetbalrechten in huis hebben klinkt wederom als een slimme move van ome John..

 4. Paul R

  John de Mols moet uitkijken om Johan Derksen niet met zijn geld te laten gaan spelen.

  Johan is een salonsocialist en die geven graag geld uit wat toch niet van hen is.

 5. Henkie983425

  @kees
  Je hebt toch ogen in je knar zitten? Heb je daar nog iemand bij nodig die je verteld wat er op het veld gebeurd? Die idi0ten bij de NOS zijn zelf de ster, de wedstrijd doet als figurant mee.

 6. Ga Toch Weg

  @kees,
  Houd toch op met je NOS verslaggevers.
  Die zijn nog erger dan die van Fox Sports, Ziggo Sport en/of Veronica!

  @Henkie983425;
  Helemaal met je eens!

 7. Steve

  Die sbs hut is een steeds beroerder wordende hut om te werken.

 8. Laurens

  Als Veronica ook de EL binnenhaalt, zijn ze in één klap de vierde zender. En misschien zelfs de 3e zender van het land!
  Volgens mij wil John hiermee revanche nemen op Sport7. En dat gaat ‘m zo wel lukken!

 9. Albert

  Al dat binnenhalen zal John niet populair maken …

 10. aammehoela

  Als dit betekent dat de samenvattingen pas om half twaalf beginnen zullen de kijkcijfers hiervan drastisch dalen. Veel gemopper en gedoe, want Derksen en co zijn wel leuk maar dat ellenlange gezever na de wedstrijd boeit totaal niet. Slaat vaak nergens op en is zendtijdvervuiling.

 11. Peter

  Waarom zouden de samenvattingen later moeten beginnen. Voor en nabeschouwingen wordt gewoon een lengte voor bepaald. Alleen bij verlengingen van de wedstrijd ervoor bij kwart, halve finales en finales wordt het een latertje.
  En de heren hadden daar met de Eutopa League op 7 ook mee te maken.

 12. Peter

  Overigens hoeft het helemaal niet zo te zijn dat Gijp Genee en Derksen bij alle wedstrijdanalyses aanwezig zijn zoals ze dat deden op rtl7. Kan ook om beurten. Immers Van Gangelen en de Groot zijn er ook nog. Daarnaast wellicht dat Jan Boskamp en HansieHansie mee gaan doen.

 13. Bart

  @Peter En Toine

  Wilfred krijgt ook een heel pakket aan andere programma’s dus die gaat niet elke dag het voetbal doen bij Veronica.

 14. piet

  Valentijn Driessen past wel bij VI trio.

 15. Ron

  Lijkt me wel relevant om dat er bij te hebben aangezien de meeste clubs naar de EL gaan, met de CL ben je als Nederlandse club gauw uitgespeeld, dat is gewoon een stap te hoog, dat moge duidelijk zijn. Ben benieuwd of John dit ook gaat binnen slepen.

 16. toxilogic

  Voorlopig hebben het voetbal grotendeels verkloot bij Veronica, daar moet echt nieuwe leiding komen. Promotie/degadratie wedstrijden na middernacht 10 min samenvatting uitzenden…hoe verzin je het. Gister promo/degadratie wedstrijd duitse 2e liga live bij het ZDF, waarom Veronica denkt dat hun standaard meuk beter scoort dan een wedstrijd om het echie tussen province clubs en Sparta is mij een raadsel.

  Als RTL7 the Uefa cup kwijt raakt kon die zender het wel eens heel moeilijk krijgen, en dat weet John ook, afgezien dat, er gewoon meer Nederlands success te halen is in die cup.

 17. Ook leuk

  Marktaandeel stijgt volgend jaar op Veronica.
  CL wedstrijden zijn vanaf najaar al om 1900 uur en 2100 uur ipv van afgelopen jaren alleen om 2045 uur.

 18. Amsterdam Oud-Zuid

  De CL is toch ook op de dinsdagen?

 19. Mediakonijn

  Lieve mensen,

  John de Mol is een goed programmamaker en een zeer goede producent. Maar een zender managen, laat staan groot maken, is niet 1 van de grootste talenten van deze man.

 20. Wollter

  Waar blijven de kijkcijfers?

 21. Japie

  Wordt Veronica de nieuwe sportzender en tegenhanger van Ziggo Sport?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.