Johan Derksen wil ook Europa League bij Veronica

Johan Derksen is er blij mee dat het Veronica is gelukt om de uitzendrechten van de Champions League te verlengen, maar hoopt ook op de komst van het andere grote voetbaltoernooi: de Europa League. Dat zegt de voetbalkenner in de Volkskrant. De Europa League zit nu bij RTL 7, waar Derksen en zijn collega’s jarenlang Voetbal Inside presenteerden. Na de zomer verhuizen ze naar Veronica en Derksen hoopt dat de Europa League meeverhuist. “Ik hoop dat Talpa die rechten ook binnenhaalt.

De kans lijkt reëel: De Mol wil volgens Derksen een beetje een voetbalzender maken van Veronica. “Hij is goed op weg, met onze voetbaltalkshow op maandag- en vrijdagavond en de Champions League.

Het gaat Veronica geen windeieren leggen, denkt Derksen. “Reken er maar op dat René, Wilfred en ik op woensdagavond lang aan het woord zijn, zodat de tv-baasjes tussen de analyses door veel reclameblokken kunnen uitzenden.

Het was wel pijnlijk geweest als Veronica de Champions League had verloren, maar daar ging Derksen niet van uit. “John de Mol zei al eerder dat we de woensdagavond moesten vrijhouden“, zegt hij.

Derksen is positief over Veronica en zijn nieuwe rol daarin. “Dat we het beste voetbal ter wereld uitzenden is goed voor de status van de zender.”

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen