Europa League blijft ook na VI-exit gewoon bij RTL 7

De UEFA Europa League blijft bij RTL 7 te zien, ook nu de mannenzender zijn voetbaltrio van Voetbal Inside is verloren aan Veronica. De tv-zender heeft een nieuw driejarig contract getekend met de voetbalbond. Dat heeft ze vandaag laten weten. De mannen van Voetbal Inside hoopten dat Veronica naast de Champions League ook de Europa League in huis zou halen, maar dat is niet gelukt. De mannenzender van RTL blijft profiteren van de veel bekeken Europa League-wedstrijden.

Sven Sauvé is blij met de rechten. “De afgelopen negen jaar zijn we met RTL 7 de vaste basisplaats geweest voor de Europa League. Omdat we veel Nederlandse clubs in deze competitie tegenkomen vond ik het van groot belang deze rechten te behouden voor het open net. Ik ben dan ook blij dat we de kijker de donderdagavond als vaste voetbalavond bij RTL 7 kunnen garanderen.

De opzet van de UEFA Europa League blijft de aankomende seizoenen ongewijzigd. In totaal staan er vijftien speelronden op het programma. Het seizoen 2018-2019 start op donderdag 20 september met de groepsfase. De finale is op 29 mei 2019 in het Olympisch Stadion in Bakoe (Azerbeidzjan).

De uitzendingen rondom de live wedstrijden starten met een voorbeschouwing en worden achteraf uitgebreid geanalyseerd. Hoe het team van presentatoren en analisten eruit komt te zien nu de mannen van VI vertrokken zijn wordt later bekendgemaakt.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen