Patty haalt uit naar Gordon & Estelle en Topper Gezocht

Patty Brard denkt dat RTL en Talpa TV (voorheen SBS) door de huidige onrust in tv-land nauwelijks meer toekomen aan het programmeren van goede formats. Dat schrijft de tv-diva in de Weekend. De focus moet altijd op goede formats liggen en niet op een presentatorenstrijd, vindt Brard. Ze vindt het tv-aanbod anno 2018 soms wel heel erg teleurstellen. “Neem nou de zoektocht naar de vijfde Topper… Daar zoeken ze helemaal niet naar, ze zoeken naar iemand die een liedje komt zingen in de ArenA.

Het is creatieve armoede, vindt Brard. “Of deze: we sturen twee verwende presentatoren op lowbudgetvakantie, in Weg Met Gordon En Estelle. Waarom? Om bevestigd te zien dat ze zo ‘hilarisch’ verwend zijn?

Kijkers willen vooral diepgang, zegt ze. “Ik kom net als al die andere kijkers momenteel veel vaker bij de Publieke Omroep uit.

Toch verwacht Brard dat het eerst nog even flink onrustig blijft in tv-land. “Wie gaat er van RTL naar SBS? Hoe worden de gaten bij RTL opgevuld en wie gaan eruit bij SBS, met al die RTL-mensen die zich daar aandienen?

Ik hoop echt dat de rust gauw terugkeert in commercieel Hilversum en dat ze ook daar gewoon weer lekkere televisie gaan maken“, besluit ze haar column in de Weekend.

Brard is sinds kort niet meer onder contract bij een tv-zender. De presentatrice heeft al een lange tv-carrière achter de rug. Zo liet ze in het voorjaar van 2005 haar darmen uitspoelen op Yorin. Kennelijk was het toen nog onrustiger in tv-land.

Foto: SBS, Elvin

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen