Matthijs: ‘Hield Jinek wel rekening met uitzendschema?’

Eva Jinek zat dinsdagavond aan tafel in De Wereld Draait Door om over haar tv-interview met Hillary Clinton te praten, maar uiteraard kon Matthijs van Nieuwkerk ook het grote nieuws over haar zwangerschap niet onbesproken laten. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Van Nieuwkerk kondigde aan met Jinek ‘de administratie’ door te nemen. “Ja, ik zei net ‘de administratie’, maar nu is de vraag: ‘Hoe ver ben je?’ Maar kan mij het ook allemaal schelen allemaal“, begon hij.

Jinek daarop: “Ik voel ongemak bij jou, Matthijs!

Van Nieuwkerk wilde van Jinek weten of ze bij haar zwangerschap wel rekening heeft gehouden met het uitzendschema van haar talkshow. “Een licht ongemak, maar ik heb ons Nederland 1-logboek er even op nagekeken en jij bent weer aan de beurt op 4 juni en dan moet je tot 21 september presenteren en dan neemt Jeroen het weer over. Lukt dat?

Jinek: “Op 4 juni zit ik daar, zitten wij daar.”

Van Nieuwkerk: “Weet je er meer van? Wordt het een jongetje of een meisje?

Tafeldame Hélène Hendriks daarop: “Hij wil gewoon weten, Eva: hoe ver ben je en hoe zit het?

Jinek lachend: “Ja, ik merk het! Dat weet ik nog niet. Als ik het zou weten, denk ik niet dat ik het hier zou vertellen. Kijk, dit is natuurlijk iets wat ik niet langer kan verbergen en daarom vertel ik het uiteraard. Met verdere details wil ik de mensen niet belasten. Ik ben er in elk geval op 4 juni.”

Ze presenteert haar talkshow om de drie maanden. Van Nieuwkerk vroeg zich af of Jinek dat tijdens het maken van de baby in haar achterhoofd had. “Maar ben je… Ik denk dat je je helemaal niets hebt aangetrokken van uitzendschema’s en wanneer je weer een keer aan de beurt bent, je had gewoon zin in: ik wil een keer een kind. Of niet?

Jinek: “Ha ha ha. Dit is het beste gesprek ooit. Waar vraag je precies naar? Wanneer het gebeurd is?

Van Nieuwkerk: “Nou, dat je dus niet hebt zitten rekenen?

Jinek: “Nee, natuurlijk. Dat kan ook niet. Mijn ouders hebben altijd tegen mij gezegd, omdat ik wees op mijn tv-carrière en werkzaamheden: ‘Een kind komt nooit uit, dus doe het gewoon als je dat wil. Dan verzinnen we altijd wel een oplossing en we helpen je er bij.’ Dat denk ik ook.”

Toen ging Van Nieuwkerk plotseling over tot de orde van de dag: “Vanavond om negen uur op NPO 2…

Jinek moest erom lachen. “Ha ha. Je bent waarschijnlijk blij dat dit nu afgehandeld is. Ha ha. Nee, het is perfect zo.”

De vraag van Van Nieuwkerk volgt op geluiden in de media die suggereren dat het wel eens afgelopen kan zijn met het tv-succes van Jinek nu ze een kind gaat baren.

Lees ook:
Eva Jinek is zwanger; gevolgen talkshow onduidelijk (maandag)
Boulevard-sterren discussiëren over toekomst Jinek (dinsdag)
‘Kinderwens Eva Jinek was bij ingewijden bekend’ (dinsdag)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen