Tijd voor MAX wordt op DWDD-slot iets urgenter

Geplaatst op Wed 14 Mar 2018 om 10:30

Het programma Tijd voor MAX wordt iets urgenter als het in de maand april uitzendt op het tijdstip van De Wereld Draait Door. Dat zegt Omroep MAX-baas Jan Slagter in het AD. De vijfuurshow Tijd voor MAX is een best wel kneuterig programma waarbij het presentatieduo constant probeert om hun gasten te laten huilen met lieve videoboodschappen van intimi, afgewisseld met wat gekokkerel van de huiskok van dienst. Dat kan natuurlijk niet op een urgent tijdslot als dat van DWDD. 

Het duo Martine van Os en Sybrand Niessen gaat om zeven uur meer inspelen op de actualiteit. “Wij gaan geen DWDD-tje spelen. De formule blijft zo goed als overeind. Wel gaan we kijken hoe we iets meer kunnen inspelen op het nieuws van de dag, iets dat goed past op dat tijdstip.

Er wordt bijvoorbeeld straks een maand lang niet gekookt. “Beetje vreemd als je net hebt gegeten. Wellicht doen we het met het weekend voor de deur nog wel op vrijdag, met Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven.

Slagter ziet het niet als probleem dat DWDD en Tijd voor MAX wel héél anders zijn. “Er is ook best wat overlap, hebben we ontdekt. En mensen die normaliter terug van werk in de auto zitten, kunnen straks mooi kennismaken met ons programma.”

DWDD is vanaf dit jaar nog maar zes maanden per jaar te zien en stopt al na 30 maart. Het programma gaat afwisselen met de nieuwe talkshow van Margriet van der Linden, maar die is nog niet gereed.

Lees ook: Tijd voor MAX tijdelijk op plek De Wereld Draait Door (dinsdag)

Foto: Hans Vink, Omroep MAX
12 Reacties op “Tijd voor MAX wordt op DWDD-slot iets urgenter”


 1. Gerard

  Gaat beter scoren dan het sleetse, niet objectieve DWDD.
  En het manwijf dat DWDD zou gaan opvolgen kan het helemaal wel schudden.

 2. X

  Ik zie dit programma vrijwel nooit meer juist vanwege de kneuterigheid maar ik laat me verrassen. Kan me er nog niks bij voorstellen eerlijk gezegd.

 3. Maarten

  Kneuterig of niet, mensen kijken in groten getale naar ‘kneuterigheid’, zie bijvoorbeeld BZV.
  TVM op dit tijdslot gaat scoren als een malle.

 4. Bart

  @X Die kneuterigheid maakt het programma juist zo goed. Het programma mag zelf wel wat langer. Ik vind het wel een slecht idee om het programma voor een maand naar 19.00u te zetten. Had iets anders gedaan om 19.00u of een goede serie herhaald. Of had desnoods DWDD nog een maandje langer door laten gaan en Margriet ook dit najaar. Dit is echt weer Frans Klein in de bocht. Weg met die man bij de televisie.

 5. Japie

  Ik heb het wel gehad met programma’s waarin zo nodig gekookt moet worden.

 6. X

  @Gerard: DWDD scoort al 13 jaar. Echt onzin wat je zegt. Soms idd wat minder maar meestal heel ruim boven het miljoen.

 7. Marietje

  Voorafgaande aan zijn concert in Amsterdam interviewde Martine v Os Charles Aznavour. In dramatisch steenkolen engels. In één woord vreselijk. Daar zet je Ivo Niehe toch op.

 8. Richard

  Aub niet nog meer Sybrand Niessen…
  Kan die man niet uitstaan..

 9. Dennis

  @ Richard hier nog een, Sibrand die altijd zit te grinneken, het moet gezellig zijn bij omroep Max.

 10. Inside_Hillywood

  Ik denk dat dit heerlijke TV kan worden, gewoon voor met een kop koffie na het eten. Hopelijk niet te veel gegiechel, maar ik hoef in ieder geval de kachel niet hoger te zetten, zoals met Margriet v/d Linden als die op TV verschijnt.

 11. Ron

  Het is een vreselijk programma en van Os en Niessen vind ik echt super irritant. Ga lekker optreden in het bejaardentehuis, maar niet op TV. En neem die eikel van een Slagter ook mee. Die ouwe kop wil ik ook nooit meer zien.

 12. Wim en Ans Timmer

  Verschrikkelijk wat een jaloerse mensen
  reageren hier regelmatig.Wij adviseren
  jullie blijf toch bij die enge comm. zen-
  ders kijken.Wij zitten beslist niet op die
  negatieve draaitorens te wachten!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.