Tijd voor MAX wordt op DWDD-slot iets urgenter

Het programma Tijd voor MAX wordt iets urgenter als het in de maand april uitzendt op het tijdstip van De Wereld Draait Door. Dat zegt Omroep MAX-baas Jan Slagter in het AD. De vijfuurshow Tijd voor MAX is een best wel kneuterig programma waarbij het presentatieduo constant probeert om hun gasten te laten huilen met lieve videoboodschappen van intimi, afgewisseld met wat gekokkerel van de huiskok van dienst. Dat kan natuurlijk niet op een urgent tijdslot als dat van DWDD. 

Het duo Martine van Os en Sybrand Niessen gaat om zeven uur meer inspelen op de actualiteit. “Wij gaan geen DWDD-tje spelen. De formule blijft zo goed als overeind. Wel gaan we kijken hoe we iets meer kunnen inspelen op het nieuws van de dag, iets dat goed past op dat tijdstip.

Er wordt bijvoorbeeld straks een maand lang niet gekookt. “Beetje vreemd als je net hebt gegeten. Wellicht doen we het met het weekend voor de deur nog wel op vrijdag, met Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven.

Slagter ziet het niet als probleem dat DWDD en Tijd voor MAX wel héél anders zijn. “Er is ook best wat overlap, hebben we ontdekt. En mensen die normaliter terug van werk in de auto zitten, kunnen straks mooi kennismaken met ons programma.”

DWDD is vanaf dit jaar nog maar zes maanden per jaar te zien en stopt al na 30 maart. Het programma gaat afwisselen met de nieuwe talkshow van Margriet van der Linden, maar die is nog niet gereed.

Lees ook: Tijd voor MAX tijdelijk op plek De Wereld Draait Door (dinsdag)

Foto: Hans Vink, Omroep MAX

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen