‘Schande dat koningsinterview kans maakt op Tegel’

Opiniediva Marianne Zwagerman vindt het onbegrijpelijk dat het tv-interview dat Wilfried de Jong vorig jaar april had met koning Willem-Alexander is genomineerd voor de journalistieke prijs De Tegel. Dat laat ze weten op Twitter. De Jong hield het interview namens de NOS en RTL. Nu strijdt hij in de Tegel-categorie ‘interview’ tegen interviews van een Volkskrant- en een NRC-journalist. Zwagerman vindt het onterecht, aangezien de RVD De Jong in de nek hijgde. 

Zwagerman vindt het zwaar onterecht. “Een gearrangeerd interview met de koning, de man die media dwingt tot het naleven van mediacodes. Genomineerd voor De Tegel?! De Tegel?! Echt? Waarom?

Op deze manier raakt het prestigieuze van De Tegel er wel een beetje af, vindt Zwagerman. “Nomineer ik voor volgend jaar vast het interview in Story met Patty Brard over haar maagband. Dat is spannender.

Afgelopen najaar was De Jong met zijn koningsinterview ook al genomineerd voor de Sonja Barend Award. Die ging uiteindelijk naar het interview dat Janine Abbring hield met Eberhard van der Laan in Zomergasten.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen