Shownieuws en Quote vinden Olcay Gulsen liegbeest

De Quote heeft Olcay Gulsen al een tijdje geleden ontmaskerd als een zakenvrouw die schone schijn speelt, maar ook Shownieuws voegde zich woensdagavond bij het verhaal dat de RTL Boulevard-deskundige een liegbeest is. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Quote volgt de avonturen van Gulsen als oprichter van het inmiddels failliet verklaarde SuperTrash al geruime tijd met de nodige argwaan en dat werd gisteren dus ook opgepikt door Shownieuws.

Koos van Plateringen: “Ze schijnt niet de waarheid te vertellen over haar achtergrond, haar zakelijke achtergrond en de opleiding die ze heeft gevolgd. Ze doet alles mooier voor dan het in werkelijkheid zou zijn. Quote heeft een onthullend artikel geschreven waaruit blijkt dat ze af en toe gewoon liegt.”

Vervolgens kwam in een instart Quote-journalist Sonny Motké aan het woord. “Ze heeft onder andere ooit beweerd dat ze de businessbabe van Quote was en daar een Award voor heeft gewonnen, maar die bestaat niet. En ook – dat is interessanter – heeft ze gelogen over het ontstaan van SuperTrash. Ze zegt steeds dat ze het heeft gekocht van een Amerikaanse it-girl, genaamd Ava Riley, maar niemand heeft ooit deze vrouw gezien of gesproken. Het lijkt erop dat dit een zelfgecreëerde mythe is.”

Gulsen beweerde eerder dit jaar nog dat 2017 het meest winstgevende jaar ooit was voor SuperTrash. En dat terwijl ze nu failliet is. “Het zou in theorie kunnen dat ze bijvoorbeeld wijst op een recordaantal online verkopen, maar het zijn geen winstrecords, absoluut niet.”

Inmiddels gaat Gulsen in volle vaart verder als verslaggever van RTL Boulevard. Daarover twitterde tv-ster Jack van Gelder: “Je bedrijf gaat failliet en zestig man staan op straat maar je bent zelf zeer aanwezig op tv. Het zou een klein beetje minder kunnen toch?!

Motké: “Het is niet de juiste ondernemersmentaliteit. Vergeet niet: er zijn honderd mensen die daar gewerkt hebben, die hebben families, maar die zijn straks werkloos.”

Gulsen heeft aan Shownieuws laten weten dat ze zich ‘niet kan vinden in de aantijgingen van Quote en zich wil zich focussen op de toekomst’.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen