Marieke Elsinga: ‘Eindelijk toont Tan zich kwetsbaar’

Geplaatst op vr 02 mrt 2018 om 8:15

Marieke Elsinga, die na één seizoen stopte als sidekick van Humberto Tan omdat ze geen klik hadden met elkaar, vindt dat Humberto veel te lang mooi weer heeft gespeeld. Dat liet ze gisteren onomwonden blijken in RTL Boulevard. Elsinga vond het mooi dat Tan zich woensdagavond eindelijk kwetsbaar opstelde in RTL Late Night: de gelikte presentator werd emotioneel toen hij over zijn ontslag vertelde. “Hij was er eerst nog heel clean over, hij vertelde het heel kalm“, legt Elsinga uit.

Dat veranderde toen Frits Spits enkele mooie woorden sprak. “Toen viel Frits hem dus bij en dat gaf Humberto de kans om heel kwetsbaar te zijn, wat hij natuurlijk totaal niet gepland of geregisseerd had. Het leek wel alsof het toen een soort van indaalde.”

Het besef dat het nu echt over is kwam met de tranen van woensdag, denkt Elsinga. “Toen zag je een traan en dat vond ik heel mooi, want toen zag je de kwetsbaarheid die mensen misschien wel een hele tijd gemist hebben. Het is echt heel erg echt Humberto. Ik vond het gewoon heel goed en mooi hoe hij dat gisteren heeft gedaan.”

RTL Boulevard ging langs bij twee grote critici van RTL Late Night. De mening van Marianne Zwagerman heeft raakvlakken met die van Marieke Elsinga. Ook zij vindt dat Tan mooi weer speelde. “Ik zou Humberto weleens onder handen willen nemen en hem authentieker willen maken. Dat hij iets meer van zichzelf laat zien en niet altijd dat blije puppy-gedrag vertoont.

Tans aartsvijand Angela de Jong: “Er werd te veel RTL-propaganda bedreven en te weinig journalistiek gedaan. Er zat nooit iemand waarvan je dacht: daar wil ik voor op blijven. Op een gegeven moment ben je er klaar mee.”

Terug aan de desk toonde Luuk Ikink begrip voor het besluit van RTL, aangezien kijkcijfers cruciaal zijn voor die zender. John van den Heuvel gaf echter aan: “Ik had het idee dat de kijkcijfers de afgelopen twee weken wat beter werden en het dieptepunt voorbij was.

Toch begrijpt ook Van den Heuvel zijn broodheer: “Wij weten ook dat we eruit gaan als we niet scoren. Zo hard is het gewoon. Daar moeten we niet over zeuren. Maar het werd erg op de man gespeeld een bepaalde periode. Dan is er geen redden meer aan.”

Wel denken de mannen dat de mediahetze tegen Tan, onder meer van Angela de Jong, niet heeft meegewerkt. Ikink: “Door alle berichten overal heeft Humberto het op een gegeven moment ook aan zijn kont hangen dat hij het niet meer goed kan doen. Dan houdt het ook misschien wel een beetje op.”

Lees ook:
RTL 4 dumpt Humberto Tan, opvolger is Twan Huys (donderdag 1 maart)
Angela de Jong: ‘Het gaat nu ineens heel hard bij RTL’ (donderdag 1 maart)
Paul de Leeuw, Luuk Ikink en anderen over Tan-exit (donderdag 1 maart)
‘RTL 4 begaat een heel grote fout met Twan Huys’ (donderdag 1 maart)
‘Vertrek Humberto Tan niet op conto Erland Galjaard’ (donderdag 1 maart)

Foto: RTL
33 Reacties op “Marieke Elsinga: ‘Eindelijk toont Tan zich kwetsbaar’”


 1. Curryworst

  Ik heb gisteren met verbazing gekeken naar dat geraaskal van dat pratende paard en haar collegaatjes van RTL Boulie.
  De teloorgang van Tan lag aan alles en iedereen (lees: de media) behalve aan Tan zelf.
  Nergens werd de kritiek aangehaald over de RTL-stal die dagelijks aan mocht schuiven om kritiekloos hun fántástische programma’s te promoten.
  En de naam Stax is volgens mij sowieso verboden om te noemen bij RTL.

 2. Jim

  Wie niet scoort vertrekt, zo simpel is het in vele bedrijfstakken. Maar vind wel dat iemand als Angela de Jong, dan maar zelf dingen moet ondernemen, waarbij ze programma’s. O Angela de Grote, zet je alwetendheid in om kijkcijfer brekende programma’s te maken. Of blijf aan de kant, maar hou dan je bek

 3. Corrector

  De redactie treft zeker ook blaam.
  Toen Priscilla Presley de Elvisconcerten in Nederland en België keam pluggen zaten er een aantal medegasten aan tafel, waaronder Peter R., en ze werden gevraagd door Tan of ze niet ook zo ontzettend fan waren van Elvis. Ja natturlijk, beaamde De Vries, wie was dat nou niet! Hij had zijn iPod (!) vol met muziek waaromder veel van Elvis. Maar toen de vraag viel aan alle gasten om hun favoriete nummers te noemen, viel iedereen pijnlijk stil. De Vries maakte zijn courtage dan toch iets waar door uiteindelijk een In The Ghetto te noemen.
  Punt is: als je dan toch wilt overkomen als een clubje fans, laat de redactie dan in vredesnaam de verplichte antwoorden op Tans vragen voor de gasten voorbereiden!
  Het is om dit soort pijnlijke momenten en ook nep overkomende momenten, waardoor het programma is ingezakt.

 4. critikast

  Wat een misselijkmakende kontenkruiperij van Elsinga en al die andere hypocriete figuren. Niemand durft te suggereren dat het volk dat naar Boulevard kijkt het eenvoudig niet pikt als een getrouwde man zijn gezin in de steek laat voor een gemakkelijk “te veroveren blond “kippetje”. Maar dat is wel degelijk de belangrijkste reden van de dalende kijkcijfers. De betrouwbare, sympathieke, schijnbaar onkreukbare presentator is voor veel kijkers hard uit zijn ivoren toren gevallen en wordt vervolgens genadeloos afgestraft!

 5. Donderdag

  Dat toneelstukje met Frits Spits was opgezet. Kon aan zijn gezicht dat hij er vanaf wist.

  Allemaal gemaakt wat Tan heeft laten zien. vanaf dag 1 tot heden. Teveel arrogantie. Ik ben het gesprek bij DWDD niet vergeten.

 6. Uuuh

  Dit was echt lange tenen amateurtoneel. Zowel Ikink als Elsinga kunnen ‘ratelen’ als de beste, maar zeggen meer niet dan wel!

 7. BLUBDUB

  HET FORMAT RTL IS VERSLETEN ER IS GENOEG TE BELEVEN BIJ ANDERE ZENDERS.

 8. Benny-Bjorn A.

  3 woorden: overkill aan Tan.

 9. Natasja Froger tot Febo

  Elsinga begint inmiddels ook wat fratsen te vertonen in haar items – teveel op de voorgrond –

 10. Hugo

  @Natasja Froger tot Febo, erg he? Zo snel als paddenstoelen uitkomen zo snel verdwijnen ze weer. Karma is a bitch!!!

 11. Willem

  Ach gossie krijgen we dat wijvengezeik, eindelijk kwestbaar wtf wat heeft dat er mee te maken? Moet je je eerst kwestbaar laten zien???? Als je je kwestbaar laat zien bij een bedrijf verklaren ze je voor gek en word je direct ontslagen. In wat voor realiteit leeft dit domme wicht?

 12. Otto Groeneveld

  Frits Spits is een achterbaks ventje, zo simpel is het. Maar gisteren weer die aalgladde kruiperige Alexander Transparant te glimmen met zijn vergif. Wat een afschuwelijk programma.

 13. Robert

  Ik zou ook geen klik hebben met die Marieke. Die Tan ligt op de grond en nog even doortrappen, walgelijk.

 14. Jan

  Vreselijke Marieke. Beau is leuk en ik mis Nicolette.

 15. Henk

  Vrouwen zijn zelden constructief.

 16. Jamila

  Ranzige Nicolette is in dienst van de gokmaffia.

 17. Leo

  Had altijd een hekel aan kluivert nu vind ik haar de leukste van rtl. Marieke is zo irritant.

 18. Bart

  Zou die Marieke wel eens aan mijn paarsgepunte batslans willen hangen.

 19. GJ

  Marieke, Luuk en ook John v/d H erg hypocriet.

 20. Simon

  Marieke is gewoon echt een enorm dom wijf. Zo nep. Begint steeds meer praatjes te krijgen. Hoop dat ze snel opflikkert. Snap wel dat zij al zo lang vrijgezel is. Wie valt er nou op zo’n stomme paardekop?

  ik schat in dat zij een keer in haar blote kont in de playboy komt en dat we haar daarna nooit meer terugzien…

 21. animo

  John van den Heuvel we hebben kwaliteit in huis jij kan het doen Beau ze zijn vergeten dat Beau ook niet verder kam dan 500.000 en dat de kijker vers bloed wil zien en niet steeds dezelfde

 22. Gerard

  Marieke is zo’n blaaskaak. Wat een ego.

 23. Gerard

  Ik ben blij als Kluiver of Maasland er staan

 24. animo

  Zet Beau vast op boulevard met BV Nicolette zo dat boulevard weer een gezicht krijgt .

 25. tanja

  Ach die Oemberthoo wat een traantjes , walgelijk gewoon. Hoeveel tranen hebben z’n vrouw en kinderen gelaten toen meneer het deed met die blonde doos?

 26. Peter Poot

  Marieke begint wat EGO gedrag te vertonen in haar items en gaat zichzelf steeds meer op de voorgrond zetten. jammer ze mag iets nederiger zijn, zo interessant is het allemaal niet qua inhoud zijnde en past daarom goed in RTL Boulevard.

 27. Olg

  @Peter Poot, sommige mensen hebben alleen maar kritiek op anderen. Ik walg van matennaaiers.

 28. pfff

  @Peter Poot, sommige mensen hebben alleen maar kritiek op anderen. Ik walg van matennaaiers.

 29. SOLANGE

  Mariek zal ook wel weg moeten ,,,,whaaaaaa pratend paard zum kotzen

 30. SOLANGE

  Helemaal gelijk Tanja de vrouw van Tan zal harder huillie hebben gedaan als die fake vleespet

 31. Karma

  Idd dan
  Karma heet Dat!

 32. Karma

  Tan met zijn traantjes
  Had die idd aan moeten denken toen die zijn vrouw en kinderen bedroog!
  Nu de deksel op zijn neus.
  Toen gingen de kijkcijfers keihard naar beneden (heel begrijpelijk )
  Zogenaamd sympathiek
  Nee dat heet karma tan
  Voelt niet goed he.
  Nog maar fractie wat je vrouw en kinderen voelden.
  Dus totaal geen medelijden met tan.

 33. julske

  Zijn vrouw heeft hem vergeven, maar jullie zijn het probleem, moet hij op de buis komen vertellen wat hij met Dionne heeft gedaan, dat doen echte mannen niet.Maar jullie bemoeien teveel in andermans leven. Hij is al weg, laat Twan de weddenschap maar aan gaan met Jinek en Pauw. Degene die alles veroorzaakt, heeft, is die boerin Angela de Jong.Laat RTL al die zwarte schapen wegsturen, dan komt het goed met de kijkcijfers. Hopelijk dat Humberto van zijn fouten geleerd heeft, en een ervaring rijker is geworden, de wereld zit vol met ratten.Pauw heeft 200 vrouwen verneukt, dat mag wel, maar is nog steeds op de buis, maar Humberto is wel een zwarte man, dat is het verschil.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.