Marieke Elsinga: ‘Eindelijk toont Tan zich kwetsbaar’

Marieke Elsinga, die na één seizoen stopte als sidekick van Humberto Tan omdat ze geen klik hadden met elkaar, vindt dat Humberto veel te lang mooi weer heeft gespeeld. Dat liet ze gisteren onomwonden blijken in RTL Boulevard. Elsinga vond het mooi dat Tan zich woensdagavond eindelijk kwetsbaar opstelde in RTL Late Night: de gelikte presentator werd emotioneel toen hij over zijn ontslag vertelde. “Hij was er eerst nog heel clean over, hij vertelde het heel kalm“, legt Elsinga uit.

Dat veranderde toen Frits Spits enkele mooie woorden sprak. “Toen viel Frits hem dus bij en dat gaf Humberto de kans om heel kwetsbaar te zijn, wat hij natuurlijk totaal niet gepland of geregisseerd had. Het leek wel alsof het toen een soort van indaalde.”

Het besef dat het nu echt over is kwam met de tranen van woensdag, denkt Elsinga. “Toen zag je een traan en dat vond ik heel mooi, want toen zag je de kwetsbaarheid die mensen misschien wel een hele tijd gemist hebben. Het is echt heel erg echt Humberto. Ik vond het gewoon heel goed en mooi hoe hij dat gisteren heeft gedaan.”

RTL Boulevard ging langs bij twee grote critici van RTL Late Night. De mening van Marianne Zwagerman heeft raakvlakken met die van Marieke Elsinga. Ook zij vindt dat Tan mooi weer speelde. “Ik zou Humberto weleens onder handen willen nemen en hem authentieker willen maken. Dat hij iets meer van zichzelf laat zien en niet altijd dat blije puppy-gedrag vertoont.

Tans aartsvijand Angela de Jong: “Er werd te veel RTL-propaganda bedreven en te weinig journalistiek gedaan. Er zat nooit iemand waarvan je dacht: daar wil ik voor op blijven. Op een gegeven moment ben je er klaar mee.”

Terug aan de desk toonde Luuk Ikink begrip voor het besluit van RTL, aangezien kijkcijfers cruciaal zijn voor die zender. John van den Heuvel gaf echter aan: “Ik had het idee dat de kijkcijfers de afgelopen twee weken wat beter werden en het dieptepunt voorbij was.

Toch begrijpt ook Van den Heuvel zijn broodheer: “Wij weten ook dat we eruit gaan als we niet scoren. Zo hard is het gewoon. Daar moeten we niet over zeuren. Maar het werd erg op de man gespeeld een bepaalde periode. Dan is er geen redden meer aan.”

Wel denken de mannen dat de mediahetze tegen Tan, onder meer van Angela de Jong, niet heeft meegewerkt. Ikink: “Door alle berichten overal heeft Humberto het op een gegeven moment ook aan zijn kont hangen dat hij het niet meer goed kan doen. Dan houdt het ook misschien wel een beetje op.”

Lees ook:
RTL 4 dumpt Humberto Tan, opvolger is Twan Huys (donderdag 1 maart)
Angela de Jong: ‘Het gaat nu ineens heel hard bij RTL’ (donderdag 1 maart)
Paul de Leeuw, Luuk Ikink en anderen over Tan-exit (donderdag 1 maart)
‘RTL 4 begaat een heel grote fout met Twan Huys’ (donderdag 1 maart)
‘Vertrek Humberto Tan niet op conto Erland Galjaard’ (donderdag 1 maart)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen