Sacha de Boer uit felle kritiek op Journaal-loopjes

Sacha de Boer is zeer kritisch over de omstreden loopjes in het Achtuurjournaal. Ze vindt ze vaak overbodig en afleidend. Dat heeft de oud-Journaal-anchor donderdagavond gezegd in 5 Jaar Later op RTL 4. Dat gewandel bij de NOS spreekt De Boer niet zo aan. “Als het gaat om informatie-overdracht vraag ik me soms wel eens af of het effectief is en of het nuttig is. Soms is een loopje nuttig, maar soms denk ik ook wel eens: je kan ook de camera laten bewegen in plaats van de presentator.

Je moet alleen lopen als je bijvoorbeeld wat wil laten zien, aldus De Boer. “Als je afgeleid wordt door wat er gebeurt in de studio en dat het niet iets toevoegt aan de informatie, dan is het eigenlijk niet goed.”

Hoe weet ze dat eigenlijk allemaal? “Dat is mijn achtergrond als communicatiewetenschapper. Het moet niet afleiden, er moet geen ruis op de lijn zijn. Of ik vind dat het afleid? Soms wel. Soms leidt het gewoon af en dan is het niet functioneel.”

De huidige anchor Annechien Steenhuizen is de opvolger van De Boer. “Ik vind dat het Annechien het prima doet. Ik vind haar heel leuk.”

Foto: RTL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen