Hans Nijenhuis verslindt oliebollen van winnende bakker

AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis, die vorige week donderdag genadeloos door de mand viel door in Jinek een hardwekkende oliebollenbakker verbaal aan te vallen, vindt de oliebollen van de winnaar van de AD Oliebollentest 2017 heerlijk. In een video op AD.nl laat hij zien hoe hij smult van de oliebollen. “Sommige oliebollen zijn nog nét even iets lekkerder dan andere. Als je in de top tien staat ben je goed, als je in de top drie staat ben je goed en deze, die is van de winnaar…“, zegt hij.

Nijenhuis verslindt de winnende oliebollen. “Dit is nu mijn derde al en ik ga gewoon weer een hap nemen. Hij is echt super lekker en daarom feliciteer ik die mensen van harte.”

De winnaar van AD’s oliebollentest is Leon Klootwijk. Toevallig nam hij het een week geleden in de talkshow van Eva Jinek nog op voor die oliebollentest.

Het was dezelfde uitzending als waarin Nijenhuis tekeer ging tegen een andere oliebollenbakker. Nijenhuis nu: “De afgelopen dagen ging het veel over slechte cijfers en heel kritische beoordelingen, die we overigens niet schrijven om eerlijke bakkers af te zeiken maar om de consument zo goed mogelijk te informeren, maar vandaag mag het echt gaan over oliebollen.

Het kan Leon Klootwijk niet deren. De winnende oliebollenbakker zegt: “Uiteindelijk is de consument de winnaar. Die krijgen die oliebollen; die krijgen een 10 op hun bord.

Die uitspraak is overigens wel een beetje misleidend. Het AD heeft weliswaar een 10 aan bakker Klootwijk gegeven, maar dat is níet het cijfer dat de testers van het Centrum van Smaakonderzoek hebben gegeven.

De testers geven nooit hoger dan een 8 à 8,5, maar het AD rekent het hoogste cijfer automatisch om tot een 10. Het AD blijft bij die dubieuze werkwijze, laat de krant weten op zijn website. “De verkregen uitslag is herberekend op een schaal van 3 (laagste klassering) tot 10 (hoogste score).

Lees ook:
Hans Nijenhuis gedraagt zich enorm hufterig bij Jinek (vrijdag)
Hans Nijenhuis: ‘Ik werd verrast door Eva Jinek’ (vrijdag)
Luuk Ikink vindt het AD ongelooflijk hypocriet (vrijdag)
Angela de Jong schaamt zich voor Hans Nijenhuis (vrijdag)
Hans Nijenhuis blijft bij bizarre werkwijze oliebollentest (vrijdag)
Bakker die bij Jinek zat wint bedrieglijke oliebollentest (gisteren)

Foto: AD.nl/video

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen