Johan Derksen: ‘Bij MAX-doelgroep wil je niet horen’

Johan Derksen (68) voelt zich absoluut niet thuis bij de seniorenomroep MAX van Jan Slagter. Het is volgens de voetbalkenner een misvatting dat oudere mensen automatisch gezapige televisie willen kijken. Zelf organiseert hij zijn concerten ‘Pioniers van de Nederpop’ ook voor de oudere medemens, maar níet voor de MAX-doelgroep. “Je moet niet het publiek van omroep MAX hebben. Dat zit achter de geraniums. Jan Slagter heeft een grote doelgroep hoor, maar daar wil je niet bij horen.

Derksen vertelt in het AD dat de mensen waar hij op mikt vitaal in het leven staan. “Die grijze groep die almaar uitdijt, dat is de meest kapitaalkrachtige categorie. Onze generatie heeft voor het eerst een paar centen in de zak. Kinderen uitgestudeerd, hypotheek afgelost… Wij kunnen leuke dingen doen.

Leuke dingen waren er voor die doelgroep niet in het theater en daarom is Derksen met zijn initiatief gestart. “Ik krijg jaarlijks de schouwburgbrochure thuis, maar er is voor mij zelden iets. Ik ben voor het laatst bij The Zombies en Willy DeVille geweest. Dat was het.

Zijn René van der Gijp en Wilfred Genee al bij de door hem georganiseerde concerten wezen kijken? “René van der Gijp is in Dordrecht geweest. Wilfred niet. Die zingt op elk vrij uurtje bij Bolle Jan in Amsterdam.

Het AD-interview met Johan Derksen kunt u lezen op de AD-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen