Hans Nijenhuis: ‘Ik werd verrast door Eva Jinek’

Geplaatst op vr 22 dec 2017 om 9:45

AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis vloog donderdagavond in Jinek zo uit de bocht tegen twee oliebollenbakkers, omdat hij geïrriteerd was over informatie die hij van Eva Jinek kreeg. Dat vertelde hij vanochtend op NPO Radio 1. Jinek confronteerde Nijenhuis met haar bevindingen over de oliebollentest, waar geen bal van lijkt te kloppen. Hij had geen goede tegenreactie. “Het was een afgang. Mijn hele optreden daar was een afgang. Dat moet je gewoon constateren“, zegt hij nu.

Nijenhuis baalt er enorm van. “Ik was niet goed geïnformeerd over de details van onze eigen testen en daardoor raakte ik geïrriteerd en toen maakte ik een foute opmerking. Mijn excuus. Ik ga het rechtzetten.”

Hoe gaat hij dat doen? “Ik ga een bloemetje sturen naar die twee mensen. Vandaag moet ik intern goed uitzoeken hoe dit nu weer zit. Ik werd eerlijk gezegd verrast door de twee opmerkingen van Eva Jinek over de teksten die wij maken en de cijfers die wij geven. Het blijkt zo te zijn, ehmmm, hoe zeg ik dat? Ik wil eigenlijk alleen maar zeggen dat het een slecht optreden was.”

De redactie van Jinek heeft uitgevonden dat het AD zélf de cijfers voor oliebollen verzint, en niet de testers van de oliebollen. “Ik was daar om de oliebollentest uit te leggen. Toen ik erheen ging wist ik zeker dat wij goed zaten. Eva zegt vervolgens twee dingen waarvan ik denk: hè, is dat ook zo? Dan zitten we gewoon niet helemaal goed.”

Hebben zijn redacteuren hem dan niet goed ingelicht? “Ik had op mijn bureau het document waar alle ins en outs staan, dácht ik. Maar dit stond er niet allemaal in.”

Wat gaat er met de komende editie van de oliebollentest gebeuren? “Daar gaan we vandaag naar kijken.”

Ik ben nu net op mijn werk en de mensen die ik moet spreken, moet ik nog spreken.”

Zie onderstaand het fragment:

Foto: KRO-NCRV
22 Reacties op “Hans Nijenhuis: ‘Ik werd verrast door Eva Jinek’”


 1. Armoede

  Ik snap niet dat het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen al die jaren nooit heeft gereageerd op de cijfers die hun panel gaven. 3 of een 4 en die het AD in een 1 veranderde.

  Hulde aan Jinek en hun redactie.

 2. Joke Bruis

  Hij zat fout maar zijn reactie maakt veel goed.

 3. Heer in het verkeer

  Wat een ongelooflijke zak hooi, die arrogante kerel. Met die lach constant op op z’n zelfvoldane smoelwerk. Werd tijd dat die mongeaul eens flink onder uit de (oliebollen)zak kreeg. doorspoelen en even spuiten met de verfrisser graag.

 4. john

  1 heel bosje bloemen Hans? en ze dan ook nog laten bezorgen. Wees een vent en ga ze brengen

 5. op naar vrijdagavond ,20.30 ...RTL7

  helemaal eens met john,

  wat een hufter, die kerel,

  wat zal ANGELA hier van vinden,???
  [ik denk….geen reactie,]

  en PRDV ??

 6. Wim

  AD ging af als een gieter maar ook Jinek zakte wederom door het ijs.
  Jinek deed zo nu en dan zeer arrogant en weinig respectvol richting haar gasten. Simpele ontwerpen over onbenullige TV programma’s kan ze aan. JEROEN KOM SNEL TERUG!

 7. Peter de Bie

  Als Hans Nijenhuis bijvoorbeeld zegt niet te weten dat sommige beoordelingen in de tests door een redacteur, die geen testbol gegeten heeft, flink naar beneden worden bijgesteld voor dramatisch effect, dan is hij geen knip voor de neus waard of een leugenaar. Maak uw keuze.

  Maar Hans Nijenhuis weet echt wel dat die tests niet in z’n krant staan voor de zoekende consument, maar voor de verkoop van de krant. Ook daar was Hans Nijenhuis niet eerlijk over.

 8. jelle

  @Wim: Ik vond Eva juist prima. Ze moest af en toe ingrijpen omdat anders die oliebollenbakker de hele uitzending volpraatte en dat deed ze charmant.

  Die hoofdredacteur van het AD daarentegen… Ik denk dat die man de eer aan zichzelf moet houden. AD is een vrij volkse krant. Nijenhuis laat allerhande links-intellectuele columnisten los op de lezer, geef niet thuis bij de crisis rond die Hanina, weet niet hoe het vlaggenschip van zijn krant (de tests) werkt en scheldt een oliebakker live op nationale tv uit. Dit kan toch echt niet.

 9. X

  @jelle: Helemaal met je eens. Hoewel begrijpelijk dat de bakker zo emotioneel was, werd het hoogst irritant dat hij overal doorheen praatte. Zijn zus ergerde zich ook aan hem kon je zien.

 10. Yasper

  AD blinkt uit met de Haakneusvolgger, moslima schoolkrantsuffertje, zwaarcriminele turkse columnist. Angela is de enige die de boel moet redden.
  Waar de NRC scoort met fakenews, zoekt het AD het in borderline types.

 11. Hohoho

  Bloemetje maakt niks goed ,na de opmerking als je net zo bakt als je praat begrijp ik dat je laatste
  Bent geworden ..had ik hem op de parkeerplaats opgewacht wat een l.l…🎅

 12. Max

  Ik vond het erg vermakelijke tv als ik eerlijk ben. Vond de opmerking van de AD directeur heerlijk om te horen, want het was ook zijkdoos van de eerste orde (oliebollenbakker)….. Als je k.. Oliebollenbakker bent, dan moet je daar wat aan doen en niet teren op 50 jaar ervaring…..vernieuwing van produkten, weet je wat dat is? Misschien is de smaak in de loop van de jaren veranderd van de consument en ben jij stil blijven staan? Succes!

 13. X

  @Max: Die gedachte had ik ook. Je moet blijven ontwikkelen.

 14. JasperV

  Hulde aan Jinek maar wat een afgang voor het AD.

 15. karel de Groot

  de opmerking als je net zo bakt als je praat, gemaakt door een zogenaamd gestudeerd heerschap en als direkteur fungeert. Oh wat respectloos

  Mooi deze oliebol bakkers hadden geen mediatraining gehad en reageerde perfect hierop.
  Heerlijk dat mensen nog puur een reactie geven in plaats van ingegeven door spindoctors, met geven van politiek correcte antwoorden.

  Hier maakt Jinek zich ook helaas schuldig aan.

 16. roek

  Eva bedankt
  goed gedaan, hans met zijn neurt kop zonder inhoud.

  je bent echt.. laat nep nieuws niet regeren.

 17. Maan Lover

  Allemaal reclame voor het AD , die krant scoort ook een 1

 18. Hohoho

  @ Max als jij de opmerking heerlijk vond om te horen ben jij net zo een onbehouwen domme respectloze L.L…🎅

 19. Tonny

  Jammer dat meneer AD geen kennis van zaken heeft (wat zou hij de hele dag doen op zijn kantoor …?), wellicht overstappen naar een ander beroep, maar dan zonder gouden handdruk. Eigenlijk past hij niet in deze functie … geen respect voor andere (werkende) mensen … en de volgende morgen weer goed praten met: ik ben verkeerd voorgelicht! En wedden dat meneer AD blijft zitten (op zijn troon) en de schuldige … deze wordt nog gezocht … wie zal de zondebok zijn en krijgt de (Oliebollen-)zak! 🤔en toch vraag ik mij af …. wat zou hij doen voor zijn loon ….?

 20. Henk Jan

  De manager van tegenwoordig is hoogopgeleid, maar het onbreekt regelmatig aan sociaal gevoel en aan kennis van het eigen product. Dat is een keuze die de meeste bedrijven en de overheid maken. Als je dan een keer inhoudelijk wordt getoetst komt dat aan het licht. Misschien snappen de echte bazen het nu ook een keer.

 21. critikast

  Nijenhuis zal ongetwijfeld veel en hoog hebben gestudeerd, maar het vak people’s management is aan hem blijkbaar voorbij gegaan. Zoals hij die oliebollenbakker neersabelde is hem geleerd in de korte cursus ‘hoe word ik een welbespraakte hoofdredacteur”. Een hoofdredacteur zie zich zo gedraagt kan nooit een goede redactieleider zijn, maar is een misselijkmakend chefje, dat niet wordt gehinderd door enige kennis van de maatschappij maar al zijn wijsheid uit de studieboeken heeft en dankzij drinkende collega’s alle leuke opmerkingen kopieert. Een schande voor een krant zo’n man. Verdwijnen dus, maar omdat dat niet het geval zal zijn, heb ik zelf maar mijn AD-abonnementje maar opgezegd. Volgt u mij ?

 22. Uit Het Vak

  @WIM
  je praat P O E P
  JInek en haar redactie …. TOP

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.