Hans Nijenhuis: ‘Ik werd verrast door Eva Jinek’

AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis vloog donderdagavond in Jinek zo uit de bocht tegen twee oliebollenbakkers, omdat hij geïrriteerd was over informatie die hij van Eva Jinek kreeg. Dat vertelde hij vanochtend op NPO Radio 1. Jinek confronteerde Nijenhuis met haar bevindingen over de oliebollentest, waar geen bal van lijkt te kloppen. Hij had geen goede tegenreactie. “Het was een afgang. Mijn hele optreden daar was een afgang. Dat moet je gewoon constateren“, zegt hij nu.

Nijenhuis baalt er enorm van. “Ik was niet goed geïnformeerd over de details van onze eigen testen en daardoor raakte ik geïrriteerd en toen maakte ik een foute opmerking. Mijn excuus. Ik ga het rechtzetten.”

Hoe gaat hij dat doen? “Ik ga een bloemetje sturen naar die twee mensen. Vandaag moet ik intern goed uitzoeken hoe dit nu weer zit. Ik werd eerlijk gezegd verrast door de twee opmerkingen van Eva Jinek over de teksten die wij maken en de cijfers die wij geven. Het blijkt zo te zijn, ehmmm, hoe zeg ik dat? Ik wil eigenlijk alleen maar zeggen dat het een slecht optreden was.”

De redactie van Jinek heeft uitgevonden dat het AD zélf de cijfers voor oliebollen verzint, en niet de testers van de oliebollen. “Ik was daar om de oliebollentest uit te leggen. Toen ik erheen ging wist ik zeker dat wij goed zaten. Eva zegt vervolgens twee dingen waarvan ik denk: hè, is dat ook zo? Dan zitten we gewoon niet helemaal goed.”

Hebben zijn redacteuren hem dan niet goed ingelicht? “Ik had op mijn bureau het document waar alle ins en outs staan, dácht ik. Maar dit stond er niet allemaal in.”

Wat gaat er met de komende editie van de oliebollentest gebeuren? “Daar gaan we vandaag naar kijken.”

Ik ben nu net op mijn werk en de mensen die ik moet spreken, moet ik nog spreken.”

Zie onderstaand het fragment:

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen