Angela de Jong wéér kritisch, Paul de Leeuw geërgerd

Het komt niet meer goed tussen AD-collegarecensenten Angela de Jong en Paul de Leeuw. De tv-recensente uit zich vandaag in de krant wederom kritisch over zijn programma Lekker Laat en dat komt haar duur te staan: hij rekent op Twitter af met de criticus. “De hapklare brokken tv-mevrouw geeft advies. Beetje m’n vroegere biologielerares. Was streng, at alleen rijstwafels en had opgezwollen enkels“, sneert De Leeuw, die volgens De Jong absoluut niet tegen een kritische noot kan.

De historie tussen de twee mediafiguren is als volgt: De Leeuw maakte begin dit jaar de tv-show Wie Steelt Mijn Show? en die werd in januari afgekraakt door De Jong. De Leeuw gaf toen aan daar niet blij mee te zijn, maar toen moest de echte herrie nog beginnen.

Toen Lekker Laat deze maand begon, werd De Leeuw wéér afgeslacht door zijn collega, zowel op tv als in de krant. Dat leverde haar bijval op van Evert Santegoeds.

De Leeuw besloot De Jong op de radio te beschuldigen van een gebrek aan kennis en nu slaat De Jong weer terug. Maar: “Zeker niet omdat ik per se het laatste woord wil hebben”, geeft ze vandaag aan in de krant.

Dan vervolgt ze: “Al moet ik bekennen dat ik donderdag mijn wenkbrauwen optrok bij de opmerking van Paul in deze krant dat de kijker Lekker Laat! ‘heeft omarmd’ gezien de kijkcijfers. Mag ik hem er even fijntjes op wijzen dat Jinek en Pauw op hetzelfde tijdstip moeiteloos het dubbele scoren?

Vervolgens schrijft De Jong dat ze de Lekker Laat van afgelopen maandag wél goed vond. “Helaas was het de rest van de week vervolgens weer niks, met als dieptepunt de bingo van donderdag.

Nu hoop ik maar dat Paul dat tijdens zijn vakantie zelf ook inziet. En ook dat áls hij volgende zomer weer een maand mag, de uitzending van maandag de norm moet zijn en niet een eenmalige uitschieter.

De Leeuw neemt op Twitter het laatste woord met zijn biologielerares-opmerking. Zelf gaat hij nu vooral genieten van zijn succes van gisterenavond: “Eindelijk iets gedaan wat ik al jaren wilde, op tv iets onvoorbereid doen! 626.000 kijkers! En de grootste adrenaline kick in jaren! Dank!

De tv-recensie van Angela de Jong kunt u lezen op de website van het AD.

Foto: WNL

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen