Angela de Jong wéér kritisch, Paul de Leeuw geërgerd

Geplaatst op za 24 jun 2017 om 14:00

Het komt niet meer goed tussen AD-collegarecensenten Angela de Jong en Paul de Leeuw. De tv-recensente uit zich vandaag in de krant wederom kritisch over zijn programma Lekker Laat en dat komt haar duur te staan: hij rekent op Twitter af met de criticus. “De hapklare brokken tv-mevrouw geeft advies. Beetje m’n vroegere biologielerares. Was streng, at alleen rijstwafels en had opgezwollen enkels“, sneert De Leeuw, die volgens De Jong absoluut niet tegen een kritische noot kan.

De historie tussen de twee mediafiguren is als volgt: De Leeuw maakte begin dit jaar de tv-show Wie Steelt Mijn Show? en die werd in januari afgekraakt door De Jong. De Leeuw gaf toen aan daar niet blij mee te zijn, maar toen moest de echte herrie nog beginnen.

Toen Lekker Laat deze maand begon, werd De Leeuw wéér afgeslacht door zijn collega, zowel op tv als in de krant. Dat leverde haar bijval op van Evert Santegoeds.

De Leeuw besloot De Jong op de radio te beschuldigen van een gebrek aan kennis en nu slaat De Jong weer terug. Maar: “Zeker niet omdat ik per se het laatste woord wil hebben”, geeft ze vandaag aan in de krant.

Dan vervolgt ze: “Al moet ik bekennen dat ik donderdag mijn wenkbrauwen optrok bij de opmerking van Paul in deze krant dat de kijker Lekker Laat! ‘heeft omarmd’ gezien de kijkcijfers. Mag ik hem er even fijntjes op wijzen dat Jinek en Pauw op hetzelfde tijdstip moeiteloos het dubbele scoren?

Vervolgens schrijft De Jong dat ze de Lekker Laat van afgelopen maandag wél goed vond. “Helaas was het de rest van de week vervolgens weer niks, met als dieptepunt de bingo van donderdag.

Nu hoop ik maar dat Paul dat tijdens zijn vakantie zelf ook inziet. En ook dat áls hij volgende zomer weer een maand mag, de uitzending van maandag de norm moet zijn en niet een eenmalige uitschieter.

De Leeuw neemt op Twitter het laatste woord met zijn biologielerares-opmerking. Zelf gaat hij nu vooral genieten van zijn succes van gisterenavond: “Eindelijk iets gedaan wat ik al jaren wilde, op tv iets onvoorbereid doen! 626.000 kijkers! En de grootste adrenaline kick in jaren! Dank!

De tv-recensie van Angela de Jong kunt u lezen op de website van het AD.

Foto: WNL
91 Reacties op “Angela de Jong wéér kritisch, Paul de Leeuw geërgerd”


 1. B.

  Angela de Jong zegt wat ik denk. Paul de Leeuw is steeds meer een klein kind. Veel ikke ikke, veel drammen en veel jammeren als iemand aan zijn nieuwe speelgoed komt.

 2. Otto Groeneveld

  Michelin-mannetje moet gewoon weer op het dak van een vrachtwagen gaan zitten.

 3. Kijker

  Ik ben een gewone tv consument, en heb genoten van Lekker Laat.
  Gewoon weer eens andere tv, oprecht jammer dat het weer voorbij is

 4. Uhhh

  Oei, wat laat die De Leeuw zich kennen.

 5. Momo

  De Leeuw bewijst dat ze gelijk heeft.

 6. Nelly

  Mag ik hem er even fijntjes op wijzen dat Jinek en Pauw op hetzelfde tijdstip moeiteloos het dubbele scoren?”
  ————————————-

  Mag ik u er even op wijzen dat je nooit appels met peren mag vergelijken.
  Lekker laat is namelijk geen talkshow.

  Kijk al uit naar volgend jaar. Fijne vakantie Paul

 7. Ron

  Angela vergeet dat er nog meer in medialand is waar ze zich druk over kan maken. Dit gestalk siert haar niet en maakt haar nu een beetje zielig.

 8. mix

  Paul de Leeuw kan best tegen kritiek van recensenten maar dan moet het wel iemand zijn die verstand heeft van televisie. Dat heeft Angela duidelijk niet. Als je iets over televisie wil zeggen of schrijven dan moet dat medium ook je passie zijn. Je moet er alles over weten. Als je als Angela in het verleden gewoon tv keek als een gewone kijker en er dan stukjes over gaat schrijven dan ben je niet serieus te nemen. Paul de Leeuw heeft in deze gelijk.

 9. anonymous

  Angela heeft gelijk

 10. Koen

  Hahahahah Angela, die kan ik niet meer serieus nemen. Lekker Laat was een leuk programma vond ik, vond je dat niet? Dan zit er een knop op je tvafstandbediening. Al die mensen die de hele tijd zeiken over het programma maar toch gwn gaan kijken…

 11. Corine

  Wat had Paul de Leeuw dan gedacht,Dat hij na zo,n bagger progamma de hemel in word geprezen
  Lekker makkelijk stukkie fietsen,voor zo,n mega salaris
  Gelukkig dat er nog mensen naar de studio willen komen
  Volgens mij krijg je geld toe
  Hij hoeft voor mij nooit meer terug te komen,op de buis
  Ik wens je een ellenlange vakantie toe

 12. B

  Ik snap niet dat hij er steeds op ingaat. Het is de mening van 1 persoon terwijl er gisteren meer dan 600.000 mensen keken. Tot na middernacht. Dat zijn topcijfers.

 13. C

  @mix: Helemaal mee eens! Deze vrouw is echt ontzettend vermoeiend, hautain en vooral ondeskundig. Ik krijg de indruk dat ze haar columns baseert op twee uurtjes TV die ze per dag kijkt.

 14. Walter

  AD, ontsla deze bollo met haar onkundige, overbodige en onnozele meninkje!!!

 15. Mevrouw Adema

  Ik ben fan van Paul. Maar wat hij hier doet vind ik niet goed. Of die mevrouw nu wel of niet gelijk heeft. Ik ga Paul nu toch met hele andere ogen bekijken. Paul is lekker adrem en kan snel zijn mening geven. Dat vind ik leuk. Dat is ook zijn kracht. Hij weet er altijd weer een leuke twist aan te geven. Maar, en dat vind ik echt, ik vind het niet gepast om één kritische recensente publiekelijk zo te behandelen. Dat doet een artiest niet. Zeker niet van zijn niveau. Nou, dan is ze kritisch, er zijn toch genoeg andere recensenten die iets anders vinden. Dus is er altijd wel een balans. En kritiek is niet altij slecht. Je kan er ook van leren. Zij is er nu eenmaal om te schrijven wat zij vindt. Een artiest maakt wat hij maakt. Maar hij moet zelf uit het publieke debat blijven in plaats van openlijk zieltjes te winnen voor zijn eigen gelijk. Dat past niet. Ik moest dit even kwijt.

 16. Erwin

  Paultje moet snel naar RTL . Daar past zijn flutprogramma goed in het schema.
  Deze vent is nog niet het minimum loon waard.
  Paul is al 15 jaar niet meer leuk net zoals Mathijs de graaier van DWDD.
  Vara zoek een wat nieuwe mensen. Het programma moet goed zijn en
  de presentator is niet zo belangrijk.
  Die pulp van Paul is wat voor de tokkies.
  Dwdd zou iedere maand door iemand anders gepresenteert moeten worden
  een jaar lang en dan laat je de kijker beslissen wie komend jaar alle afleveringen mag
  presenteren.

 17. Virginia en Meneer Kaktus

  Naar onze soap (plus uitgesteld kijken) keken meer mensen!

 18. Vara muts

  Walter
  Sat 24 Jun 2017 om 15:34
  Paul ben jij dit ?

 19. Norvo

  Het is niet één column. In een maand tijd heeft De Jong drie columns aan Lekker Laat gewijd, altijd recht op de man gespeeld met koppen als “sorry Paul, tis weer niet goed”. Dan is de grens tussen objectieve recensent en pestkop al behoorlijk aan het vervagen. Wie kaatst kan de bal verwachten.

 20. E-Online

  Angela de Jong heeft haar moment of dame te pakken en laat niet los! Net zoals Pauls trucjes raak je ook snel op de hare uitgekeken.

  Gehaaid typetje. Zij snapt precies dat je de aandacht moet trekken als columnist om je plek te behouden. Dus schrijft ze actief over het best bekeken amusementsprogramma van Nederland; Boer zkt Vrouw.

  Zelf denk ik dat zowel Paul als Angela profiteren van deze aandacht.

  Zelf vind ik het vreemd dat Paul de mogelijkheid om nog twee welen door te gaan met zijn show afwijst. Dan ontbreekt de drive toch echt. Geef als netmanager dat tijdslot aan iemand die echt graag wil.

 21. B

  @ Erwin

  Leer eerst schrijven voor je die onzin uitkraamt. Je verwart je eigen mening met die van de rest van Nederland. Je hoeft niet te kijken.

 22. Uhhh

  Wat lul je nou met je “tijdslot”. Ga koken man!

 23. dikkie dik

  Laat Paul nu gauw zijn (grote) mond dicht houden ,hij is De Jong net zo goed aan het afzeiken .Zij is dik oke .Maar Paul jii bent moeders mooiste zeker !
  Je bent idd een ster in het provoceren /belachelijk maken /kampioen bleren enz ….
  Tja en als iemand je tegengas geeft wordt je vals en hebt dan hele lange tenen .

 24. Brigit

  Ik ben het eens met mevrouw Adema. Als je niet tegen kritiek kunt moet je wat anders gaan doen.

  Maar iets anders, ik moet steeds zo denken aan die twee kinderen van hem. Als Paul door één recensie al zo lichtgeraakt is, hoe moet dat dan in de thuissituatie zijn? Dan is ie volgens mij echt niet heeeel anders. Ik vind het gewoon zielig voor die kinderen. Die hebben helemaal niet om zo’n vader gevraagd. Lekker voorbeeld!

 25. Huh?

  Zit Paul ook hier berichten te schrijven dan? Zó gek is ie toch niet?!

 26. Gonzo

  Paul denk een kijkcijferkanon te zijn, maar blijkt een losse flodder…..

 27. Daan

  Laat iemand van de NPO gewoon besluit nemen op Paul de L te laten stoppen!

 28. De schuld Van Vladimir Poetin

  Dat de heer De Leeuw een vreselijk onbeschaafd persoon is met een grote stoornis is niet mijn schuld. Dit voor de duidelijkheid.

 29. Oja?

  Gisteravond tijdens de laatste uitzending was Paul op zijn best
  Helemaal spontaan op de fiets door Amsterdam, en spontaan met mensen in gesprek gaan.
  Dit was een van de beste uitzendingen uit deze serie.
  Het was een geweldige uitzending heerlijk om naar te kijken

 30. Lambert

  Een columniste die elke zondag een orgasme krijgt van het kijken naar Boer Zoekt Vrouw die mogen we niet serieus nemen.

 31. Ron

  @mix: helemaal mee eens deze mevrouw de Jong is gewoon een kleuterjuf die het leuk vind om TV te kijken maar weet zelf helemaal niets van TV maken en of iets goed scoort of niet. Het is alleen maar gebaseerd op een mening, maar is helemaal niet relevant aangezien ze helemaal niets voorstelt in TV land dit mevrouwtje dus ik vind de reactie van Paul terecht. Pittig ook, maar dat is Paul.

 32. Hansje

  Wil iedereen die De Jong van (media)aandacht voorziet daar per direct mee stoppen?! We hebben deze nietsnut zelf op het podium gehesen (was best een ‘zwaar’ klusje) en zitten nu met de gebakken peren. Waarom zijn het toch altijd de mongolen die zendtijd en media-aandacht krijgen?

 33. massy

  wie kijkt er nou naar zoiets als paul de leeuw???
  voegt toch niks toe aan je leven,
  echt BAGGER TV,
  voor mensen met een laad IQ.

 34. O ja!

  Paul je bent ZIEK!

 35. Mayo Naise

  “…De Leeuw neemt op Twitter het laatste woord met zijn biologielerares-opmerking. Zelf gaat hij nu vooral genieten van zijn succes van gisterenavond: “Eindelijk iets gedaan wat ik al jaren wilde, op tv iets onvoorbereid doen! 626.000 kijkers! En de grootste adrenaline kick in jaren! Dank!…”

  Of je hier zo trots op moet zijn – tja het blijft uiteindelijk een mavo jongentje –

 36. Is ook zo

  Angela de Jong. De vrouw die aangaf Albert Verlinde te missen, Geer & Goor in ‘De wereld rond met 80-jarigen’ te willen stoppen en dol is op BzV. Dan kan je natuurlijk nog steeds een prima tv-recesente zijn.

  Maar dat is zij niet.

 37. Iek!

  Is ook zo… Paul ga weg! Ga op vakantie!

 38. Moon

  Waarom moet die Angela de Jong steeds op tv? Een recesent hoort voor het scherm te zitten, niet erop! Zou zij jaloers zijn op tv-bekendheden? Ik zag haar pas bij Jinek, wat een kil, vol van zichzelf zijnde kakmadam.

 39. Katie

  Ik hou absoluut niet van Paul de Leeuw, maar Angela de Jong is helemaal niet te doen. Het lijkt me vervelend als je show wordt afgekraakt (daar moet je tegen kunnen), maar het lijkt me echt erg als je show wordt afgekraakt die er echt helemaal geen verstand van heeft en denkt dat het publiek zit te wachten op haar mening, i.p.v. op deskundigheid. Een mening hebben we zelf wel, troela!

 40. Iek!

  Moon en Katie …. Paul ga weg. Ga op vakantie!

 41. Angela is Iek

  Iek is Angela

 42. De schuld Van Vladimir Poetin

  Dat De leeuw een inhalige achterbakse pisnicht is dat is niet mijn schuld. Voor de duidelijkheid voordat die verborgen homo in Den Haag mij weer de schuld geeft.

 43. Dennis

  Paul heeft altijd de zelfde gemaakte grijns, en zweet op zijn dikke kop, bah.

 44. Dennis

  Angela zou eens naar een goede kapper moeten gaan, en afvallen lijkt me ook niet overbodig, u lijd aan overgewicht dame.

 45. Paul de Leeuw

  Okay jongens. Ik kom uit de kast. Ik bied hierbij mijn verontschuldigingen aan. Ik heb het allemaal zo niet bedoeld. Ik heb inderdaad ook hier geprobeerd de publieke opinie een beetje te bespelen. Ik bedoelde er geen kwaad mee. Ik wilde alleen maar dat de mensen, net als vroeger, weer positief over me zouden zijn. Ik word ook een dagje ouder en ben bang dat ik er niet mee bij hoor. Ik weet wel, iedere artiest raakt een keer op zijn retour, maar ik wil daar nog niet aan. Ik wil nog zo graag meedoen en een heuse programmamaker zijn. Dus ik doe mijn best: een bingo of een liedje zingen, wat dan ook. Al moet ik over de vloer kruipen! Ik doe het. Maar als iemand dan zegt dat ik het niet goed doe, dan word ik boos…en een beetje vals. Sorrrrry. Maar vroeger vrat men toch ook altijd alles wat ik maar opdiende? Waarom nu dan opeens niet meer? Het is zó oneerlijk. Ja ja, ik hoor het u zeggen, de tijden veranderen, dat weet ik ook wel. Maar mag ik daar ook even aan wennen? Dus sorry, nogmaals, sorry. Ik zal mij voortaan gedragen. Dank voor al uw tips, ook namens mijn man en kinderen.

 46. Tjatja

  Angela
  Je neus gat 1 is groot de andere klein

  Ga daar wat aan doen
  En een beetje snel lelijk kind
  Je krijgt cijfer 4
  Onvoldoende

 47. Edwin

  Neus gat?
  Kuţkañkerknêus!

 48. Brandweer

  Edwin, pedo.

 49. X

  Waarom reageren wij hier zo massaal op? Om weer eens onze frustraties te botvieren omdat wij een kutleven hebben? Ik moet die Angela ook niet, op tv is ze nog erger dan haar schrijfsels in de krant.
  Maar op deze site worden mensen be- en vooral veroordeeld vanwege hun uiterlijk en /of leeftijd. Respect is ver te zoeken, onzinnig gescheld helaas niet. En dan bedoel ik vooral de reageerders onderling.

 50. X

  Zeg ik wat zinnigs word ik gemodereerd. Al het andere mag. Stel idioten hier.

 51. fedens2015

  Sta helemaal vierkant en rond achter mevr,de Jong.

 52. Delano

  @Erwin:

  Dat is het juist: Paultje pakt zoveel poen bij elkaar dat twee generaties na hem niet meer hoeven te werken. Kun je moeiteloos vergelijken met een broddelende broodvoetballer die na drie jaar Europa in China gaat hooghouden…

 53. BART

  PAUL OP EEN FIETS DOOR AMSTERDAM IS EEN PROGRAMMA FORMAT OP ZICH! MEGA

 54. Luuk

  Laten we nou aub realistisch blijven. De Leeuw is sowieso altijd al een behoorlijke arrogante lul geweest. Had het geluk om via radio bij tv te gaan werken. En ja er zijn mensen die het leuk vinden die platvloerse programma’s, nog meer mensen vinden het niets. Kijk je toch niet naar dit constant hetzelfde.

 55. jur

  hans berekamp, tja da’s n natuurlijk aangemeten en inmiddels bewezen …intussen helaas afstand moeten nemende autoriteit op het gebied van tv-recensies… ik wil niet vervallen in uiterlijke verwensingen richting t volume van enkels, maar ik kan de allengs door het ad? zelf benoemde statuur van Angela de Jong niet als inhoudelijkheid of vernieuwend herkennen, iig niet in haar waarschijnlijke taakomschrijving als tv-recensente. t meest stuitende en zichzelf onderuithalende vind ik nog de meta-kritiek over haar de leeuw-kritieken. mevrouw, u haalt uzelf onderuit….
  paul-haters… prima. lovers ook.. ik mag m wel… jarenlang en uniek een ‘onderbuik’ gevoel-vinder… maakt moeilijk bespreekbare onderwerpen bespreekbaar. de afgelopen 20 jaar geen vergelijk, ook komende 5 jaar niet vrees ik.. hoop dat ik het mis heb. niet alles was top maar in mijn beleving zocht en vond de leeuw de laatste 4 weken een blind spot op de leuke late night. ook eens met bart ‘PAUL OP EEN FIETS DOOR AMSTERDAM IS EEN PROGRAMMA FORMAT OP ZICH!’

 56. Tietjannah

  Van mij mogen ze allebei pertinent uit dit land verdwijnen.
  Wat een zuur geëmmer van die twee!

 57. Oppervlakkig

  Hoewel ik in Angela’s vorige ongenuanceerde column (over Paul) lef bespeurde, vond ik deze column een beetje hypocriet, kritiek uiten (waar ze op zichzelf gelijk in had, zo relatief weinig kijkers, en dan al zeggen ‘dat het geslaagd is’) daarom gaat het me niet, maar vervolgens snel allemaal genuanceerde dingen erachter aan zetten, wat wél goed was. Want stel je toch voor dat Paul kwaad word… angstig indekken heet dat. Je echte mening willen uiten, maar tegelijkertijd jezelf (onbewust) indekken dat je wel degelijk ook positieve dingen zegt. Zo kwam het op mij een beetje over, althans. Sowieso zeer inconsequent om de ene keer een format/show vreselijk slecht te vinden en dan opeens één avond super goed. Die inconsequentie kan ongeloofwaardigheid teweeg brengen.

  Geef gewoon je echte mening over Paul, Angela. Want ik proefde enige (geforceerde, ingedekte) nuance. Paul is sowieso een overgewaardeerd “talent” die zijn shows te danken heeft aan beste vriendjes zijn met de baas (dat heet kwalijke belangenverstrengeling van bovenaf!) Paul heeft zelf toegegeven dat die baas een hele goede vriend van hem is. Bovendien heeft Paul sowieso al zijn ware (profiterende) aard laten zien, toen hij in een Amerikaans hotel weed vond en vertelde toen te denken ‘Misschien kan ik hier een slaatje uit slaan!’ nou jongens… zal hij zo ook over de (publiekelijke omroep-)belastingbetaler denken?

 58. Oppervlakkig

  Paul is zó dom. Juist door zo geërgerd te reageren op haar kritiek, bewijs je alleen maar haar gelijk dat je inderdaad niet tegen kritiek kan. Dat je niet kan incasseren. Als je er heel luchtig en relativerend over had gedaan Paul, had je het tegendeel bewezen wél tegen kritiek te kunnen. Maar Sonja Barends kritiek heeft hem nog jarenlang dwarsgezeten! Zegt genoeg. Doet me denken aan Gordon/Bridget die ook over Gordon zei ‘Dat hij niet tegen kritiek kon’ en meteen barstte Gordon van furieuze woede uit! Want het was absoluut niet waar, hij kon wél tegen kritiek! Terwijl júíst door dat te doen (zo geërgerd te reageren en neerbuigende sneren terug te maken) toon je alleen maar aan er inderdaad zó niet tegen te kunnen. Heerlijk hoe wij mensen iets pertinent kunnen pretenderen, terwijl onze (alleszeggende) acties en opmerkingen nog geen seconde erna het tegendeel bewijzen.

  Maar ja, uitdelen kunnen wij mensen altijd natuurlijk, incasseren (bijna per definitie) niet. Altijd dat felle ontkennen ‘Ik kan wél tegen kritiek!’ waarom zien mensen niet gewoon in dat ze wel degelijk niet tegen kritiek kunnen?

 59. Jonas

  In deze is Paul juist niet dom. Het is zoals mix en Ron zeggen. Angela de Jong schrijft stukjes over televisie als kijker. Niet als iemand die al haar hele leven passie of verstand heeft van televisie . Beide is totaal niet het geval. Onbegrijpelijk dat zij deze baan heeft gekregen. Ze moet gewoon haar mond houden. Totaal niet relevant haar mening. Je vind de Leeuw wel leuk of niet. Lekker Laat is een prima programma voor op de late avond in de zomer. Paul was misschien even de weg kwijt maar even het de goede zeker weer gevonden.

 60. Oppervlakkig

  @ Jonas: Ik bedoelde niet dat Paul dom was in deze, maar meer m.b.t het geërgerd reageren op kritiek, omdat hij daarmee juist haar gelijk bewijst dat hij niet tegen kritiek kan. Het is bovendien vrij hypocriet (om anderen een kritische toon te verwijten) aangezien Paul (en met name Gordon) altijd op alles en iedereen af geeft. En iemand afkraken op z’n uiterlijk vind ik een zeer oppervlakkig zwaktebod. Voor iemands uiterlijk kan iemand niet kiezen. Daarmee tonen mensen enkel hun eigen bekrompen, lage, niveau aan.

  Verder snap ik dat men, aan de ene kant, een ‘gewone tv-kijker’ niet serieus neemt als recensent, aan de andere kant vind ik dit ergens onzin, want alle schrijvende recensenten zijn ooit begonnen als gewone tv-kijker hoor. Enkel omdat ze dan 10 jaar dat vak uitoefenen zijn ze capabeler? Ergens onzin, want dat je een doorgewinterde recensent bent, wil nog niet zeggen dat je dús objectief bent. Ook (zowel ervaren als onervaren, en zowel journalistiek opgeleiden als onopgeleide) recensenten hebben een eigen (subjectieve) smaak namelijk. Dat hele ‘Je hebt er verstand van, gezien het je professie is’ is een illusie. Zo vaak spreken (ervaren) recensenten elkaar pertinent tegen (hebben ze een compleet andere mening over een programma) enkel daaruit blijkt dat het een kwestie van eigen smaak (een subjectieve eigen visie erop) blijft, ervaren recensent of niet.

 61. Krange

  Paul is dom en moet van de buis. Het wordt toch nooit wat. Hij graait alleen maar poen weg wat we beter aan de gelukzoekers kunnen besteden .

 62. Edwin

  Het schijnt dat je er nogal mee zit.

 63. Wendel

  Paultje moet eens afleren om zo huiliehuilie te doen. Iedereen staat toch achter Angela. Leer er maar mee te leven Paultje , jou geschreeuw en gehuil helpt je niks.

 64. noman

  vrat paul maar is alleen rijstwafels

 65. Darwin

  Paul is een loser en blijft een loser. Hoe je het ook wendt of keert.

 66. Hahaha!

  64 reacties!

 67. Vara Muts

  Huh?
  Sat 24 Jun 2017 om 16:24
  Ja zeker reageert Paul zelf op deze site.
  Voorbeeld
  B
  Sat 24 Jun 2017 om 16:09
  en
  Walter
  Sat 24 Jun 2017 om 15:34

 68. Vara Muts

  Oja?
  Sat 24 Jun 2017 om 16:58

  Paul hou nou eens op met zelf te reageren.
  Niemand , zelfs je moeder ,vind je leuk

 69. Paul de Leeuw

  Heerlijk al die aandacht! Nu weer van Vara Muts!

 70. Panda

  Omg als 1 ding hier bewezen wordt is het wel dat Paul nog steeds relevant is. Weinig mensen zorgen voor zoveel reacties hier. En zo vol woede en afgunst bij velen. Sommigen doen zelfs alsof ze Paul zelf zijn en laten zo juist zichzelf zó kennen. En Paul… die kan na een succesvolle eerste, experimentele run lekker op vakantie.

 71. Ik haat spinazie

  Dus op alle blogs waarin iemand een spinazietaartrecept deelt, op alle websites waar restaurants worden besproken die zalm met spinazie op het menu hebben staan en op elke instagramfoto van iemand in spinaziegroene bikini reageer ik met hoe vreselijk walgelijk het is, smakeloos en dom. Elke keer weer. Zo besteed ik mijn tijd nuttig.

  Precies zo reageert de meerderheid hier: steeds bezig met wat ze juist haten.

 72. arie

  Nee Paul , je had volgens diverse bladen nog geen 500.000 kijkers.

  Je programma vind ook ik helemaal niks. Je brengt gedateerde TV, hoofdzakelijk met en voor “tokkie” publiek.

  Stoppen Paul voor dat je door iedereen afgebrand wordt.

  Angela de Jong is een uitstekende TV recensente, eerlijk en ( vooral) onafhankelijk.
  Dat alleen is al een unicum in de media wereld, waar men over het algemeen met elkaar slijmt en het “ons kent ons “gevoel hanteert.
  De reactie van de Leeuw geeft dit al aan.

 73. betweter

  Ach mensen, laat Paul toch, hij speelt alleen maar met ons belasting geld t.b.v. zichzelf.

 74. Luv

  Boven de 70 reacties! Wat zal Paul het fijn vinden om nog zo relevant te zijn. Al zou hij de helft van de berichten hier zelf hebben geschreven, dan nóg zijn 35 originele reacties veel voor zo’ n artiest op z’n retour!

  @ ik haat spinazie: Prima vergelijking met Paul! Je eet het op, je kauwt wat, maar je hebt gelijk al spijt: het heeft geen structuur, het is smakeloos, toch slik je het met een vies gezicht door, en de volgende dag ligt het verteert in je wc-pot. Dan rest er maar één ding: doorspoelen! Weg er mee!

 75. Bombarie

  Iemand die aangeeft Albert Verlinde te missen en Geer en Goor in meer programma’s wil zien een uitstekende tv-recensente noemen: Nederland kan zoveel beter!

 76. &

  Voor Luv is spinazie niet zuur genoeg.

 77. Panda

  Reactie 76: Paul is relevant. 9.55 mooie vergelijking. Stelletje trieste droeftoeters hier.

 78. anonymous

  Paul laat zich wel erg kennen, kan niet tegen een beetje
  eerlijke kritiek.

 79. Arnoud Tempelman

  Er zit wel een nieuw format in: LOW. Laat Op Wielen. Past goed op Youtube! Kan Paul eindeloos uitlopen. Zalen vol mensen laten wachten. Geen enkel gesprek afronden. Andere mensen met een handicap uitlachen. Omringcd door fans en jak-nikkers.

 80. aammehoela

  Je kunt hierboven stemmen over het salarisplafond voor Paul de Leeuw. Maar liefst 85%, ook ik als PO-fan, vindt dat hij best minder mag verdienen. Ik heb toch het idee dat heel veel kijkers op hem zijn uitgekeken en dat wellicht oud kijkers van RTLLN naar hem kijken. Dus Paul verhuis maar naar RTL of SBS. Dan zijn de kijkers die normen en waarden willen zien ook blij. Dan zijn de CO-aanhangers ook blij want wellicht zijn de kijkcijfers dan gemiddeld gezien ook weer hoger. Oftewel vrijwel iedereen blij. Doei Paul en hopelijk nooit meer op NPO 1. Prettige vakantie gewenst en gebruik de vakantie als beslissing om bovenstaand voorstel te omarmen.

 81. Luuk

  Aamehoela waar zijn die cijfers op opgebaseerd?..Feiten , bewijzen, kom op.

 82. Tuurlijk

  @Luuk Aammehoela is toch duidelijk genoeg: ‘ik heb toch het idee’, ‘wellicht’, ‘wellicht’, ‘vrijwel iedereen’…

 83. xxx

  Waarom gaat P d L niet gewoon d.o.o.d.

 84. Luuk

  Ja klopt 13.52 dat mens komt iedere keer met losse flodders.

 85. wajong

  Paultje moet minstens 200 kg afvallen. Dat luie vet moet gewoon maar eens weg.

 86. Bart

  Als je je recensie laat beginnen met ‘Ik kan er niet de vinger op leggen, maar’, dan ben je óf niet deskundig óf lui. Wat een kuljournaliste, die De Jong. Ik heb Lekker Laat nooit gezien, maar die De Jong verdient haar salaris niet.

 87. X

  Ammehoela wat bazel je toch! Niet van jou gewend dit.

 88. Henk II

  @Bart Eens!

 89. aammedrola

  X, hou je bakkes, lijer!

 90. SD

  lekker belangrijk, waar gaaaat dit over. De navelstaarderij van de Nederlandse media

 91. Jeffrey

  Jeetje wat un stelletje kleuters.
  Geen fan van het programma, maar je kan niet ontkennen dat Paul echt prima werk neerzet. Ik heb de (onvoorbereide)uitzending van vrijdag zitten kijken en het is toch wel een talent wat alleen Paul heeft om in de chaos op straat weten te improviseren.

  De Jong moet niet zeiken over kijkcijfers, want die zijn gewoon prima zo laat op de avond. En de vergelijking dat Pauw/Jinek het dubbele haalt gaat natuurlijk niet op. Je kunt een programma over de actualiteit/politiek toch niet vergelijken met amusement.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.