RTL Boulevard blijft Geert Wilders aanpakken

Geert Wilders blijft persona non grata bij RTL Boulevard. Hoewel de politiek nou niet bepaald een speerpunt is van de tv-show, koos het programma er dinsdag opnieuw voor om de PVV-leider aan te pakken. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. RTL Boulevard opende de uitzending met Wilders’ nieuwste anti-terreurplan, vermoedelijk op verzoek van De Vries, die al jaren fel tegenstander is van de PVV én van mening is dat meer BN’ers zich moeten uitspreken tegen zijn partij.

Wilders kwam deze week met het idee om potentiële terroristen meteen vast te kunnen zetten. De Vries legt het als volgt uit: “Wilders wil dat mensen zonder veroordeling worden opgesloten. Hij gaat eigenlijk nog een stap verder. Het gaat niet om een veroordeling, maar er is zelfs niet eens een echte verdenking. Hij wil mensen die in beeld zijn bij de veiligheidsdiensten om wat voor reden dan ook, die mogelijk, heel misschien, wellicht ooit tot iets over zouden gaan, wil hij preventief van de straat halen, een halfjaar opsluiten in de hoop dat we tegen van alles beschermd worden.

De Vries vindt dat Wilders hier opnieuw veel te ver gaat. “Ik dacht toch wel: het moet niet gekker worden. We proberen onze vrijheid juist te verdedigen tegen terroristen en volgens mij bereik je dat niet door mensen die nergens van worden verdacht, maar waarvan het uiterlijk je niet aan staat, maar preventief van de straat te halen.”

Het idee steekt slecht in elkaar, vindt De Vries. “Wat gebeurt er dan na dat halfjaar als die mensen weer worden vrijgelaten? Hoe hou je er dan nog zicht op? Daar lees ik niets op. Dit is een heel omstreden, dubieus voorstel.”

Ik denk dat het wel eens een averechts effect kan hebben. Als je mensen zomaar op gaat sluiten zonder reële verdenking, dan doet dat iets met mensen. Je roept veel frustratie en ergernis op bij een groep mensen.

Volgens De Vries is het niet zo dat hij nu Wilders aan het bashen is. “Ik ben niet de enige die dit zegt vandaag, want mensen zouden kunnen zeggen: ‘De Vries is altijd kritisch op Wilders.’ Maar alle politieke partijen in de Tweede Kamer hebben gezegd: ‘Jongens, dit gaat veel te ver, dit kan niet.’”

Niet alleen RTL Boulevard, maar ook RTL Nieuws en de directie van RTL Nederland staan erom bekend anti-Wilders te zijn.

Lees ook:
Geert Wilders: ‘Peter R. de Vries jaloers op mijn succes’ (2010)
RTL Boulevard vindt vervolgen Geert Wilders goed (2014)
RTL Boulevard kiest voor aanval op Geert Wilders (afgelopen maart)
RTL Boulevard vindt Geert Wilders een lijkenpikker (afgelopen maart)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen