RTL Boulevard vindt Geert Wilders een lijkenpikker

Geplaatst op wo 23 mrt 2016 om 10:10

RTL Boulevard gebruikte de terroristische aanslagen in Brussel dinsdagavond om zich opnieuw fel uit te spreken tegen Geert Wilders. Alle vier de heren achter de desk uitten felle kritiek op de PVV-leider. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4, een tv-zender die zich al geruime tijd als anti-Wilders profileert. Boulevard vindt het, net als Viggo Waas, walgelijk dat Wilders, die virtueel de grootste partij van Nederland leidt, vlak na de aanslagen opriep tot het sluiten van de Nederlandse grenzen. 

De sterren van RTL Boulevard vinden het verwerpelijk van Wilders. “Iedereen is in shock, verdrietig en angstig. Dat je dat dan doet, vind ik de ultieme vorm van lijkenpikkerij“, brieste John van den Heuvel.

Peter R. de Vries, één van ’s lands bekendste tegenstanders van Wilders, sloot zich daarbij aan. “Wilders heeft een zeldzaam talent om op de verkeerde momenten verkeerde dingen te zeggen. Dat weten we nu.

Albert Verlinde denkt dat Wilders de terreur in Brussel gebruikt om zijn mening te verkondigen. “Hij ziet dit als een campagne voor zijn boodschap.”

En Winston Gerschtanowitz: “Slechte timing.”

RTL Boulevard koos vorige week ook al voor de aanval op Geert Wilders, toen de showrubriek besloot om voor de analyse van de eerste dag van zijn ‘Minder Marokkanen’-proces zijn aartsvijand Peter R. de Vries uit te nodigen.

RTL 4 profileert zich al enige tijd als anti-Wilders. Niet alleen zenderbaas Erland Galjaard, de baas van RTL Nieuws, maar ook de twee dagelijkse programma’s RTL Boulevard en RTL Late Night moeten niets van Wilders hebben.

Volgens mediakenner Marianne Zwagerman is het onverstandig dat media Wilders en zijn aanhangers in de hoek zetten. “Het is te vaak veroordelend”, zei ze recentelijk.

Lees ook: RTL Boulevard kiest voor aanval op Geert Wilders (zaterdag)
47 Reacties op “RTL Boulevard vindt Geert Wilders een lijkenpikker”


 1. Jasper

  RTL Boulevard wordt steeds meer een politiek programma en we weten nu inmiddels wel dat ze tegen de PVV zijn. Op deze manier wordt deze partij toch steeds groter.

 2. Dave

  Wilders is de KONING!!!! lang leven de KONING!!!

 3. Twan

  Ik heb het niet gezien maar wordt beetje moe van dat gezeik op die man. Ik.stem zelf geen PVV maar die man magvgewoon zeggen wat die wilt dus waar bemoeien de heren zich mee.

 4. mark2

  dat is een mooi standpunt! meer diepgang dan verwacht ;-)

 5. Bert

  Dat wordt stemmen op Indonesische Geert Wilders. Ik hoop alleen dat ie niet mij weer belazert als tijdens het gedoogkabinet Rutte I…

 6. otto groeneveld

  Van de Heuvel je kletst echt als een nagemaakte zogenaamde correct zijn hoofd in het zand stoppende graaiende achterbakse VVD’er, ga janken joh en sluit je op in je dure huis met bewaking en dergelijke, oh oh oh wat ben je stoer lafbek.

 7. frits

  Dacht dat Boulevard zich niet met politiek bemoeit……….

 8. Anoniem

  En terecht. Meer media zouden zich tegen het gevaar Wilders moeten uitspreken… zodat de domme massa ook eindelijk luistert.

 9. Peter S de Dooi

  Ha Ha Ha moet je dat horen, de “grote drie” achter de desk… Ze zijn maar wat blij dat Wilders zo groot is, ze hebben niks anders te melden behalve de roddel over een prul ster. Maar stel je voor dat Albert er tussen zat of Petertje moet achter de grote terroristen aan die kijkt wel uit! Oh ja we moeten boeten want in Turkije was er ook een aanslag en er was geen vlag halfstok en dat komt omdat de ene terrorist de andere extremist uitroeit. Brussel moet ook boeten omdat er een terrorist is gearresteerd. Ik zou zeggen Wilders Akbar en Trump ook (for president).
  De ballen met RTL en de linkse kliek

 10. James - Amsterdam

  Volgens mij is het de schuld van die terroristen. Zonder hen heeft Wilders niets te melden.

 11. Ro&Flo

  Een achterbakse VVD nicht

 12. Bertje

  Ik mag toch hopen dat de Nederlander zelf in staat is om zich een oordeel te vellen. Een beoordeling te maken of het beleid dat Wilders aankondigt te willen voeren, een betere oplossing biedt tegen terreur van de Islam dan het huidige beleid? Oordeel zelf.

 13. Majan

  Ach ach MC toch. Halen 1 puntje van nog geen 5 minuten uit een programma van 45 minuten. Lekker scoren is dat he, beste MC!!

  Ik heb gisteren (ruim voor Boulevard), bij een ander artikel al geschreven, dat Wilders best even had kunnen wachten, met zijn uitspraken, al was het alleen al, uit respect voor de slachtoffers. Wat Wilders doet, is zieltjes winnen over de rug van de zieltjes die gisteren het leven hebben gelaten. Dus ja, slechte timing van Wilders.

 14. Govert

  Wilders op naar 50 zetels! Daar kan niemand om heen ook de Telegraaf niet.

 15. Bart

  @Govert Dan komt hij er altijd nog 26 tekort om te regeren.

 16. Anoniem

  Lekker buiten sluiten die Wilders dan maar 5 partij coalitie.

 17. Marc E. Putto

  Tja Wilders spint garen bij dit soort accidenten alvorens de grootste partij van dit land te worden na de verkiezingen in 2017. Weet niet of Nederland daar blij mee moet zijn? Het coalescentieproces nadien zal uiterst moeizaam gaan bevroed ik.

 18. Al mijn reactie's worden vastgehouden voor moderatie..

  John van de Heuvel is een Marokkaan, RTL is een buitenlandse omroep, De Vries z’n dochter vult haar zakken in Afrika, De vries is voetbalmakelaar van Marokkaantjes, Gerschtanowitz is een Oost-Europeaan en v.d.Linde is een….
  Dus ja, moeten we dat soort mensen serieus nemen?

 19. Marcel

  Rechts kan ook anti-Wilders zijn, dus ook het rechtse bolwerk RTL. Verder hebben ze wel gelijk, een vorm van lijkenpikkerij en totaal misplaats van Wilders om voor eigen gewin zo te oreren vlak na een aanslag. Maar ja, dat deed hij na Parijs ook. Hij ratelt zijn stokpaardje weer af.

 20. Imade

  Wilders is een politicus.. als hem wordt gevraagd wat hij ervan vindt… dan kan je zulke uitspraken verwachten ja.

 21. Anoniem

  hahahaa en dat zegt het grooste riool programma van de tv met die zielige klikko boeren en Kwalbert Verlinken.hahahaha

 22. zo maar

  Ben het zelden met Wilders eens maar deze keer lijkt het mij een goed idee: grenzen sluiten maar wel als Wilders in het buitenland is. Kijken of een geblondeerde man (is al verdacht) met een Indonesische moeder (Islamitisch?) er dan nog in komt. Moet hij een oplossing gaan verzinnen om alsnog binnen te komen. Wilders en oplossingen…dan kan het even gaan duren.

 23. Insider

  Het zou eens een keer zo fijn zijn als alle deskundigen in dit soort programma’s slechts over hun eigen handel zouden praten. De Vries over misdaad en alles wat hij heeft opgelost (alles), Van den Heuvel idem dito en over vrouwen, Albert over het zwemmerseczeem van musicalsterren en Winston hoeft alleen maar te knikken, de papieren voor hem te rangschikken en te zeggen “Goed. We gaan het zien.” Wat kan mij de politieke mening van deze talking heads boeien? Toch al min dat baas Galjaard zijn eigen mening er zo ontzettend doorperst. En nu begint Wendy van Dijk ook al. Begin van het einde, dat soort gasten gaat op enig moment net een keer te ver in hun grootheidswaanzin.

 24. Geitenwollensokken fokker

  alle moslims wegwezen!!

 25. Geitenwollensokken fokker

  mediacourant moslim redactie included :)

 26. Grobbebol

  “RTL 4 profileert zich al enige tijd als anti-Wilders.”

  Blablablabla, MC.

 27. Wolter

  Waarom schrijven mensen islam en islamitisch toch steeds met een hoofdletter? Kijken jullie tegen deze zaken op? Of schrijven jullie katholiek e.d. ook met een hoofdletter?

 28. Marly

  Och, de geitenwollen-agitator is ook weer uit zijn (of andersmans?) hol gekropen.

 29. Robbo

  De kop moet zijn “Geert Wilders is een lijkenpikker”.

 30. Tanja

  Is er nog onafhankelijke pers?

 31. Anoniem

  Natuurlijk piept John van den Heuvel…

 32. Walter

  Kansloze actie van de vier heren, om Wilders aan te vallen om zijn uitspraken. Wilders roept ten eerste deze uitspraken al jaren, dat is al niets nieuws (ongeacht je ermee eens bent of niet). Maar om Wilders te gebruiken om hun afkeer uit te spreken helpt toch niet, want hiermee maak je Wilders alleen maar groter.

  Ten tweede is het kwalijk om wel Wilders op uitspraken aan te vallen, en niet bijv. Pechtold, die tot kalmte waant. Dat moet ie maar eens zeggen tegen die mensen, die gisterochtend hun familie en dierbaren zijn verloren. Geef die mensen recht tot emoties (woede, verdriet etc.), daarin is meneer Pechtold de laatste die hierover moet uitspreken!

  En hoe zielig ben je als Peter R. de Vries zijnde, om in iedere uitzending waarin je te gast bent, om Wilders af te branden. Volgens mij is die boodschap wel duidelijk van deze Wilders-hater. Ik ben er onderhand wel klaar mee met zijn zuuraanvallen op Wilders.

 33. Ag

  Walter, je bent dommer dan de reet van Herman de Stier.

 34. Wendeline van Wanroij

  Ja hoor, daar hebben we RTL Boulevard, onze nieuwe politieke partij, al net zo slecht als het huidige kabinet. Doe mij maar Shownieuws en Geert Wilders.

 35. Patrick

  Gisteravond weer zendtijd om volwassen mensen op te voeden constant.
  Je kijkt niet naar boulevard voor een politieke discussie lijkt mij

 36. efw

  ach in de wereld draait door werd ie een klootzak etc genoemd. Dan is dit tenminste nog een nette mening.

 37. !

  Deze site is ook niets meer dan propaganda.

 38. Marly van der velden Lover

  RTL BOULEVARD lijkt tegenwoordig wel rtl nieuws! geen shownieuws meer te zien, alleen maar over criminelen, terroristen en ander algemeen nieuws

 39. ano

  Je weet dat je te maken hebt met een erbarmelijke redacteur als Marianne Zwagerman als duider wordt aangehaald. Die vrouw heeft werkelijk nergens verstand van, en één enkele vaardigheid: schreeuwen!

  Totaal doorzichtig artikel weer MC; we weten onderhand wel dat deze site bezig is met een politieke pro-Wilders campagne. Dat is niet bepaald een compliment maar getuigen van ondermaatse intelligentie. Tip, in plaats van oude roddelbladen op te rakelen ga je eens verdiepen in terrorisme, macro-economie en politieke filosofie. Is een stuk waardevollere besteding van je tijd.

 40. Kaaskijker

  Geert Wilders doet inderdaad aan lijkenpikkerij. En schuwt daarvoor zelfs niet openlijk racisme. Luchthavenpersoneel dat de islam praktiseert zouden ontslagen moeten worden. Dit is racisme in zijn puurste vorm. Pure uitsluiting van beroepen op basis van religie en etnische achtergrond, totaal voorbij het correcte goed screenen van luchthavenpersoneel:

  Mensen met een nationaliteit van een islamitisch land mogen niet meer werkzaam zijn op beveiligde delen en in zenuwcentra van Nederlandse luchthaven, stelt de partij van Wilders nu voor.

  PVV-Tweede Kamerlid (parlementslid) Dion Graus verwijst naar waarschuwingen van Belgische veiligheidsdiensten. Daaruit zou blijken dat meerdere (oud-)werknemers van Brussel Airport jihadstrijders of -voorstanders blijken te zijn. Graus wijst er ook op dat zich op Schiphol een islamitische gebedsruimte bevindt in het hart van de luchthaven, vanwaar koffers naar de vliegtuigen worden getransporteerd. Hij vindt “dat dit soort onveilige situaties op Nederlandse vliegvelden waar mogelijk voorkomen dient te worden”.
  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160322_02196293

 41. A.Zijn

  John van den Heuvel is een lekkere vent.

 42. Huiskamer

  Wij dienen in sprookjes te geloven. En zij die dat niet doen geloven in de duivel.

 43. Peter S de Dooi

  @Kaaskijker: Ga is werken bij de Overheid, Utrecht, Amsterdam bijna 95% is allochtoon. Ik heb als schoonmaker gewerkt in mijn studietijd. Ik was de enige blanke jongen daar. Zij melden zich massaal ziek, dus ik moest weg. En zo kan ik nog wel 100 andere voorbeelden noemen.
  Shalom!

 44. A.so

  @Peter S de Dooi

  Zij meldden zich massaal zie dus jij moest weg? Hoezo dat? Na “dus” komt een logische conclusie, maar die mis ik even. Leg uit a.u.b.

 45. The Bitch..

  Ben blij dat ik allang afgehaakt ben bij die a.c.h.t.e.r.l.i.j.k.e RTLB.

  Het meeste ergerde ik me nog aan die Verlinde, vre.se.lij .k w.i.j.f.

  En dan was die de Vries ook weer veel te vaak te zien naar m’n zin, dus weg wezen daar, dan hoef ik me ook niet te ergeren.

  Doen net of ze alles erg vinden, stel schijnheilige …bahhhh.

 46. Sjakie

  Mooie puntjes. Normaal schrijven lukt de minder intelligenten niet.

 47. Nol

  RTL Boulevard: de spreekbuis van de Nederlandse Joseph Goebbels, Erland Galjaard.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.