RTL Boulevard vindt Geert Wilders een lijkenpikker

RTL Boulevard gebruikte de terroristische aanslagen in Brussel dinsdagavond om zich opnieuw fel uit te spreken tegen Geert Wilders. Alle vier de heren achter de desk uitten felle kritiek op de PVV-leider. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4, een tv-zender die zich al geruime tijd als anti-Wilders profileert. Boulevard vindt het, net als Viggo Waas, walgelijk dat Wilders, die virtueel de grootste partij van Nederland leidt, vlak na de aanslagen opriep tot het sluiten van de Nederlandse grenzen. 

De sterren van RTL Boulevard vinden het verwerpelijk van Wilders. “Iedereen is in shock, verdrietig en angstig. Dat je dat dan doet, vind ik de ultieme vorm van lijkenpikkerij“, brieste John van den Heuvel.

Peter R. de Vries, één van ’s lands bekendste tegenstanders van Wilders, sloot zich daarbij aan. “Wilders heeft een zeldzaam talent om op de verkeerde momenten verkeerde dingen te zeggen. Dat weten we nu.

Albert Verlinde denkt dat Wilders de terreur in Brussel gebruikt om zijn mening te verkondigen. “Hij ziet dit als een campagne voor zijn boodschap.”

En Winston Gerschtanowitz: “Slechte timing.”

RTL Boulevard koos vorige week ook al voor de aanval op Geert Wilders, toen de showrubriek besloot om voor de analyse van de eerste dag van zijn ‘Minder Marokkanen’-proces zijn aartsvijand Peter R. de Vries uit te nodigen.

RTL 4 profileert zich al enige tijd als anti-Wilders. Niet alleen zenderbaas Erland Galjaard, de baas van RTL Nieuws, maar ook de twee dagelijkse programma’s RTL Boulevard en RTL Late Night moeten niets van Wilders hebben.

Volgens mediakenner Marianne Zwagerman is het onverstandig dat media Wilders en zijn aanhangers in de hoek zetten. “Het is te vaak veroordelend”, zei ze recentelijk.

Lees ook: RTL Boulevard kiest voor aanval op Geert Wilders (zaterdag)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen