Bridget Maasland: ‘Kristel van Eijk moet terug op radio’

Bridget Maasland vindt dat Kristel van Eijk terug op de radio moet, helemaal nu er zo veel discussie is over een gebrek aan vrouwen in de dagprogrammering van de Nederlandse radiozenders. Dat zei ze dinsdagavond in RTL Boulevard, waar het onderwerp aan bod kwam. Van Eijk stapte in 2013 over van Qmusic naar WNL, maar vertrok daar in 2015 uit onvrede. Vlak daarna sprak ze de wens uit om Coen en Sander op te volgen bij 3FM, maar vorig jaar juni gaf ze haar radiodroom op.

Nu verscheen Van Eijk aan de Boulevard-desk om over het vrouwenprobleem bij de radio te praten. “Er zijn wel degelijk heel veel goede vrouwen te vinden voor op de radio. Die zijn her en der verstopt en sommigen zijn al te horen. Dan komt het aan op de programmaleiding: zij moeten vrouwen die plek gunnen én geven.”

Vrouwelijke dj’s aanstellen puur omdat ze vrouw zijn, werkt volgens haar niet. “Als je alleen vrouwen op zender zet omdat het een vrouw is, dan zal ze alleen in de nacht blijven zitten of in het weekend en niet doorstromen naar een drivetime-plek, omdat ze misschien net niet helemaal goed genoeg is. Als je het aandurft en je vindt zo’n talent, gok er dan op en zet zo’n vrouw op drivetime met een personalityshow en niet als iemand die erbij zit om mee te lachen.

Waarom ze zelf niet meer te horen is? “Dat is een samenloop van omstandigheden geweest, maar wat ik al zei: ‘Het moet je gegund worden door de programmaleiding.’

Bridget Maasland daarop: “Je bent goed genoeg, dat heb je al bewezen, je hebt een prachtige stem. Dan zouden zij jou toch die kans moeten geven? Dat is wat jij zegt.

Van Eijk: “Het is echt een mannenwereld. Ik denk dat mijn probleem is geweest dat ik héél goed wist wat ik wilde. Ik wilde dus inderdaad doordeweeks drivetime knallen. Ik had liefde voor het vak en een enorme ambitie, maar vier jaar geleden ben ik gestopt. Misschien was ik net iets te vroeg en liep ik voor de troepen uit. Als het je dan niet helemaal gegund wordt…

Ze hoopt op meer vrouwen op de radio. “Ik ben benieuwd wanneer er iemand opstaat met ballen in zijn broek die zegt: ‘Vrouw, drivetime, een personalityshow.’ Dus niet als sidekick.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen