Nieuwe SBS-baas wilde Jochem uit Bonje met de Buren

Remco van Leen, de nieuwe tv-baas van SBS, wilde Jochem van Gelder uit het succesvolle SBS 6-programma Bonje met de Buren hebben. Dat vertelt de presentator vandaag in het AD. SBS 6 zet Van Gelder aan de kant. De zender wilde hem alleen nog Lachen Om Home Video’s geven, maar daar was de tv-ster niet blij mee en daarom trok hij aan de bel bij de directie. “Het was eigenlijk een kennismakingsgesprek met de nieuwe mediabaas Remco van Leen. Die heb ik wel vaker gehad.

Voor Van Gelder, die wijst op de vele directiewissels bij SBS, liep dat gesprek niet goed af. Hij kreeg onder meer te horen dat hij niet meer welkom is bij zijn succesvolste programma Bonje met de Buren.

Van Gelder: “Een eerdere directeur bedacht nog enthousiast de combinatie Patty Brard en mij voor Bonje met de Buren. Van Leen vond die combinatie helemaal niets. En zo komt er dus een ander op die plek.

De nieuwe mediabaas Van Leen wil vers bloed in beeld. “Uit het gesprek bleek dat ze sowieso koersen op andere mensen. Of dat al bestaande SBS-gezichten of nieuwe namen zijn, weet ik niet. Het gaat niet zo goed met de zender, dus ik vind het ook niet vreemd dat ze verder kijken.

Deze sneer van Van Gelder is in lijn met de uitspraken die hij gisteren deed op de radio. Daar gaf hij aan dat er veel onrust zou zijn op de werkvloer van SBS 6.

Van Gelder verwacht binnen een halfjaar een nieuwe werkgever te hebben gevonden.

Overigens vertrekt ook Brard bij de zender. Zij gaat de komende tijd rouwen om haar SBS-exit.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen