Verzamelkoorts prima van start na voetbal op SBS 6

Het Kim-Lian van der Meij-programma Verzamelkoorts is woensdagavond van start gegaan met mooie kijkcijfers op SBS 6. De eerste aflevering trok 808.000 kijkers, goed voor een marktaandeel van 15,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Van der Meij stond direct na de oefeninterland Marokko – Nederland geprogrammeerd. Het verslag van die voetbalwedstrijd was met bijna 1,1 miljoen kijkers en 23 procent marktaandeel de winnaar op prime time.

De oefeninterland begon vanwege het tijdsverschil met Marokko iets vroeger dan men van het voetbal gewend is, namelijk om 19.30 uur in plaats van 20.30 uur. Dat bood SBS 6 een uitgelezen kans om een nieuwe productie in te klemmen tussen het veel bekeken voetbal en kijkcijferhit Hart van Nederland.

Uiteindelijk is er gekozen voor Verzamelkoorts en daar mag Van der Meij voor in haar handjes knijpen. De presentatrice staat nou niet bepaald bekend als hitmachine en dit is een welkom steuntje in de rug voor haar.

In Verzamelkoorts bezoekt ze bijzondere verzamelaars en dompelt zich onder in hun leven. Het programma wordt gesponsord door de BankGiro Loterij.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen