Peter Lubbers weg bij SBS, opvolger is AvroTros-baas

Remco van Leen (50) gaat aan de slag als directeur content bij SBS. In die functie is hij verantwoordelijk voor de tv-zenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9. Dat heeft het mediabedrijf vandaag laten weten. Van Leen, die de afgelopen jaren mediadirecteur was bij AvroTros, is de opvolger van Peter Lubbers, die vertrekt bij SBS. “Na twaalf jaar TROS en AvroTros ben ik toe aan een nieuwe stap. Ik ben enorm trots op het succes van AvroTros en het voelt alsof ik op mijn hoogtepunt vertrek“, zegt hij.

De AvroTros-baas verheugt zich op het SBS-avontuur. “Ik heb zin om mijn jarenlange ervaring in te gaan zetten bij SBS en kijk ernaar uit om aan de slag te gaan in een nieuwe omgeving.

Peter de Mönnink, CEO van SBS Broadcasting, is blij met Van Leen. “Met Remco van Leen halen we een zeer ervaren mediaman in huis. Iemand die weet wat het is om gericht op de consument de juiste content via de juiste kanalen te verspreiden, een cruciale plek in het steeds meer crossmediale en sterk veranderende tv-landschap waarin wij als mediabedrijf opereren.”

Hij bedankt Lubbers, die in februari 2015 overstapte van de AVRO naar SBS. “Ik ben Peter Lubbers erkentelijk. Mede dankzij zijn visie heeft onze zendergroep een steviger positie opgebouwd in marktaandeel en een duidelijker profiel gekregen. Inzichten die wij graag gebruiken bij het bouwen van onze toekomst.

Bij AvroTros was Remco van Leen als mediadirecteur verantwoordelijk voor tv, radio en online. Bij de TROS was hij werkzaam als programmaleider. Eerder werkte Van Leen in diverse functies bij verschillende producenten waarvan het grootste deel bij Ivo Niehe Producties. Hij start op 1 oktober bij SBS Broadcasting.

Over de reden van Lubbers’ vertrek laat SBS niets los. Naar verluidt heeft hij ruzie gekregen met John de Mol, mede-eigenaar van SBS.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen