Jochem van Gelder: ‘Iedereen bij SBS voelt onrust’

Foto: RTLJochem van Gelder heeft in zijn vijf jaar bij SBS 6 nog niet meegemaakt dat er géén onrust was bij de zender. Dat heeft de presentator, wiens contract bij de zender volgende maand niet verlengd wordt, laten weten op NPO Radio 2. Er gaan al sinds jaar en dag geruchten over een vervelende sfeer op de werkvloer van SBS 6 en die lijkt Van Gelder hiermee te willen bevestigen. “Vier tv-directeuren in korte tijd. Dan weet je dat niemand zeker is van zijn plek“, sneert de tv-persoonlijkheid.

Bij SBS werken is volgens Van Gelder niet heel comfortabel. “SBS is een bedrijf dat volop in beweging is, waar veel gebeurt. Ik heb daar nu vijf jaar gezeten en ik heb niet anders meegemaakt dan dat er ook best wel wat onrust is.

Hij heeft bobo’s zien gaan en komen. “Elke keer als er een nieuwe trainer komt, dan weet je dat die naar de selectie gaat kijken. Dan zet hij zijn geld op die of die. Bij de laatste wisseling was het zo dat de nieuwe top eigenlijk de boodschap had: ‘De ambities die jij bij SBS hebt, hebben wij in iets mindere mate, dus we hebben voor jou misschien Lachen Om Home Video’s, maar dat is alles.’”

Die boodschap was voor Van Gelder reden om niet langer met SBS te willen werken. “Als je een beetje ambitie hebt dan zou het raar zijn om te zeggen: ‘Fantastisch, geweldig, dat blijf ik doen de komende vijf jaar.’”

Of hij zijn ongewenste status zag aankomen? “Eigenlijk wel, omdat er constant onrust is“, zegt hij. “Ik denk dat heel veel collega’s bij SBS er constant een beetje rekening mee houden.

Toch was het niet alleen maar ellende bij SBS, aldus Van Gelder. “Het feit dat het bedrijf zo in beweging is, heeft ook voordelen. Het betekent bijvoorbeeld ook dat ik in de afgelopen vijf jaar iets van twaalf programma’s heb mogen doen. Alleen over Bonje Met De Buren is al een boek te schrijven. Dat is zo’n ongelooflijke ervaring geweest en daar word je nooit slechter van.”

Ik ben ze buitengewoon dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen. Als je je ogen en oren openhoudt, weet je dat er ook een moment kan komen dat er niet voor jou gekozen wordt. Dat is dan nu.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen