Halina Reijn vindt dat Rutte intellect verloochent

Geplaatst op di 31 jan 2017 om 14:15

Halina Reijn vindt dat Mark Rutte zijn intellect verloochent. Dat zegt de actrice, die vorig jaar onterecht beweerde dat de premier haar zelf had uitgenodigd om aan zijn tafel te zitten bij het Correspondents’ Dinner, in haar column in het AD. Rutte kocht vorige week pagina’s op in grote kranten om een populistische brief te verspreiden. Dat is zó niet Rutte, vindt Reijn. “Dat iemand zijn eigen karakter en intellect zo schaamteloos verloochent om meer macht te genereren“, klaagt ze in de krant.

Dat populistische past Rutte helemaal niet, vindt ze. “Het blijft in mijn ogen verbijsterend dat iemand zichzelf een compleet ander taalgebruik en een vreemde toon aanmeet, enkel omdat hij denkt stemmen te kunnen winnen.

De brief van Rutte was volgens Reijn heel doorzichtig. Ze denkt dat iedereen in dit land wel doorziet ‘dat Rutte niet meent wat hij zegt’.

Reijn merkt dat sommige mensen Rutte juist dankbaar zijn, ‘omdat hij een hand reikt aan de ontevreden mannen en vrouwen van Nederland die anders op een nog grotere populist zouden stemmen’.

Ze doelt op Geert Wilders, die erg populair is bij lager opgeleide Nederlanders. Reijn heeft het idee dat Rutte ‘een tijdelijke verstandsverkleining heeft ondergaan omdat intelligent en uniek zijn nu eenmaal niet hip is op het moment’.

De AD-column ‘Rutte’ van Halina Reijn kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Mark Rutte: ‘Halina Reijn moet ontspannen doen’ (september)
19 Reacties op “Halina Reijn vindt dat Rutte intellect verloochent”


 1. Mike

  Wat is zij toch een zelfingenomen draaaaaak.

 2. Mike

  Wat ben ik toch een zelfingenomen draaaaaak.

 3. Roomtaart

  Meid ga lekker acteren en hou verder lekker je vervelende m uil dicht

 4. Anoniem

  Halina Reijn past precies in dat elitaire rijtje Hollywoodsterren.
  Totaal geen kijk op de gewone man of vrouw, superieur en arrogant.

 5. Walter

  Kom op zeg, Halina Reijn. Als we zo iemand al serieus moet nemen…

 6. David

  Ze heeft wel gelijk in deze. De rutte van 2006 was een braaf, liberaal heertje met een degelijk programma. Sindsdien is er veel verandert en kletst hij maar raak, op zoek naar macht en stemmen…

 7. Anoniem

  Rutte, is een kwakzalver, leugenaar en zeer ongeschikt als premier.

 8. jm

  Halina Reijn…. waarom dat schaap aan het woord?
  Zij roept bij de meesten onder ons dezelfde gevoelens op als Sylvana Simons.

  Snap niet dat ze haar maar blijven uitnodigen bij DWDD, waarschijnlijk gebrek aan beter.

 9. Anoniem

  Dat zegt Halina van Reyn, …….een niets zeggende dame. Dus…….

 10. Marcel

  Ze heeft gelijk, maar wel een beetje misplaatste verontwaardiging natuurlijk. Uiteraard is dit ook Rutte. En Zijlstra begon al met die rechtse PVV taal vorig jaar, en nu Rutte. Ik zie een patroon ontstaan. Al die rechtse partijen hebben populistische framing.

 11. Roger

  @Marcel

  “populistische framing”? Nee, dat is natuurlijk niet links populistisch geblaat…

 12. Fox Mulder

  Hey kijk nou eens. Een foto waar ze haar kleding wel aan heeft!

 13. Jesse K.

  Onbegrijpelijk dat dit veenlijk nog steeds actueel is.

 14. Halina Reijn

  Weten jullie wel dat ik naast een wereldactrice ook zeer buitengemeen hoogbegaafd ben. Ik zal mijn fenomenale IQ nooit verloochenen. Ik ben van een enorme grootsheid, ik ben een supermooie vrouw met een enorme intellectuele bagage.
  O sorry ik moet stoppen ik word wederom vastgebonden in mijn isoleercel in de inrichting. Ik word gelukkig weer plat gespoten. Niet verder vertellen sssssst ik ben krankjorum

 15. Walter

  Lekker wijf die Reijn.

 16. Psychiater van Halina

  Mijn patiënt is er momenteel ernstig aan toe. Nu beeldt zij zich weer in dat ze verstand heeft. Eerst dacht zij dat ze een topactrice was. Nee, het gaat niet goed met dit wrak.

 17. Jawie

  Jahoor, de koningin van het achterhuis trekt ook even open over politiek. Ga lekker toneelspelen en zonder slip rondlopen.

 18. Annoniemus

  HALINA …….need I say more !!!!!????

 19. Anoniem

  Prima analyse

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.