Mark Rutte: ‘Halina Reijn moet ontspannen doen’

Foto: Q-musicMark Rutte vindt dat Halina Reijn zich niet zo druk moet maken om de zeekoeien en amoebes die haar aanstaren in het openbaar. Dat heeft de minister-president gezegd op zijn wekelijkse persconferentie. Net als Reijn is Rutte een bekende Nederlanders, die continu herkend wordt op straat. Waar Reijn die mensen vervolgens uitscheldt in een column, vindt Rutte het juist gezellig: “Maar ik begrijp dat sommige mensen in Nederland er moeite mee hebben dat zij herkend worden.

Het best kun je ontspannen blijven, aldus de premier. “Als mensen je herkennen en zeggen: ‘Joh, mag ik een fotootje?’ of wat dan ook, dat is toch leuk? We hebben zulke aardige mensen eigenlijk in Nederland. Ik heb nog nooit onvriendelijke reacties gehad.”

Aan een chagrijnige reactie heeft niemand wat, stelt Rutte. “Ik maak altijd het grapje: ‘Het kost tien euro.’ Dat heb ik nog nooit gekregen voor zo’n foto. Ze lachen hartelijk, vervolgens wordt de foto genomen en dan rekenen ze niet af. Maar het is eigenlijk altijd leuk.”

Soms heb je een kort babbeltje of ze vinden iets of ze vinden iets niet goed, maar het is altijd een leuk gesprek. Mijn advies zou zijn: ga er ontspannen mee om.”

Rutte is morgenavond te gast in Zomergasten op NPO 2.

Lees ook: Evert Santegoeds speurt Halina’s ‘zeekoe’ op (deze week)

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen