Mark Rutte: ‘Halina Reijn moet ontspannen doen’

Geplaatst op za 03 sep 2016 om 9:40

Foto: Q-musicMark Rutte vindt dat Halina Reijn zich niet zo druk moet maken om de zeekoeien en amoebes die haar aanstaren in het openbaar. Dat heeft de minister-president gezegd op zijn wekelijkse persconferentie. Net als Reijn is Rutte een bekende Nederlanders, die continu herkend wordt op straat. Waar Reijn die mensen vervolgens uitscheldt in een column, vindt Rutte het juist gezellig: “Maar ik begrijp dat sommige mensen in Nederland er moeite mee hebben dat zij herkend worden.

Het best kun je ontspannen blijven, aldus de premier. “Als mensen je herkennen en zeggen: ‘Joh, mag ik een fotootje?’ of wat dan ook, dat is toch leuk? We hebben zulke aardige mensen eigenlijk in Nederland. Ik heb nog nooit onvriendelijke reacties gehad.”

Aan een chagrijnige reactie heeft niemand wat, stelt Rutte. “Ik maak altijd het grapje: ‘Het kost tien euro.’ Dat heb ik nog nooit gekregen voor zo’n foto. Ze lachen hartelijk, vervolgens wordt de foto genomen en dan rekenen ze niet af. Maar het is eigenlijk altijd leuk.”

Soms heb je een kort babbeltje of ze vinden iets of ze vinden iets niet goed, maar het is altijd een leuk gesprek. Mijn advies zou zijn: ga er ontspannen mee om.”

Rutte is morgenavond te gast in Zomergasten op NPO 2.

Lees ook: Evert Santegoeds speurt Halina’s ‘zeekoe’ op (deze week)
54 Reacties op “Mark Rutte: ‘Halina Reijn moet ontspannen doen’”


 1. !

  Alles is altijd leuk en gezellig met hem.

 2. Anoniem

  Is altijd nog beter dan een of andere mafkees als Wilders als premier.

 3. Jeroen

  Waarom moet men Halina zo kwalijk nemen, het is gewoon een feit. Die indruk krijgt niet alleen Halina maar meerderen mensen in het buitenland. Sommige mensen hebben echt een suffig imago en met een overgewicht erbij krijgt men de indruk dat men alleen maar eet, slaapt en roddelt. Ga wat doen!

 4. Anoniem

  Hey Pinokkio ga eens aan het werk.

 5. Roger

  Halina denkt dat ze aangestaard wordt omdat ze bekend is. Ik word ook vaak aangestaard, maar ben niet bekend. Misschien wordt ze wel aangestaard omdat ze een lekker ding is.

 6. Gerdien

  Vanaf nu elke week een terugblik van Rutte op Heel Holland Bakt en Boer zoekt vrouw en commentaar op elk relletje met elke BN-er dat Boulevard of Shownieuws heeft opgeklopt. Blijkbaar heeft de VVD-PR-afdeling bedacht dat Rutte daarmee zijn menselijke kant moet laten zien. Wat heb je dan eigenlijk een minachting voor kiezers als je denkt dat die zich daarmee laten manipuleren.

 7. Roger

  @Gerdien half Nederland laat zich manipuleren en heel Nederland laat zich gijzelen door de vertolking van de menselijke onderbuikgevoelens door Geert Wilders. Laten we ons dan daar maar toe beperken, he?

 8. Piet

  Niet zolang geleden had Rutte het zelf over tokkiess. Zo geloofwaardig is hij ook niet, dan maar eerlijke Halina.

 9. Piet

  Rutte roep vaak ook dingen die niet kunnen.

 10. Roos

  Marek Rutte kan zich beter druk maken over echt belangrijke zaken die nu spelen en hebben gespeeld en die hij naast zich neerlegt omdat hij bang is.
  Mark Rutte moet ook een keer uit de kast komen en stoppen met dat domme grijnzen.
  Morgen komt deze leugenaar in zomergasten om zijn imago wat op te poetsen en reclame te maken voor zijn partij van list, leugens en bedrog.
  Niet kijken, negeer deze leugenaar.

 11. Roos

  @ Roger
  zaterdag 03 september 2016 om 11:24

  Met een belangrijk verschik. Rutte liegt en verdraait de feiten, Wilders zegt waar het op staat, wordt al meer dan 10 jaar met de dood bedreigd en daar hoor je die laffe Rutte niet over. Wilders benoemt zaken die Rutte behoedzaam uit de weg gaat omdat hij bang is om met de dood bedreigd te worden en omdat hij bang is voor zijn carrière, deze bang volger.
  Zo fijn is het in Nederland als je kritisch durft te zijn over een religie of over een groep doe torenhoog scoort in de negatieve statistische rijtjes, wetenschappelijke onderzoeken en ook nog eens constant negatief in het nieuws is m.b.t. het in elkaar meppen, martelen van oude zwakke mensen, plofkraken, loverboy praktijken, drugs, afrekeningen en andere ellende.

 12. John

  Hoe komen mensen er bij dat zij een lekker ding is? Ze ziet eruit als een gesmolten vuilniszak.

 13. B

  @Roos , Wilders zegt waar het op staat en benoemt zaken ???? Gij zijt niet wijs , zoals elke politicus is er heel wat op Wilders zijn waarheids bevinding aan te merken . Veel beloven en na de verkiezing alles terug draaien want dat deed Wilders ook in het gedoog kabinetje met CDA en VVD.

 14. Sven L.

  Pff wat een aanstelleritis. Als ik een restaurant of café binnenkom, staren ze ook. Heeft vooral met mijn uiterlijk te maken uiteraard;-)

  Als je anoniem wilt leven is het misschien verstandiger om iets minder vaak op televisie te verschijnen, maar in het theater blijven.

 15. Anoniem

  Prima toch Sven L . dat je dik en lelijk bent . Hoef je niet te melden hoor.

 16. Kees

  @ B
  zaterdag 03 september 2016 om 13:00

  Alsof de VVD met al zijn leugens en gedraai het goed hebben gedaan, de PVDA benoem ik niet want wat zij hebben aangericht is te schofterig voor woorden.

  Ons land hebben ze naar de kl*te geholpen en inderdaad Roos Rutte is een leugenaar.

 17. J

  Ik denk dat ik op Roos ga stemmen. Hij lijkt me een eerlijke persoon die iedereen op op eigen gedrag durft te wijzen. Heb genoeg van politici die bevolkingsgroepen wegzetten.

 18. Roger

  @Roos zal ik eens een getal noemen. 10.000, rara wat bedoel ik dan. 1 praktiserende op die 10.000 vind ik veel erger dan al die kleine criminaliteit bij elkaar die jij noemt. Maar dat benoemt niemand, het komt een keer in de media en een maand later laten ouders gewoon weer een blanke man op hun baby passen.maar dat hoort er nu eenmaal bij in jouw autochtone Nederland

 19. Anoniem

  Iedereen staart Halina aan omdat ze spuug lelijk is.
  Echt niet omdat ze bekend is.

 20. Sven L.

  @ Anonymous: d’r staat een knipoogje bij die zin… vooral niet serieus nemen dus.
  Overigens, zo slecht zie ik er niet uit hoor haha.

 21. Woww

  Hey lu lletje

  Als je wat minder over bners praat had je het hele land misschien niet zo vergalt

  Charisma was een leeg a4tje

  Dat deze loser zichzelf nog in de spiegel durft aan te kijken
  Je moet je do odschamen

 22. Roos

  Roger
  zaterdag 03 september 2016 om 14:10

  Je lijkt goed geïnformeerd te zijn. Dan weet je vast wel dat misbruik in die kringen waar de criminaliteit zo hoog is, kindermisbruik, incest veel voorkomt maar dat de slachtoffers geen enkele kans maken vanwege het zware taboe ( het is niet zo dus bestaat niet, bet als homoseksualiteit) en de schaamtecultuur. In land van herkomst loop je de kans om gestenigd te worden. In ieder geval ben je als klein meisje/vrouw,jongen vogelvrij als je zoiets moet doorstaan. Incest, verkrachtingen, kindbruidjes en de bar slechte positie van slachtoffers maken het misbruik volledig legaal, ook de kindbruidjes/slachtoffers van misbruik in die kringen dus ook in ons land.
  Maar dat hoort er nu eenmaal bij in jou allochtone waanbeeld :-).

 23. Roger

  Heel erg allemaal Roos, ik ben het met je eens. maar waar komt in jouw opsomming de witte Robert voor? Die baby’s maakten ook geen enkele kans, niet vanwege het zware taboe, maar vanwege onze wegkijkcultuur als het om dit onderwerp gaat. Maar van mij mag Rutte wel een keer met een gulle lach zeggen dat we ouders strafbaar gaan stellen voor het laten oppassen op hun kind door een man, blank of getint. De pedo is toch onbehandelbaar.

 24. Anoniem

  Morgenavond live bij VPRO: Mark, “Ik ben het zat. Ik kom uit de kast. Geen stomme opmerkingen van dat boerentrutje van de KRO dat ik op zoek moet zijn naar een vrouw. Net als Pim ga ik naar darkrooms. Of Beatrix dat wilde of niet. Ik ben gay. Begrepen ? ” En net als bij Pim, komen er 10 zetels erbij. Vanwege zijn lef.

 25. Martijn

  Waarom reageert een minister-president eigenlijk op dit soort shownieuws? Balkenende belt Jan Smit als het uit is met Yolanthe, Rutte belt met Albert Verlinde als hij stopt bij RTL Boulevard… Hebben ze geen belangrijkere dingen te doen?

 26. Anja

  En Mark vertel eens , zeg je dat weer namens ons allemaal ?

 27. Gerdien

  Wilders liegt en bedriegt net zo goed maar Wilders is geen premier en zal het ook nooit worden, daarvoor zijn zijn standpunten te extreem en zijn zogenaamde plannen te onhaalbaar. Daar kiest hij bewust voor. Rutte is wel premier en wil het nog een keer worden en dat is wel even een verschil. Je kan zo’n vraag ook afdoen met een kwinkslag (het leek me trouwens ingestoken en niet spontaan) maar om er uitgebreid op in te gaan? Net als Ruttes reactie op het vertrek van Verlinde bij Boulevard misplaatst.

 28. Anoniem

  @ Gerdien

  Rutte liegt stiekem.
  Wilders openlijk en dat valt meer te waarderen.
  Overigens zeggen ze allemaal wel dat ze niet met Wilders gaan samenwerken bij een eventuele verkiezingsoverwinning van de PVV, maar ook dat valt onder de term ‘stiekem liegen’.

 29. Patty

  Gelukkig dat Merkel, Poetin en Erdohan nooit liegen

 30. Anoniem

  @Gerdien Let jij maar eens op wie er straks de grootste is ;)

 31. Anoniem

  @ 19:03

  Zou kunnen.
  En dan moet jij het land uit.

 32. Anoniem

  @19.08 Waarom denk je dat toch steeds? We hangen jou als eerste op goed. Dan is het maar gebeurd. Voor iedereen beter. Voor jezelf en je papa en mama. Daarna houd het wel op want meer heb je niet he.

 33. Anoniem

  @ 19:24

  Houdt, asieleisertje.

 34. Anoniem

  @19:35 Ja dan zou er een asielzoeker in jou zolderkamer kunnen. Ook leuker voor je ouders denk ik.

 35. Anoniem

  @ 19:39

  Jouw, asieleisertje.

 36. Robin

  @ Roger
  zaterdag 03 september 2016 om 15:40

  Volgens mij fantaseer jij teveel over dit onderwerp. Ze moeten mannen zoals jou in de gaten houden.

 37. Anoniem

  @19:40 Jouw moeder!

 38. Anoniem

  @ 19:45

  Die van jou bivakkeert ergens in de Sahara.

 39. Anoniem

  @19:47 Nee hoor die woont hier gewoon bij mij in de buurt en heeft keurig een baan. Net als ik. Ik weet ook heel veel van televisie. Jij niet! Dus opdonderen hier van deze site nu!

 40. pietje pisnicht

  Nou mijn vriendje heeft wel gelijk hoor en ik vindt het niet leuk dat jullie Mark zo plagen

 41. Roger

  @Robin ik fantaseer inderdaad teveel over dit onderwerp. Mij houdt het in ieder geval bezig. Die rechters die zo’n zaak moeten doen kijken weg als zo’n filmpje in de zaal wordt getoond, omdat het gekrijs alleen al teveel is. Maar wees jij inderdaad maar flink waakzaam. Waren er maar meer zoals jij.

 42. Lies

  Grappig dat Rutte het niet kan laten. Dat Halina aan zijn tafeltje zat tijdens het correspondents dinner heeft ze toen aanstellerig op lopen blazen in dwdd. Ze deed voorkomen of Rutte haar expliciet als gast aan zijn tafel wilde hebben. Rutte ging daar toen heel professioneel en relaxed mee om.

 43. Al Mïjn Reactïes Worden Vastgehouden enz...

  Wilders wordt al 10 jaar bedreigd en nog nooit is er een bedreiger opgepakt. RaRa hoe kan dat?

 44. patatje met

  Rutte die Halina tóch een beetje terechtwijst –– dát vind ik nou wel weer leuk.

  Normaal zou ik tegen Rutte zeggen “schoenmaker, hou je bij je leest” maar dit vind ik wel weer grappig!

  Alleen had Rutte dat in Boulevard of Shownieuws moeten zeggen, niet tijdens z’n wekelijkse persconferentie-optreden dat alleen over politieke zaken dient te gaan

 45. Anoniem

  @ patatje met
  zondag 04 september 2016 om 3:49

  Relax!
  Of verander je naam in ‘patatje oorlog’.

 46. Bart

  Een zeekoe zie je zelden, een kraai of een huismus zie je bijna dagelijks. Dus het is heel goed mogelijk dat mensen bekende Nederlanders niet herkennen op straat. Ik zie ze wel heel snel behalve een keer in Rotterdam. Lang geleden zag ik een zangeres met haar moeder en kon haar maar niet thuisbrengen. Sorry voor het staren.

 47. patatje met

  @Anonymous zondag 04 september 2016 om 4.47:

  Wat is er niet relax aan mijn eerdere reactie?

  Ik SCHREEUW niet, ik gebruik geen overvloedige ! ’s (ééntje maar) en het enige wat ik zeg is dat ik vind dat Rutte’s terechtwijzing richting Halina meer een Boulevard/Shownieuws-item vind i.p.v. een politieke terwijl hij zijn uitspraak juist in een politieke setting deed namelijk tijdens zijn wekelijkse POLITIEKE persconferentie.

  Dus was is het (of jouw) probleem?

 48. Bert

  Waarom reageer je op een trol?

 49. patatje met

  @Bert:
  a. Weet ik niet wat een trol is,
  b. Waar moet ik een trol aan herkennen dan?

 50. Vinc

  M.Rutte de grootste leugenaar in NL

 51. Judith Steenpuist

  Net als Halina Reijn ben ik lesbisch. Mensen kijken mij altijd aan omdat ik een uiterst asymmetrisch kapsel heb, ook van onderen. Halina en ik hadden een heel korstondige maar o zo heftige relatie, maar ik was te mooi voor haar. Zij wilde een kind van mij, maar ik niet van haar. Toen ging ze mij heel erg haten en pijnigen, ook lijfelijk .Ik eis nog altijd excuses van dat monster, maar dat doet Halina niet nu ze af en toe in DWDD aan het lullen is. Halina hoort thuis in het nachtdierenverblijf van Blijdorp. Wel zielig voor de dieren aldaar, maar goed. Je moet ergens beginnen. Kusjes van mij.

 52. Anoniem

  DE hamvraag blijft: Is hij het vrouwtje?

 53. Mevrouw van ter Vis

  Ik heb Halina Reijn ook een keer aangekeken. In de tram. Ook toen werd dit over het paard getilde paard erg boos en zij wilde mij slaan. Maar ik keek alleen maar om mij heen waar een afgrijselijke stank vandaan kwam. Het kwam van het lichaam van Halina Reijn. Ik wil haar ondraaglijke lichaamsgeur nooit, maar dan ook nooit meer ruiken. Geen wonder dat zij geen normale man kan krijgen. Wel erg triest voor haar, als je van nature zo walgelijk stinkt. Ik wist trouwens niet dat zij bekend zou zijn, zelf denkt zij dat geloof ik wel. Zij lijkt mij namelijk meer iemand voor een isoleercel in een zwaar bewaakte inrichting. Vanwege haar agressieve gedrag, maar zeker ook vanwege de morbide geur die haar eigen is. Een mens onwaardig.

 54. Verwend misbaksel

  Mark Rutte vormt samen met mosks een groot gevaar voor de rechsstaat

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.