Mark Rutte roept in kranten op tot meer fatsoen

Mark Rutte, de minister-president van ons land, heeft advertentieruimte gekocht in de grote kranten van ons land om mensen op te roepen om even normaal te doen. Zijn brief ‘aan alle Nederlanders’ is vandaag onder meer te lezen in het AD en in De Telegraaf. Een interview erover geeft Rutte aan het AD. “Met de komst van grote groepen vluchtelingen rijst de vraag: blijft Nederland Nederland? Maken wij aan mensen die van buiten komen wel voldoende duidelijk wat onze normen en waarden zijn?

Rutte vindt dat mensen fatsoenlijk moeten zijn: vrouwen geef je gewoon een hand en je troep gooi je niet op straat. “Als we dat niet doen, gaan we denken dat hufterigheid er nou eenmaal bij hoort tegenwoordig. Dat het normaal is. Maar dat is niet zo.

Op de vraag of de fatsoensadvertenties een antwoord zijn op CDA-leider Sybrand Buma, die zich heeft opgeworpen tot moreel leider, zegt Rutte: “Tegenstanders proberen altijd een etiket op je te plakken. Dat mijn partij de VVD zou staan voor doorgeschoten individualisme. Maar mijn partij staat ervoor dat je met een pannetje soep naar de buren gaat als het nodig is.

Mensen die niet normaal kunnen doen, mogen van Rutte een enkeltje Schiphol boeken. “Als het jou hier niet bevalt, ga het land uit, ga weg! Dat is toch een keuze die je hebt? Als je in een land woont waar je je zo kapot ergert aan hoe we hier met elkaar omgaan. Je hebt de keuze, ga weg! Je hoeft hier niet te zijn!

Het AD-interview met Mark Rutte kunt u lezen via Blendle.

Foto: VVD

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen