Driving Home for Christmas 140 keer op Sky Radio

De kersthit Driving Home for Christmas van Chris Rea is de favoriet van Sky Radio-directeur Uunco Cerfontaine. Het gezellige plaatje is deze maand 140 keer te horen op dé kerstzender van ons land. Dat vertelt hij vandaag in De Telegraaf. Sky Radio draait het nummer ongeveer om de 3,5 uur, legt Cerfontaine uit. “Deze maand komt ie dus zo’n 140 keer voorbij, héérlijk! Het liefst in de auto, terwijl je naar huis rijdt langs versierde en verlichte huizen; helemaal het Anton Pieck-gevoel.

Dan vindt hij radio nog meer dan anders iets magisch hebben, legt hij uit. “December is de enige maand per jaar dat wij zo breed draaien. In vijf platen kunnen vijf decennia voorbijkomen: Dean Martin met een nummer uit de jaren 60, Slade uit de 70s, Wham! uit de jaren 80, Mariah Carey vertegenwoordigt de 90s en Michael Bublé vanaf 2000.

Een mix die de rest van het jaar ontzettend zou opvallen, aldus Cerfontaine. “Nu niet, want er is een verbindende factor: er komt de hele dag sneeuw uit de luidsprekers.”

Sky Radio is al jaren de favoriet tijdens de feestdagen. “We hebben ooit laten uitrekenen dat we op het hoogtepunt zes miljoen luisteraars bereiken, terwijl dit er normaal gesproken drie miljoen zijn.

Overigens is de kersthit van Chris Rea ook te horen op andere radiozenders. De NPO-zenders hebben de hit naar verluidt omgedoopt tot Driving Home for December.

Het Telegraaf-interview met de Sky Radio-baas kunt u lezen via Blendle.

Foto: Sky Radio

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen