VARA reageert op artikel over topsalaris Giel Beelen

De berichtgeving van De Telegraaf over het topsalaris van Giel Beelen is onjuist. Dat laat zijn omroep BNN-VARA weten in een verklaring. De Telegraaf meldde vanochtend dat het salaris van Beelen niet 440.000 euro is, zoals de omroep in zijn jaarverslag meldde, maar 565.000 euro, en dat zijn salaris vastligt tot en met eind 2018, ondanks dat hij is gestopt met zijn dagelijkse show. De omroep laat weten dat de bedragen in het jaarverslag kloppen en dat zijn salaris wél eerder zal worden aangepast.

De omroep kan niet specifiek ingaan op het salaris van Beelen. “BNN-VARA heeft een eenduidig beleid als het gaat over salarissen van individuele medewerkers. Namelijk dat we daar geen uitspraken over doen. Wij verantwoorden ons over salarissen boven de WNT-norm in het jaarverslag, dat daartoe is bestemd.

In dat jaarverslag staan een aantal topsalarissen genoteerden, waarvan er twee bovenuit springen: 440.000 en 580.000 euro. Het is een publiek geheim dat het hier gaat om Giel Beelen en Matthijs van Nieuwkerk.

Dat wil BNN-VARA niet bevestigen, maar de omroep benadrukt wel dat de genoemde topsalarissen in het jaarverslag gewoon kloppen.

Het is het Telegraaf-artikel dat van geen kant klopt, zegt een woordvoerder van de omroep. “De berichtgeving op de pagina Privé van De Telegraaf is onjuist. Daarin wordt gesteld dat het salaris van Giel Beelen niet neerwaarts zou worden aangepast tot en met 2018.”

Zoals eerder gemeld aan Privé betaalt BNN-VARA een passende beloning en wordt bij veranderende werkzaamheden het betaalde bedrag zo snel als mogelijk aangepast. De suggestie in De Telegraaf dat dat pas na 2018 zal gebeuren is onjuist.”

Beelen is deze maand gestopt met zijn dagelijkse ochtendshow. Hij gaat nu drie keer per week radio maken op een minder prominent tijdstip in het weekend en daar hoort een andere beloning bij.

In de lente van 2017 wordt bekend wat de sterren van de NPO in 2016 hebben verdiend.

Lees ook:
‘Giel Beelen verdient niet 440 maar 565 duizend euro’ (vanochtend)
VVD stelt Kamervragen over topsalaris Giel Beelen (vanmiddag)

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen