VARA reageert op artikel over topsalaris Giel Beelen

Geplaatst op wo 30 nov 2016 om 13:29

De berichtgeving van De Telegraaf over het topsalaris van Giel Beelen is onjuist. Dat laat zijn omroep BNN-VARA weten in een verklaring. De Telegraaf meldde vanochtend dat het salaris van Beelen niet 440.000 euro is, zoals de omroep in zijn jaarverslag meldde, maar 565.000 euro, en dat zijn salaris vastligt tot en met eind 2018, ondanks dat hij is gestopt met zijn dagelijkse show. De omroep laat weten dat de bedragen in het jaarverslag kloppen en dat zijn salaris wél eerder zal worden aangepast.

De omroep kan niet specifiek ingaan op het salaris van Beelen. “BNN-VARA heeft een eenduidig beleid als het gaat over salarissen van individuele medewerkers. Namelijk dat we daar geen uitspraken over doen. Wij verantwoorden ons over salarissen boven de WNT-norm in het jaarverslag, dat daartoe is bestemd.

In dat jaarverslag staan een aantal topsalarissen genoteerden, waarvan er twee bovenuit springen: 440.000 en 580.000 euro. Het is een publiek geheim dat het hier gaat om Giel Beelen en Matthijs van Nieuwkerk.

Dat wil BNN-VARA niet bevestigen, maar de omroep benadrukt wel dat de genoemde topsalarissen in het jaarverslag gewoon kloppen.

Het is het Telegraaf-artikel dat van geen kant klopt, zegt een woordvoerder van de omroep. “De berichtgeving op de pagina Privé van De Telegraaf is onjuist. Daarin wordt gesteld dat het salaris van Giel Beelen niet neerwaarts zou worden aangepast tot en met 2018.”

Zoals eerder gemeld aan Privé betaalt BNN-VARA een passende beloning en wordt bij veranderende werkzaamheden het betaalde bedrag zo snel als mogelijk aangepast. De suggestie in De Telegraaf dat dat pas na 2018 zal gebeuren is onjuist.”

Beelen is deze maand gestopt met zijn dagelijkse ochtendshow. Hij gaat nu drie keer per week radio maken op een minder prominent tijdstip in het weekend en daar hoort een andere beloning bij.

In de lente van 2017 wordt bekend wat de sterren van de NPO in 2016 hebben verdiend.

Lees ook:
‘Giel Beelen verdient niet 440 maar 565 duizend euro’ (vanochtend)
VVD stelt Kamervragen over topsalaris Giel Beelen (vanmiddag)

Foto: RTL
22 Reacties op “VARA reageert op artikel over topsalaris Giel Beelen”


 1. Andre de burk

  Wat een zielige en achterbakse omroep die VARA, wie kan er in hemelsnaam lid zijn van zo club.

 2. b

  Typisch Televaag bericht die deze info kreeg van een kuchende man in een tochtige parkeer garage. Word eens tijd dat het gezeur over de NPO stopt want de commercielen betalen veel hogere salarissen die de Nederlandse boodschapper ook mee betaalt via zijn inkopen bij adverteerders van de commercielen. Wie denk je dat het advertentie budget betaalt van AH , Jumbo en ga zo maar door . Juist de TV kijker .

 3. Rutger

  De VARA-woordvoerder kan lullen tot-ie een ons weegt, dit zaakje stinkt aan alle kanten.

 4. Kaaskijker

  Wist toch off the record iedereen? 3FM leunt qua bekendheid zwaar op Giel Beelen. Hij is de meest aansprekende dj met zijn voormalig ochtendprogramma, het Glazen huis, op Pinkpop, in DWDD, De Beste Singer Songwriter van Nederland, etc. Die andere 3FM radio dj’s trekken de kar een stuk minder. Is gewoon zo.

 5. David

  We moeten maar gissen van de VARA. Ik vertrouw ze voor geen meter. Waarom geen openheid? We weten ook wat Rutte verdiend. Ondemocratische, burgerhatende elite-omroep…

 6. Jean

  OMG die ochtendshow die er nu is……brrrrr. Wat een ‘ventje’ joh. Bah!

 7. Johan@hotmail.com

  De Vara heeft net als de hele publieke omroep gewoon een grote minachting voor het grote publiek en intussen wel onbehoorlijk veel schransen uit de staatsruif. Wat vangt Beelen voor zijn optreden in DWDD??

 8. Otto Groeneveld

  Liberale schijt omroep

 9. Erik

  Hypocriet land, wat denk je dat Edwin Evers verdiend? Dat mag best voor een ‘kunstje’ die niet velen kunnen doen. Viel zou de overstap allang gemaakt kunnen hebben.

  En al die oud 2e kamer-leden/ambtenaren die nu inmiddels goed hun zakken aan het vullen zijn bij banken, maatschappijen, bedrijfsleven? Nee, daar wordt niet over gesproken. De heer Zalm is bijvoorbeeld een goed voorbeeld hoe het nou NIET moet.

 10. Mïjn Reactïes Worden Gemodereerd.

  Gaan we nu opeens geloven wat de Telegraaf schrijft?

 11. Masha

  Zo’n salaris is niet te verdedigen met het feit dat men bij de commerciëlen nog veel meer verdient. Van de omroepen (en andere semi-ambtenarij en ambtenarij) mag realiteitszin en een hogere morele standaard worden verwacht.

  Dat de VARA het salaris grotendeels betaalt uit ledengeld is ook geen excuus, want van dat geld had ook zinvol in programma’s geïnvesteerd kunnen worden.

  Van Nieuwkerk is wel een exceptioneel talent, zeker in het toegankelijk maken van cultuur, politiek, wetenschap en dat is toch de kern van de NPO. Een uitzonderlijke beloning is in zijn geval meer op zijn plaats. Waarbij aangetekend dat hij met twee ton minder nog steeds een erg fijn buitenhuis kan kopen.

  Concurrentie is ook een veelgenoemd argument in deze discussie, maar de meeste NPO types hebben bij RTL of SBS niet zoveel te zoeken of zijn zeer goed vervangbaar. Mist iemand nog Nicolette van BNN? Giel Beelen veel plezier bij Q music!

 12. Awn

  @ masha

  Van nieuwekerk een talent ? 😂

  Supersnel woorden van een scherm aflezen en constant je gsten onderbreken is talent ?

  Wat een lachwekkende ziekelijke grap zeg
  Lekker woorden als geniaal, briljant en talent rondstrooien voor demeest simpele dingen
  Geen wonder dat de criterea op nederlandse zo bizar laag is

 13. Masha

  @ awn

  Of jij zijn stijl kunt waarderen is niet relevant, wel dat hij al jaren een enorm publiek bereikt. Ook met culturele, maatschappelijke en wetenschappelijke onderwerpen waar tv makers doorgaans zich niet aan durven te branden omdat het niet scoort. Hij heeft dus het talent om dat soort zaken te populariseren, en dat is zeldzaam.

 14. Eric

  Jammer dat hij nooit beelden heeft laten zien wat hij met de glazenhuis miljoenen gedaan had in Afrika. Iedereen denkt aan zielige verhalen over Afrika te kunnen verdienen maar ze laten NOOIT de beelden zien wat er daadwerkelijk bereikt is voor deze arme mensen. Ik vind dat de overheid moet eisen. Haal je geld op voor een organisatie of arm land dan moet de overheid je verplichten om donateurs op de hoogte te houden van het een en ander.

 15. Awn

  @madha

  Bullshit

  Iedereen op zijn plek zou precies hetzelfde bereik hebben
  Tis nederland 1
  Het word toch wel bekeken

  Zijn vaste incest vriendengroep en constant promoten van boeken slaat helenaal nergens op
  Ik vind dat je deze man erg overschat

  En laten we het vooral niet over zijn belachelijke salaris hebben

 16. Joost de Vries

  Vreemd dat je als instantie, die in leven is geroepen met en draaiende gehouden wordt door gemeenschapsgeld, gewoon kunt vinden dat je niet geheel transparant bent.

 17. Laura Vamp Fatale

  Nu we het toch over DWDD hebben, kan iemand mij vertellen waarom dat rode kopje toch altijd daar staat….
  ROOD—-Vara misschien ???

 18. Bart

  Ach ja, in omroepland verdienen ze bovengemiddeld. En daar is nooit een probleem van gemaakt. Maar een cadeautje voor nieuwe leden van omroep Max dat mag niet meer. Wat een vertoning!

 19. Rolling Stone

  Johan Derksen bij DWDD -weer HILARISCH!! ook over dit soort gasten

 20. critikast

  De VARA, de omroep voor de arbeidersklasse. Althans dat was ooit zo. Maar dankzij figuren als Pauw, Van Nieuwkerk, Beelen en nog een paar van die gladjanussen schaamt deze arbeidersomroep zich er niet voor om bijna vijf of zes ton te betalen aan nitwits, die alleen vlotte babbel en een heertjesuitstraling hebben en verder het echte werk overlaten aan anonieme en keihard werkende redacteuren. Zij maken het programma en verdienen geen stuiver. Hoe kan een arbeidersklasse-omroep dit verkopen aan de leden ? Contributieverhoging binnenkort zeker?

 21. Dominee Bongers

  Giel Beelen is een doodenge valsgemene schraper, zoals wij dat noemen. Dat gaat veel verder dan de betiteling: graaier. Hij heeft nooit iets gegeven aan ontwikkelingshulp. Daarmee past hij trouwens volledig in het stramien van de VARA-coryfeeën. Ze hebben het allemaal geleerd van Marcel van Dam, de leider van deze maffia-bende. Zogenaamd gevoelens hebben voor de zwakkere medemens, krokodillentranen huilen om het grote wereldleed, vaak zelf verkondigen in de VARA programma’s, dat men het hart op de goede plaats heeft etc.etc. Maar tegelijk denkende aan slechts één enkel ding: het eigen belang!! Schrapen maar, kijk naar het landgoed van de gewetenloze in en in slechte Marcel van Dam. De kwalachtige Jeroen Pauw en de pafferig uitgekookte Matthijs van Nieuwkerk zijn met hun alcoholtronies natuurlijk geen cent beter.
  Ik pleit voor lange gevangenisstraffen voor deze meedogenloos goddeloze afvallige heidense creaturen, die nog het liefst alle bezittingen van de armsten der aarde zouden inpikken. Schandalig is het, dat deze onmenselijk haaien met hun lachende tronies bij voortduren in de media verschijnen. Dit moet nu eindelijk een halt toegeroepen worden.
  Geen enkele belastingcent meer naar de VARA, Pauw, Beelen Nieuwkerk met onmiddellijke ingang ontslagen. Die zullen zeker enorme wachtgelden opeisen.
  Laat dit in godsnaam stoppen. Niemand wil dit nog 1 seconde langer.

 22. Anoniem

  Iedereen die lid is van de Vara zou gelijk lidmaatschap moeten opzeggen.
  Beelen, Pauw en van Nieuwkerk kunnen ook voor de helft minder gewoon hun werk doen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.